Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balathruin
veterán
válasz konci79 #42000 üzenetére
Ha nem szeretnéd elfüstölni, akkor kellene hőfokot mérni alapállapotban és Prime95-tel terhelve.
Ha nem pörög teljesen az nb, akkor az szerintem azért van, mert a gpu max. terhelésen megy és annak adja az erőt. (ezt még mai napig nem értem mi a francért nem lehet kikapcsolni, mert nálam 99%-os gpu-n 3000-3300-ra visszavesz a proci 4300-ról)
Megéri húzni az nb-t, mert a memória vezérlő gyorsul vele, így a ramok is gyorsulnak, ezért gyorsabb lesz a vram is.
Auto feszt majd állítsd be, mert elképzelhető, hogy kevesebbel is beéri. Nálam 1,2V fölé teljesen értelmetlen kihúzni, mert a nagy értékek úgy se stabilak. -
konci79
őstag
válasz Balathruin #42001 üzenetére
Hőfokkal nincs gond,macho 120 van rajta,45-46C körül van a max játék közben,lap 34C.
Ha mellé állítom 1900-ra az nb órajelét,akkor az fixen marad,nem ugrál alap jelre,az okoz gondot? Vagy csak pici + fogyasztás és annyi?Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
Balathruin
veterán
válasz konci79 #42002 üzenetére
Szerintem nem lesz gond, nálam 2000-re van belőve.
Amit még megpróbálhatsz, az az FSB-s húzás, mert akkor a ramok is kapnak. Nálam nem nagyon sikerült, mert ahogy vittem fel az FSB-t, úgy tolta fel a monitor frissítését, 112-n meg már 67Hz volt a 60, 75 meg 84,4, a 85 meg már majdnem 100. Stabilan sem maradt, de kisebb FSB-vel meg elfelejthetem a 85Hz-t, ami képcsövesnél fontos, hogy nem folyjon ki a szemem, pedig jó lett volna az 1333 CL9 ramokat 1792 CL9-en járatni fesz. emelés nélkül.[ Szerkesztve ]
-
konci79
őstag
válasz Balathruin #42003 üzenetére
Én csak kicsiben nyomom a tuningot azért 1900
Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
M0ng00se
őstag
Üdv.
Eddig is húztam a procim (amd a8 5600k), de nem nagyon akartam feszültséget emelni.Ha emelem a feszkót, akkor mennyivel rövidül az élettartama?Most 0,240 V-ot adok neki pluszba, ez elég a 4400Mhz-re.V6
-
enemy107
senior tag
válasz M0ng00se #42006 üzenetére
Ha normálisak a hőfokok akkor nem rövidül annyit az élettertam, ami indokolná a tuning mellőzését. 10 év helyett csak 8-at megy (ez csak egy nagyon durva példa).
A gond akkor van, ha melegszik, a +fesz a nagy hővel együtt degradációhoz vezet.http://cpu-tuning.joruska.com/
-
3.Aragorn
addikt
Üdv
A Haswell platform mennyire engedi a tuningot a k jelű prociknál?
-
M0ng00se
őstag
válasz Balathruin #42009 üzenetére
TX3 evo, két ventivel.Ezekszerint nagy a baj, ha azthiszed hogy gyári?
V6
-
Balathruin
veterán
válasz M0ng00se #42018 üzenetére
Nem tudom, mert nekem csak 2 magos A6 van, az nagyon nem melegszik, 50°C-t se éri el terhelve. Nálam 3 közvetlen hőcsöves Xigmatek van 120-as ventilátorral. Elég magas, a ház oldala csak púposan megy fel. Viszont nem olyan "vastag", mert egy kicsivel laposabb ventivel magas ramok is beférnének, bár még talán így is elférne.
-
M0ng00se
őstag
válasz Balathruin #42019 üzenetére
Enyám az 100wattos, bár abba gondolom beletartozik a grafikus rész is, ezért valamennyivel kevesebb mint 100.De lehet hogy több, mert rendesen húzva van
Én mindeképp beszerzek valami hűtést.V6
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz Apollo_21 #42021 üzenetére
A CPU VID az a proci adott frekvenciájához rendelt feszültség a külömböző p-state állapotokhoz külön külön fesz értékek tartoznak amit a VRM áramkörök nem léphetnek túl de terhelétől fügően ez alá mehetnek vagy valami hasonló
[ Szerkesztve ]
A teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
Apollo_21
addikt
válasz Gabrikovics #42022 üzenetére
Jah izé semmi Tehát nem a procinak adott fesz amivel operál magyarul
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz Apollo_21 #42023 üzenetére
Háát tulajdonképpen de ! Ez egy jó tuning piszkálás hogy átírod mekkora feszt adhatsz a procinak
És ez le és fel is működik ! Tehát ha alulfesszelsz a CPU VID értékét lejjebb viszed ha max órajelre hajtasz akkor pedig feljebb !
Nem tom hogy megy ez Intelnél de az enyém alap fesze idle 800 MHz-en 1,225v ezt átírom 0,95v-ra és nyerek 0,275v-ot
A max amit a procim kaphat tubo modba 1,475v ez 3700MHz-en én ezt átírom 4000MHz-re 1,55v-ra és nyerek 300MHz-et[ Szerkesztve ]
A teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
PetiPécs
csendes tag
Sziasztok!
Egy q6600-am van és ez a videó alapján :https://www.youtube.com/watch?v=-kf_hSIpa0A raktam fel 3.0 ghz-re.Mindent ugyanugy csináltam, ahogy a videóban van. A kérdés, hogy a videó megbizható? Azaz hogy nem tesz-e tul sok kárt a gépemnek. Az alaplapom egy 3 éves ep31-ds3l gigabyte overclock-barát alaplap. Válaszotokat előre is köszönöm! -
NFree
addikt
válasz PetiPécs #42025 üzenetére
Elvileg mivel minden fesz normálra lett állítva , ráadásul ha jól értelmezem a cpu, még alul is lett feszelve, ha így sikerült beállítanod akkor minden fasza s használhatod nyugodtan.
Igaz a 4 fázis a lapodon kicsit kevésd a quad tuninghoz , de ha így stabil hajthatod nyugodtan
esetleg ha megmodod a ramod tipusát, lehet hogy azt akkor ahogy a videóban is van lehetne 1000Mhz en járatni, de ugye a videóban visszaosztotta a srác 800 ra.
Ha megírod a pontost tipust akkor megnézzük mit ír neki a gyártó (órajel + fesz)[ Szerkesztve ]
vga
-
PetiPécs
csendes tag
Szia a ramjaim Kingmax 2x 1GB 1x2 GB 800 Mhz-sek PC2-6400
-
RAZERX
csendes tag
Szép estét!
Az everest proci hőfok alapon 25 c
a magok viszont alap átlag 50 c mind a négy magnál!
Most akkor mit kell nézni melyik értéket ?
És ezt nem értem hogyha a cpu csak 25 a magok miért 50 ?asus rog rampage formula,Ocz reaper 4gb ,CPU Intel Core 2 Quad Q9300, 2500 MHz Videokártya Asus R7260X 1gb ,Fsp 400w blue strom II
-
RAZERX
csendes tag
-
Apollo_21
addikt
-
Hauptmann
addikt
Itt is felteszem a kérdést, a tápos topicban nem jött válasz.
A következő a problémám.
Asus P7H55, i7 860, GTX460SOC összeállítás, Chieftec 450W-os, Delta belű táppal. A proci húzva van, 2,8 GHz helyett 3,34 GHz jár. A probléma az, hogy amikor a VGA átváltana 3D-be a játék indulásakos (pl. War Thunder, belépnék a csatába), a gép hirtelen lekapcsol, és újraindul.
Lehet, hogy kicsi a táp, és amikor a VGA 3D-be kapcsol, a hirtelen feszültségesés miatt indul újra? Nem mndegyik játéknál jelentkezik, mert a WoT az megy rendesen, 2D-ben sincs probléma. -
NFree
addikt
válasz Hauptmann #42039 üzenetére
Csak egy kérdés proci ki van tesztelve rendesen? egyébként lehet kicsi a tápocska, nekem volt sima gtx 460 am s teszteknél eléggé melegedett már szegény és 500w os de elég öreg darab már.
Vga-t nem akarod eladni? (majd) Ha igen privibe beszélhetünk rólla, egyébként a vga van húzva?
Ha ráengedsz prime+ furmark mit csinál? de csak óvatosan , nehogy akkor adja meg magát a táp. sőt ne is erőltesd, kellne szerválni egy konektoros fogyasztás mérőt, hogy mennyit kajál a gép.[ Szerkesztve ]
vga
-
RAZERX
csendes tag
-
Apollo_21
addikt
-
RAZERX
csendes tag
Melyik a jobb lap ?
ROG ASUS RAMPAGE FORMULA
Gigabyte EX38-DQ6asus rog rampage formula,Ocz reaper 4gb ,CPU Intel Core 2 Quad Q9300, 2500 MHz Videokártya Asus R7260X 1gb ,Fsp 400w blue strom II
-
Hauptmann
addikt
Nem mertem ráengedni a komoly tesztprogramokat pont azért, nehogy nagyon meghúzza a tápot. Mindenesetre fura, hogy pl. a WoT megy emelt frekvencián (meg még más is), a WT meg csak alapon hajlandó, ha egy picit is emelek, újraindul a gép.
Megpróbálok kölcsönbe szerezni egy 550W-os tápot egy teszt erejéig.
-
tag
válasz Hauptmann #42046 üzenetére
Ha jó minőségű 450W-os tápod van, akkor azzal mindenképp el kell bírni a rendszert!
Nekem egy i7 3930K-nak megfelelő Xeont visz 6core 4,5GHz-en (alapból is 130W TDP) és egy Gigabyte GTX 460-at plusz többi sallangot egy Corsair VX450 táp mindenféle melegedés meg kikapcsolgatás nélkülGeza60
-
3.Aragorn
addikt
válasz Geza60 #42047 üzenetére
Ez rendben van, de neked egy VX450-ed van, a maga Seasonic bélésével és egybenhagyott12V-os ágával, míg neki, ha jól sejtem egy GPS 450A-ja van. Delta beles, ami nem rossz bár a Seasonic-tól jócskán elmarad, viszont külön van szedve a 12V-os ága, ami nem előny.
Ennek ellenére, ha jól működik, bírnia kéne azt a rendszert. Ezért kellene letesztelni:
1: A rendszert egy másik táppal,
2: A tápot egy másik rendszerben.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest