Új hozzászólás Aktív témák

  • karamblo

    tag

    "Az Ubuntu mehet a kukába"
    A biztonságos, titkosszolgálatok számára láthatatlan kommunikáció kivitelezése az operációs rendszer választásával kezdődik. Ha igazán biztonságos rendszert akarunk, meg kell válnunk a jól megszokott Windowstól és iOS-től. Az átállás attól függően, hogy mire használtuk eddig rendszerünket, elég drasztikus lehet, manapság viszont szinte minden funkcióra találhatunk nyílt forráskódú megoldást, a szövegszerkesztéstől a grafikus feladatokig, sőt, lassan eljön az az idő is, amikor a játékosoknak sem kell a Microsoft vagy a Sony termékeihez kötniük magukat.

    Rossz hírünk van azoknak, akik úgy gondolták, ez a probléma meg van oldva azzal, hogy Ubuntu Linuxot használnak: a legnépszerűbb nyílt forráskódú operációs rendszer használatát adatvédelmi szempontok alapján nem ajánlják a szakmai portálok, mivel lepaktáltak az Amazonnal és integrálták a rendszerbe, a működéséhez és a reklámokhoz pedig információkat adnak át a cégnek.

    Marad tehát a többi Linux-disztribúció, az elterjedtebb, könnyebben használhatóak közül például a Fedora, a Debian, az Ubuntu-alapú Linux Mint, illetve megoldás lehet még a szintén nyílt forrású FreeBSD."

    http://index.hu/tech/2013/06/29/igy_bujhatunk_el_a_hirszerzok_elol/

    Ez igaz, emberek ?

Új hozzászólás Aktív témák