Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz Oliverda #2399 üzenetére
Nem értem ezt miért írtad, nem ez volt a téma, hanem az hogy ki lett próbálva hogy eztzel az új forintos számlával hétvégén történő ráutalás esetén gyorsult vagy maradt a későbbi könyvelése.
Ha az előzményt elolvasod akkor nincs következő nap: Jelentem. Hétvégén és éjszaka (most) is megy az Add funkcióval az azonnali átutalás.
Lehet hogy van olyan is amit írtál, de azonnali utalással küldtem magamnak pénzt egy másik számláról és azonnal felhasználtam és a számlatörténetben azonnali volt a megérkezés és elköltés könyvelés, nem másnapos.[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Én pedig azt nem értem, mi ebben az információ. Eddig is világos volt, hogy az AFR-rel 24/7-ben, tehát a hét minden napján és órájában kb. 5 másodpercen belül megérkezik a belföldi átutalás.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
titán
válasz Oliverda #2403 üzenetére
Az hogy a Transferwise a szombati és vasárnapi egyenlegfeltöltéseket hétfőn írta jóvá annak ellenére hogy március vagy mióta van az azonnali átutalás. Ahhoz képest most tényleg azonnal megtörténik. Ez akkor nem új információ?
Persze vannak akik már tudták előre hogy lesz magyar bankszámla, ami ráadásul az azonnali utalási rend alá fog tartozni, azt hogy a Transferwise a jóváírási rendszerét is hozzáigazítja ehhez és nem lesz késleltetés, no azoknak ezek nem új információk, de többségünknek nem voltak bennfentes infóik.[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Többen vagyunk akik butábbak nálad.
Ott a pont!
Amúgy a rendszer még kiírta, hogy érkezés by September 21. Szóval még van mit a kommunikáción változtatniuk. A számlaadatos rész is hiányzik még sok helyen.
többségünknek nem voltak bennfentes infóik.
Vagy legalábbis ez a rész nem volt teljesen egyértelmű. Csak sejtés volt.
az elmúlt lassan egy hétben rongyosra lett itt tárgyalva.
Ja, csak nem az Add funkció kapcsán.
-
petir
senior tag
Csoportos beszedést? Rendszeres utalást be lehet már állítani?
Vagy ezekre milyen megoldás van ?
-
hunluigi
senior tag
Őőőő.... ugyan nem használom de nálam van ilyen opció TW-nél.
Fiók/közvetlen beszedés
Vagy valamit félre értek?
[ Szerkesztve ]
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
petir
senior tag
Mikor van esély rá, hogy működjön a csoportos beszédes ?
Ha már ennyi minden megy... -
Oliverda
félisten
-
István89
tag
Mondjuk a menüpont megvan. Magyar fordításban közvetlen beszedés. Talán a fizetési kérelem opció bevezetésével vezethetik be, mivel az AFR-hez ez egy opció volt eddig a bankoknak, bár ahhoz a szolgáltatónak a bankjának is támogatnia kell, amit jelenleg három bank kínál.
Sajnos nem tudunk semmilyen ütemtervet, de reméljük nem éveket kell várni a következő fejlesztésre.
-
sopruk
senior tag
Nyereséget jelentett a Transferwise
Nem semmi számok...
Pl:
"Jelenleg a TransferWise több mint 4 milliárd fontot kezel havonta a nemzetközi utalások során, ezzel a cég saját számítása szerint 1 milliárd fontot takarít meg ügyfeleinek ahhoz képest, mintha bankokon keresztül küldenék az összeget."[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
Ma nem tudtam telefonnal, GPay-el fizetni. A TW van alatta. Az app is eltűnt a telefonomról. Valakinek hasonló tapasztalat?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
fecus
őstag
Köszönöm. Ez volt az. Mindent újra el kellett végezni a kártya érintős fizetéssel kapcsolatban is.
Én még mindig csak az alternatív alkalmazás boltban találtam meg. A hivatalosban még mindig nem vagyunk benne?[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
spe88
senior tag
Sziasztok!
Anno amikor vásároltam TW-zal ugyanúgy mint most 2 opció volt: egy olcsó és egy közepes megoldás az utalásra. Az olcsó volt, ha a TW Ft-számlájára átutaltam az adott összeget, amit ő onnan már megoldott. A másik kicsit drágább volt, ha bankkártyáról azonnal leveszik az adott összeget. Most is az olcsóbb megoldást választottam, tehát átutalom. Na most viszont nem Ft-ban kérte az adott összeget, hanem euróban, pont abban a devizában, amit utalni szerettem volna. Kiírta hogy a számlavezető bankommal utaljak el X eurót és rendben is vagyunk, mondom magamban: de hát miért akar eurót utaltatni velem, ha euró a végcél is? Mindegy is kiírta, hogy SEPA blabla: ugyanannyi az utalás unión belül, mint belföldi utalásnál. No igen maga az utalás talán ugyanannyi (bár abban sem vagyok biztos, mert 59 Ft-ot felszámolt). A lényeg hogy amikor átváltottam mennyi az annyi, akkor 362 Ft-ra jött ki egy euró. Viszont most kíváncsi voltam pár napra rá: az adott összeget a Raiffeisen megváltoztatta és sikerült 372 Ft-os árfolyamon a plusz 59 Ft-os egyszeri díjjal elutalnom a TW számlájára az adott összeget, amit ő tovább utalt euróban a kereskedőnek? Ennek mi értelme? Régen azt írta a TW, hogy utaljak a forintszámlára az adott közleménnyel, az adott összeget. Most miért kérte euróban? Így most semmit nem ért amit csináltam. Nem sokat buktam, de mégis... Akkor mit cseszek el? Régen miért volt jó? Köszi
[ Szerkesztve ]
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
Oliverda
félisten
Valamit benézhettél, mert továbbra is működik a forintos felöltés utalással, még gyorsabban, mint korábban. A küldésnél felül forintot kellett volna kiválasztani, alul pedig eurót, a végén pedig utalásos feltöltést.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
István89
tag
Sajnos nem. Én az apkmirror oldalról töltöttem le az alkalmazást, bár nem tudom, hogy ehhez van köze, hogy időként elfelejti a beállítást, de lehet pont azért, mert itt még nincs engedélyezve.
Mondjuk miért ne lehetne már elérhető itthon is, hiszen TW (és más fintech cég) világon bárhol használható, ha ők megállapodtak a céggel, akkor miért ne használhatnám itthon is az alkalmazást. Mindenképpen kell egy magyar bankkal szerződniük előtte?
-
István89
tag
válasz Dluinet #2431 üzenetére
Egyre valószínűbb, hogy egyik bank se fogja erőltetni, pláne akinek már van "Gpay" szerűsége. Ettől függetlenül mondjuk a fintech cégek erőltethetnék azokban az európai országokban ahol jelenleg nem lehet hivatalosan használni.
Én ma próbáltam először Gpay fizetést (TranserWise-nak köszönhetően) és sokkal gyorsabb volt, mint a GránitPay. Oké, hogy talán 2-3 mp-ről beszélünk, de amint oda raktam a kis eszközhöz a telefon elejét már fizetett is.
-
goop
őstag
Nem jönnek meg a forintos számlára utalt összegek. Mi a manó lehet, karbantartanak?
[ Szerkesztve ]
-
goop
őstag
Valami lehetett, mert kb 1 órás késéssel jött meg minden, még a kártyás feltöltés is.
-
István89
tag
válasz UberMutant #2437 üzenetére
Miért néztem be? Olvastad korábban a sajtóközleményt? Utaltam már TW HUF számlára és onnan is utaltam el, és mindig azonnal megérkezett. AZ MNB által használt GIROInstant előírási rendszerben működik ez is, így annak teljesülnie kell nap 24 órájában, mindegy hogy vasárnap van vagy karácsony. Az is mindegy, hogy brüsszeli cég vagy sem, hiszen magyar technikai számot adnak, amit az MNB biztosít, így tud menni ebben a rendszerben. Ezért lett ez nagy szó, mert mindenki egyedi számlaszámot kap.
Ha nem így lenne, akkor eddig miért teljesült azonnal a jóváírás? Szóval tuti volt valami probléma, mert nekem is a próba utalás 0:55kor teljesült, valamint ahogy goop írta a kártyás felöltésnek is azonnal mennie kellene, és az már független az utalástól.
Forrás: https://www.portfolio.hu/bank/20200916/hatalmas-ujitasra-keszul-a-transferwise-magyarorszagon-elarultak-a-reszleteket-448804
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz István89 #2441 üzenetére
A pénz lekönyvelése a TW számlán a TW részéről az ami késlekedhet, nem a pénz mozgása, ez a kettő két különböző dolog. A bankszámla lehet forintos MNB által adott, de a bank és rendszere nem a Mo-i rendszeren van.
Egyébként akár volt karbantartás vagy hiba náluk, a hétvégére azt tapasztaltuk hogy nem azonos a feldolgozási idő mint egy munkanap 8-16 óra közt.[ Szerkesztve ]
-
István89
tag
A magyar bank se könyveli le azonnal az AFR tranzakciókat, így ennyi erővel sima magyar banki átutalásnak se kellene azonnal teljesülnie hétvégén fogadó részről? Ezért van az, hogy a könyvelést később végzik a magyar bankok, viszont a fogadást teljesítik. A TW esetében ugyanez a helyzet, csak annyi, hogy az a ő saját rendszerünket hangolták össze a GiroInstant elszámolási rendszerével. Az meg mindegy, hogy magyarországi vagy sem az ő rendszerük.
Én nem sokszor használtam még, de pár próbautalást végeztem korábban az esti órákban, hétvégén és mindig azonnal jóváírta a TW a magyar számlámra, ezért valószínűleg az ő rendszerüknél volt vagy még van valami gond, ami ezeket az utalásokat vezeti fel a megfelelő számlához.
-
Oliverda
félisten
Tévedés. Az nem számít, hogy brüsszeli, budapesti, vagy épp fokvárosi bejegyzésű a pénzintézet. Ez számít:
A TransferWise, a nemzetközi pénzkezelés megújításán dolgozó tech cég a mai napon bejelentette, hogy közvetlen hozzáférést kapott Magyarország fizetési rendszeréhez. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy közvetlen elszámolási számlát biztosít a cégnek, melyen keresztül a TransferWise hozzáfér Magyarország fizetési rendszeréhez, beleértve az új, azonnali pénzküldési rendszert és a bankközi klíring rendszert (BKR), a GIRO-t – olvasható a társaság közleményében.
A kommentekből is világosan látszik, hogy valamiféle rendszerprobléma lassítja a tranzakciókat.
-
Lacee1986
senior tag
Sziasztok. Van esetleg valaki aki MKBs számláról utalt forintot Transferwisera? Állandóan hibát ír ki az utalásnál. OTPről simán tudtam forintot utalni a forint alapú Transferwise számlaszámra.
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz Lacee1986 #2448 üzenetére
Nem, ez az ő hulladék rendszerük hibája.
mod: Ha lepattintanak, írj az MNB-nek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest