Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Intruder2k5 #41849 üzenetére
saját routerrel mértem az upc oldalán található sebességmérőn.
az még egy kicsit furcsa, hogy a feltöltési sebesség viszont 10-ről 20-ra emelkedett.[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz kabelmania27 #41852 üzenetére
gigabites routerem van, ez nem lehet gond.
a modemnél mit nézzek?
[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
-
Topikgazda
-
donmackó
addikt
válasz kabelmania27 #41854 üzenetére
Akkor sem mert a minimum meg van nála ha a 120 Mbit le és 20 Mbit felfelé megvan. Ha jó kedvük van, foglalkoznak vele, de nem kötelező (ügyfélszolgálatoson múlik). De ez csak az én véleményem
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
MODERÁTOR
válasz HUTCHDB #41853 üzenetére
Milyen Gbit-es routered van? Tudja is a Gbit-et, vagy csak a portjai Gbit-esek?
Ááá, 1043ND v1 lesz az, ami pedig messze nem képes 240Mbps sebesség NAT-olására.
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Intruder2k5 #41857 üzenetére
(#41855) Gubek-Einste!
TP-Link TL-WR1043ND v1Ez akkor csak azt jelentené, hogy a portok azok, de amúgy meg mégsem?
Ethernet:Gigabit switch Realtek RTL8366[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
válasz HUTCHDB #41858 üzenetére
Ez itt annyit jelent hogy gigabites a switch benne és a portok közötti kapcsolat, de a cpu nem tud 100-110 MBps-nél többet natolni. Megoldás új router, esetleg egyeseknek pár 10 Mbps pluszt adott custom fw, de biztosabb ha új routerbe fektetsz, például ennek a routernek az utódjába az 1043ND v2.1 vagy v3-ba.
De mérj majd egyet kábelen a modemre/hgw-re kötve is.üdv, adika4444
-
-
Topikgazda
-
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz kabelmania27 #41862 üzenetére
Időközben meg is mértem a saját router kiiktatása után, és "230-al jön"... de ki az isten gondolta, hogy a gigabit-es router nem tud gigabitet.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz HUTCHDB #41867 üzenetére
Amikor ez a típus megjelent nem nagyon volt 100Mbit feletti csomag, UPC-nél 120-as csomagot vitte, abban az időben ez volt a csúcs. 90-es években az 56k modem és az ISDN fejlett volt, aztán jött az ADSL, majd a kábelnet docsis2 majd a hármas verzió, mostmár létezik a d3.1.
[ Szerkesztve ]
-
RONEX
csendes tag
Hali, nem tudja valaki, hogy milyen hiba van a biatorbágyi körzetben? Az ügyfélszolgálat "túlterhelt".
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
veterán
Csak olvastam, hogy lassan mindenhol digitális jelet fognak adni, gondoltam jó lesz, de akkor feleslegesen nem tartogatom.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz kabelmania27 #41868 üzenetére
Ez ok., de ez nem megtévesztő, hogy a gigabites switch része a modemnek nem is 1000 Mbit-es?
Én ezt a routert úgy vettem, hogy amíg el nem romlik, addig jó lesz, mert gigabites, és az elvileg már mindenhez elég...
De hogy mi köze a routerben lévő processzornak a switch elosztási sebességéhez...hát zet nem nagyon értem." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz HUTCHDB #41871 üzenetére
Ennek a routernek a cpu-ja nem alkalmas a 240-es sebességhez.
Kérdést ITT vagy ITT tedd fel.
Ugyan ez a logika a kábelmodemeknél, webstar modem 100-as lan porttal max 30/3 csomagra volt alkalmas, hiába volt a gép és a modem között 100Mbit nem lehetett ezen a modemen kiadni ezt a sebességet mert a docsis2 rendszer erre nem képes.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz HUTCHDB #41871 üzenetére
A switch része Gbit-es, LAN<->LAN irányban képes is valósan ilyen sebességre. Persze nem teljes 1000Mbps-re, hanem valahol 940Mbps körül van a vége. Viszont WAN<->LAN irányban a forgalom nem csak a switch-en megy át, hanem a SoC-nak is fel kell dolgoznia a csomagokat (címfordítás, tűzfal, stb...), és itt már a SoC ereje limitálja a képességeit.
De ez már nem ennek a topiknak a témája.
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
-
Skyhigh
aktív tag
Gyors körkérdés,
Cisco 8685dvb rögzítős box tulajokhoz:Az elmúlt 3-4 napban nem viselkedik furán a box?
Lassú csatornaváltások, valamelyik felvételt elfelejti rögzíteni (nem volt ütközés és összesen 3 sorozat van beállítva felvételre),
éjfél és hajnali 1 között újra indítja magát a box minden este, (természetesen ha ilyenkor van műsorrögzítés akkor a felvételnek lőttek,) és hasonlók voltak nálam.A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...
-
Topikgazda
-
mlinus
őstag
válasz Skyhigh #41783 üzenetére
nem fogsz soha a büdös életbe 420 mbitet mérni ubee-n, ahhoz az kéne hogy a 8 összefogott csatornán semmi adatforgalom ne legyen. Ráadásul a modemek is inkább olyan 340-350 mbitig bírják teljesen üres 8 csatornával, de napközben már jellemzően csak 270-280 mbit a terhelés miatt.. csúcsidőben meg a 8 csatornás modemek már sok helyen a 200-at se.
[ Szerkesztve ]
-
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #41886 üzenetére
Köszi!
Ez amúgy sebességvesztést okoz? Most épp nem tudok hozzákötni egy gépet se, wifin használom egy ideig, az meg ugye nem viszi át a 120-at, nem tudom hogy csökkent-e a sebesség. -
Mr.Csizmás
titán
üdv,
ha upc 29-ből szeretnék átmozogni "rendes" szolgáltatási helyre, tudom vinni a kedvezményemet is?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #41889 üzenetére
Mivel eltérő a használt rendszer így valószínűleg nem.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #41888 üzenetére
Egy hülye kérdés. Akkor gyakorlatilag át kell csavarozni egy 2-es és egy 3-as elosztóba? A 2-esből megy ki egy, + egy a 3-asba? Vagy nem ilyen egyszerű a dolog?
-
Topikgazda
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz csabi63 #41787 üzenetére
Annyit azért megosztott velem, hogy nálunk a HD adásokra nincs igény.
Persze, pedig van rá igény, csak éppen kevesen jelzik ezt. Sőt én direkt azért fizettem elő a GOLD-ra és 3 készülékre pluszban a HD adásokra, mert csak erre van igényem. De sajnos a többségnek, elég a trágya SD adások tömkelege, és inkább azt nézik, hogy mennyi csatorna van egy adott csomagban. Tehát a mennyiség nagy fölényben van a minőséggel szemben.
Engem az SD szinte már nem is érdekel, az egyik kedvencekbe beállítottam az összes elérhető huszonvalahány HD csatornát, a többit alig, vagy egyáltalán nem nézem. (Ami így már, azért elég drága havonta.) Kivéve a Discovery(ke)-t, ami eléggé szánalom, hogy egy ilyen nívós csatorna gagyi sd-ben megy, ezt egyszerűen rossz nézni egy FHD tv-én, főleg egy UHD képes tv-én néznek ezek ki úgy, hogy legszívesebben lehánynám. Hiába a felkonvertáló elektronika, egy SD-nél már semmit nem ér. Sőt inkább rosszabb.
Egyébként nincs semmi hír, hogy a HD adások kínálata esetleg tovább bővülne?
A fentiekhez még annyit, hogy az Mindig Tv és erre épít, - olyan kártyám is van -, ami ott HD adás, az csak az alap ingyenes királyi gané adások... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz kabelmania27 #41895 üzenetére
Ez ok, de pl lehetne egy olyan csomag is, ahol csak HD adók lennének, ebből le is szűrhetnék, hogy mennyire van rá igény, és nem menne a jelen esetben a gold csomag adói nálam 80%-ka a "kukába" Azért remélem, hogy ez bővülni fog.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz kabelmania27 #41897 üzenetére
Sajnos ez így van, és ez nem is fog változni.:/
(#41898) csabi63
Ez mostanában került be? Nyár óta nem csináltam új hangolást, mert nincs kedvem még Pc alatt sem rendezgetni a csatornákat. Sajnos a "nagyon okos" Samsung tv-k képtelenek csak az új adókat megtalálni.
Nyár óta, egyébként került be valami újdonság? -
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- SSD kibeszélő
- Spórolós topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen alaplapot vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest