Új hozzászólás Aktív témák

  • Bagoly

    senior tag

    Budapest I. kerületében veszem igénybe a UPC Fiber Power 30-as csomagot. A problémám, hogy intenzív letöltéseknél (torrent) 20-30 gigánként, majd késöbb már 3-4 gigánként "lefagy" a modem, amit csak modem ki/be kapcsolással tudok helyrehozni.

    A jelenséget kezdetben egy sávszélesség managelő tevékenységnek gondoltam a UPC részéről, mondván, hogy priorizálnak a torrent kárára és ha a user nem figyel akkor "kilövik a modemet". Mondjuk ez a 3*300 GB-s szabály semmibevétele lenne, meg igazából nem is azok a tünetek vannak amikról tipikus torrentkorlátozás kapcsán olvastam (netről informálódva: minden megy, de a torrent iszonyú lassú (pár kb/s), llletve a 90%-os lassítás), így azért kicsit bizonytalan vagyok ebben, lehet, hogy csak hibás a modemem.

    Egyszóval arról érdeklődnék, hogy ez vajon "feature" vagy bug?
    Esetleg a modem melegszik túl a forgalom miatt, vagy mert hibás?
    Más tapasztalt erős letöltés/feltöltés esetén modemkiakadást?

    Most azt is tapasztaltam, hogy torrent futtatása mellett a pingjeim 25-75%-a elveszik, akkor is ha nem töltök fel teljes sávszélességgel, akkor is ha korlátozom a feltöltési sebbességet az elméleti sebességnek akár a felére is. Egyedül akkor nem, ha eröltetett titkosítást használok a kliensben (gondolom ezt a forgalmat nem tudja azonosítani a szolgáltató). Így akár teli sebességgel is tölthetek fel, akkor is gyönyörű válaszidővel jönnek vissza 100%-osan a pingjeim. Ez már aggasztóbb és egyértelműbb jele a korlátozásnak, mégha idióta is, hiszen a torrent a háttérbe ugyanúgy megy, csak netezni nem tudok mellette, mert elvesznek a csomagok. Magyarul ez a módszer a netezést hátráltatja a torrent ellenében.

    A kérdésem:
    Ez a SZOLGÁLTATÁS amiért fizetek, vagy ez csak egy hiba?
    Mert rendben van a priolizálás, meg a 3*300 GB-os b@szakodás, de hadd osszam már be én a 300 gigámat és ne a szolgáltatóm, aztán ha túlléptem tessen 90%-ra korlátozni......de ez így kimondatlanul, sunyin meglépve valami iszonyú óvodás megoldás.....

    A modemem még a régi WebSTAR EPX2203.
    Power level: -8.8 dBmV
    Signal to Noise Ratio: 34.4 dB

    Bónusz kérdés:
    Fél füllel mintha hallottam volna valami hálózatfejlesztésről amikor mindenkit egy kicsit feljebbpofoztak...Nem kellett volna 50 MBPS-re felvinni a csomagomat mostanság (1-2 hónapja) vagy árnyékra vetődtem? (Mondjuk ebbe is benne lehet, hogy a EPX2203 ha jól tudom már nem kezeli le tisztességgel az 50MBPS-t, így cserélniük kéne a modemet is...)

    Köszönöm a válaszokat!

    ''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''

Új hozzászólás Aktív témák