Új hozzászólás Aktív témák

  • Sir Riccio

    addikt

    válasz Peltár #24529 üzenetére

    A mobilnet alatt a mobiltelefonos (T-Mobile) hálózaton működő 3G-t értem WiFi hotspot módban a telefonról megosztva a laptoppal, szóval de, tulajdonképp WiFi.

    Tehát, adott laptop, adott beállításokkal, a UPC modem+kombójára WiFi-vel csatlakoztatva -> Nem működik az IMAP kiszálgáló időtúllépéssel eldobja a kapcsolatot. Böngészni egyébként tudok (amikor még tudtam csatlakozni akkor tudtam).
    Adott laptop, adott beállításokkal, a T-Mobile mobilinternetjére WiFi-vel csatlakoztatva -> Működik, szinkronizálja a leveleket, tudok levelet küldeni stb... Tehát a számítógép problémáját kizárhatjuk.

    Az SMTP a levélküldésre használt protokoll/szerver, itt a probléma már a levélfogadásnál előjön, tehát a GMail IMAP szerverét nem érem el (az már másik kérdés, hogy az SMTP-t sem, de tudtommal a 993-as portot nem tiltja alapból a UPC), de csak kliensből (Thunderbird/Outlook) nem, CMD-ből és/vagy PSPing-ből pingelni tudom a szervert, akár az adott porton keresztül is és az válaszol is. Távoli asztallal bejelentkeztem édesapám gépére (másik városrészben található UPC előfizetés), és az Ő Thunderbirdjében hozzáadtam azt a fiókot amivel itthon is próbáltam és ott működött. Innentől kezdve kizárhatjuk azt is, hogy a GMail IMAP/SMTP szerverével lenne gond.

    A Factory Reset után egyébként, próbáltam összesen öt eszközzel az adott beállítások mellett (az alap SSID/jelszó párossal, ami a cucc aljára is rá van írva) csatlakozni, de egyiket sem engedte. Ezek után beléptem az eszköz webes felületére és ott megpróbáltam beállítani az általam korábban megadott értékeket (SSID/pass) illetve csak a próba kedvéért másik, egyszerűbb, rövidebb, kevesebb írásjelet tartalmazókat is de ezután, ezekkel az adatokkal sem tud csatlakozni hozzá semmi WiFi-n keresztül. Ezt a problémát további Factory Resetek sem oldották meg, most sem megy, kizárólag kábelen rálógatott eszközön tudom elérni a hálózatot/internetet, viszont a levelezéssel kapcsolatos probléma itt is fennáll. Reménykedem benne, hogy holnap kapok egy használható router+modem kombót vagy akár csak egy modemet, ami persze rosszabb mert vehetek routert, de ha végre működni fog ez sem érdekel, csak működjön mert így nem tudok dolgozni.

    [ Szerkesztve ]

    Deutsch Richárd Fotográfia - https://www.riccio.hu/ / https://instagr.am/deutsch.richard/

Új hozzászólás Aktív témák