Új hozzászólás Aktív témák

  • ArthurShelby

    addikt

    válasz kabelmania27 #54368 üzenetére

    Az elosztónál 2 kábelre is tett kompressziós csatlakozót anno bekötésnél a szerelő, szóval a vékonyság nem lehetett kifogás.
    Ma kijött a szerelő. Reggel hív a kocsiból, hogy itt lesz 20 perc múlva, kérdezi, hogy kb mi a hiba. Elmondtam az ágyból, hogy laza az egyik kábelnél a csatlakozó. Mondja, hogy akkor majd 15perc múlva itt lesz (2perc volt a beszélgetés). 5 perc múlva csenget. Kicseréli a csatlakozót, közben szidja a kábelt, hogy tutira ki kell cserélni. Mondom neki, hogy tudom hogy fos a kábel, de az 500-as net még pont elmegy rajta.
    Szerencsére nekem lett igazam, igaz a 466MHz-s frekinél az SNR/Jel-zaj viszony 33-34 körül mozog. A szerelőről meg annyit, hogy ő értett hozzá, viszont kő bunkó volt végig (okés, vasárnap nem egy leányálom dolgozni)

    De most már minden stabil. A CB-t modem módba tettem, beüzemeltem a kis lambómat (ac87u). Óriási különbség volt a kettő adásteljesítménye között. A routerhez közel ez még kevésbé mutatkozik meg, de attól távolabb annál inkább. A szobámban (router melleti szoba) a net CB-vel (legjobb mérés) [link] és asus-szal [link] (lenovo z500-as laptopommal mértem, nemrég vettem bele ebay-en egy ac7260-a wifikártyát)

    Végül a telefont is beüzemeltem (már nincs szolgáltatásunk a T-től, így levágtam magunkat fizikailag is róla, és mostmár a CB-ből kijövő telefon kábel belemegy egy telefondugaljba, így már minden telefondugalj használható). A hangpostát már kikapcsoltattam, mert teljesen fölösleges. Már csak az zavar, hogy mikor valaki leteszi a másik oldalt a telefont, akkor a vonalasnál ilyen légvédelmi riadó hangot ad.

    Azt mondják a jóért meg kell szenvedni, és sosem jön könnyen. Remélem véget ért a kálváriám, és most már minden teljesen tökéletes lesz.

    A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

Új hozzászólás Aktív témák