Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr Bond 007

őstag

válasz Horvi #2240 üzenetére

Akkor meg egy olcsóbb switchet vennék, (nekem pl 5 portos tp-link sg105van 5-6k körül) egy unifi ap ac is bőven jó, kb 27k és egy edgerouter lite ami kb 32k (a digi 1000 miatt én csak ezt ajánlanám, ha sima upc lenne, akkor az edgerouter x vonal is jó) Nekem konkrétan ez van otthon, és 2 éve hibátlanul teszi a dolgát. Qnap nasom van, azon fut a controller, így nem szükséges vezérlőt venni (cloud key).
    És ez a felállás is bőven bőven jobb mint az általad említett mikrotik. Ha ezt a tudást mikrotik cuccal akarod, az már árban is ott lesz ha nem több. (de inkább jóval több)
    Ha később bármikor kevés lenne bármelyik komponens, akkor gond nélkül cserélheted pl nagyobbra a switchet vagy hozzá rakhatsz több ap ac lite-ot ha nagyobb lefedettség kell. (router biztos nem lesz kinőve, ha csak nem hoz a digi 1000mbit fölötti csomagot, mert akkor már 10gbit-es cuccok kellenek majd, de az embertelenül drága lesz még évekig hogy megérje. Max cégeknek.)

[ Szerkesztve ]

• Egon

nagyúr

válasz Horvi #2240 üzenetére

Az eszköz a legkevesebb, mert az cserélhető. Ellenben a végpontok kialakítása, elhelyezése már kevésbé (vagy szét kell verni mindent, vagy ronda lesz).
    Ha elfogadsz egy tanácsot: fontold meg a fentebb írtakat (minden szobába legalább 1 végpont) - hosszú távon áldani fogod a döntést...:)

Szerk.: a konkrét eszközök vonatkozásában a helyedben vennék egy USG-t vagy Edgerouter Lite-ot (igény függvényében), és 1-2 AP-t (AC LR-t, ne Lite-ot), valamint egy közepes 8 pontos gigás Switch-t (én Netgear-t vettem: a tesztek alapján jobban bírja a terhelést, mint az olcsóbb (TP-Link, Zyxel stb.) eszközök). A későbbiek folyamán pedig az igények fügvényében bővíted.

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Új hozzászólás Aktív témák