Új hozzászólás Aktív témák

  • Drizzt

    nagyúr

    válasz Golyobis #44257 üzenetére

    "Akkoriban amikor ez kezdődött sokan adtak hangot annak, hogy félnek egy gyorsan összedobott vakcina mellékhatásaitól, és én nem tudtam hozzászólni a témához."
    Igazából ehhez a vakcina fejlesztéssel és vakcina vizsgálattal foglalkozó szakembereken kívül senki nem tud érdemben hozzászólni. Tehát neked sem kell, nekem sem kell. Viszont azt megértem, hogy az egy szar érzés, hogy teljesen bizonytalan világban meg kell bíznod valakiben, akihez semmilyen közöd nem volt addig az életben. De tényleg jobbat nem tudsz, mint hogy nézed az eddigi adatokat mind a vakcinák, mind a fertőzések esetén.
    "Másrészt mint írtam, úgy sejtettem, hogy az átlagnál erősebb immunrendszerem van, ami azért is lehet, mert munkám során gyakran kerülök közvetlen érintkezésbe szennyvízzel, és hasonló fertőző közegekkel."
    Sajnos teljesen felmérhetetlen előre, hogy kivel mit fog okozni. Nekem volt 37 éves ismerősöm aki meghalt, semmilyen jelen nem volt annak, hogy bármi baja lenne az immunrendszerének. De múlt héten is volt a hivatalos adatokban aki 30 alatti egészségesként halt meg. Nem lehet előre tudni, hogy mi lesz a vége. Ebben a korosztályban ugyan inkább olyan 1:2000~3000 között van a halálozás, de az se olyan jó, mert hozzá képest a vakcinák várható mellékhatásai elenyésznek. Persze azért érdemes az erre irányadó tanácsokat megfontolni és ebben a korosztályban én Pfizert, vagy esetleg Sinopharmot választanék. 30 és 60 között Modernát, vagy Pfizert, esetleg Sinopharmot, 60 felett meg bármit, csak Sinopharmot sem. Szívem szerint vektorvakcinát nem adnék senkinek, annak ellenére, hogy az volt az első két oltásom. Viszont abban az időszakban, amikor nem volt még vakcina válogatósdi, de volt erős járvány, a vektorvakcina is tök jó opció volt.

    I am having fun staying poor.

Új hozzászólás Aktív témák