Új hozzászólás Aktív témák

  • Elmör

    senior tag

    Hellosztok,

    Kezdő kérdésre szeretnék választ kapni, legalábbis nem értem miért nem tudok tuningolni helyesen, korábban a core2duo-tól kezdve core2Quad-on át i7-3770K-ig sohasem akadtam meg ennyire, ezért kérnék segítséget.

    A gép:

    Tavaly májusban lett újonnan véve:
    Asus Maximus VIII Ranger lap
    i7-6700K proci
    2X4GB DDR4 Corsair Ven. 3000MHz ramok
    Corsair RM650x táp
    Ezek pedig 3 évesek múltak picivel:
    Scythe Mugen 3 (i7-3770K-t is ez hűtötte tuningolva, gond nélkül)
    Thermaltake Overseer RX-I ház 4 ventivel

    A gondom a következő: Mivel annyira túl van már bonyolítva a BIOS egy ilyen konfignál, hogy nem mertem belekezdeni (meg lusta is voltam), inkább az Asus gyári programjával tuningoltam, ahol is 4.6GHz-re lőtte be a procit, de majdnem 1.5V-on, ami eléggé sok és néhány játéknál instabil lett a gép, kifagyott vagy akár maga a Win10 dobott egy resetet, úgyhogy elkezdtem magam a BIOS-ban youtube-os segítséggel beállítani a dolgokat, hogy legalább 4.5GHz-en stabil legyen, de egyszerűen hiába adok mondjuk 1.240V-ot a procinak, a CPU-Z szerint terhelve 1.4V-on megy, igaz ott nem Core Voltage van nekem, hanem Core VID, de valószínűleg ugyanaz lesz, mert ugyanazon verziószámú CPU-Z volt a videóban is. Próbáltam a DIGI+Vrm-ben is a Level 5 line-t, próbáltam kevesebb feszt adni, akkor volt, hogy el sem indult a gép, többel megy, de Prime95 alatt is hibázik, magok közül van, hogy eléri valamelyik a 100fokot. Amit végképp nem értek, hogy tuning nélkül nincs gondom, nyúztam több órát a prime-mal is, 77 fok volt a max Real Tempben úgy, hogy a ventik még nem mentek maxon 23 fokos szobában, de akkor is magasabb a fesz, mint kellene, 1.296V alap helyzetben.

    Mit kellene még állítanom, hogy megmaradjon, ne feszeljen túl? Gondolom ez megoldaná a problémámat és stabil lenne a cucc.

    RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz

Új hozzászólás Aktív témák