Új hozzászólás Aktív témák

  • Brutforsz

    aktív tag

    Nem tudom kikapcsolni a Wi-Free-t a Ubee modemben problémával fordulok hozzátok.

    Első lépésként a MyUPC profilomban kikapcsoltam a szolgáltatást. E-mailben meg is kaptam a tájékoztatást ennek megtörténtéről, valamint arról, hogy perceken belül újra fog indulni a modem, immár az új beállításokkal.
    Nem indult újra. Negyed óra múlva kézzel újraindítottam; a Wi-Free továbbra is elérhető.

    Pár nap várakozást, s közben világhálós keresgélést követően arra jutottam, hogy - ugyan nem értem, miért - lehet, hogy az kavar be, hogy a modem bridge módban van, s esetleg így nem érvényesül a beállítás.

    MyUPC profilomban bekapcsoltam a Wi-Free-t, áttettem router üzemmódba a modemet, majd kikapcsoltam a szolgáltatást, az értesítés megjött erről, a modem nem indult újra, kézi restart után a helyzet változatlan. Ezt a kört mégegyszer lejátszottam, eredmény nélkül.

    Megvártam, míg letelik a 72 óra, mialatt bizonyosan meg kellett volna történnie a változtatásnak, majd az ügyfélszolgálathoz fordultam. Tegnap hívtak vissza:

    Úgy látják, hogy ki van kapcsolva a szolgáltatás. Én is így látom a profilomban, viszont a modem szórja a jelet. Kizártam azt, hogy esetleg valamelyik szomszédét észlelem: ha áramtalanítom a Ubee-t, egyből eltűnik a wi-fi-képes eszközök radarjairól, amint feláll a rendszer, ismét megjelenik azokon.

    Végső megoldásként azt vetette fel a szolgáltató munkatársa, hogy törli a MyUPC profilt, és így biztosan nem fogom tudni igénybe venni a szolgáltatást; nem fogja osztani a modem sem. Nem láttam ugyan az összefüggést, de jó, legyen.

    A profil törlése megtörtént. A Wi-Free továbbra is megy.

    Ma újraregisztráltam a profilt, bekapcsoltam a szolgáltatást, ismét áttettem router módba a modemet, ezúttal engedélyeztem mindkét wi-fi sávot is - hátha az a gond, hogy le voltak tiltva -, így kapcsoltam ki a Wi-Free-t, az értesítés megjött, a modem nem indult újra magától, kézzel újraindítottam. A Wi-Free megy.

    Én kifogytam, ezért tőletek kérek ötleteket, merre induljak most.

    Te sejted, kik vagyunk, mi tudjuk, ki vagy.

Új hozzászólás Aktív témák