Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
J00hnny
aktív tag
Sziasztok! Próbáltam végigolvasni és kihámozni a rengeteg hozzászólás közül a választ a problémámra.
A helyzet:
-telepítettem az openwrt-t (símán ment semmi gond, volt net egyből)
-a leírások alapján telepítettem a nano-t és megpróbáltam szerkeszteni az /etc/config/wireless -t hogy legyen wifi is
-Ez is simán ment, DE: A megadott SSID-t nem látom egyik eszközön sem,. így nem is tudok rá csatlakozni...A routeren a WLAN led sem világít. Nem tudom mi tévő legyekmost így néz ki:
config 'wifi-device' 'radio0'
option 'type' 'mac80211'
list 'ht_capab' 'SHORT-GI-40'
list 'ht_capab' 'DSSS_CCK-40'
option 'hwmode' '11ng'
option 'htmode' 'HT40+'
option 'channel' 'auto'
option 'disabled' '0'config 'wifi-iface'
option 'device' 'radio0'
option 'network' 'lan'
option 'mode' 'ap'
option 'ssid' 'itt van az SSID beírva amit nem lát semmi'
option 'encryption' 'psk-mixed'
option 'key' 'itt a jelszó van'aki tud kérlek segítsen! Előre is köszi
Update: Azt nem írtam, hogy a luCi alatt természetesen látszik az eszköz, pont úgy a hogyan a leírásban láttam
[ Szerkesztve ]
"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
-
J00hnny
aktív tag
válasz Intruder2k5 #13414 üzenetére
Eddig a pillanatig nem tudtam róla.
Elolvastam a leírásodat hogyan kell SSH alatt frissíteni a firmware-t, de olyan megoldás nincs hogy ne a netről húzza le frissítés közben hanem a gép egy könyvtárából?
És ezzel a frissítéssel mivel lesz jobb/rosszabb nekem?
[ Szerkesztve ]
"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
-
J00hnny
aktív tag
válasz Intruder2k5 #13417 üzenetére
köszönöm, még egy kicsit próbálkozom. nem értem miért nem működik amikor MINDEN a leírtak szerint van végrehajtva.....Valami elkerülheti a figyelmemet...
Frissíteni erre a firmware-re nem lehet az openwrt felületéről?
-
J00hnny
aktív tag
válasz Intruder2k5 #13419 üzenetére
Megoldottam! A leírásban szereplő sorok voltak a hibásak.
Vagyis kitöröltem az az aposztrófokat és láss csodát így működik a wifi is......Csak azt nem értem ez másnak hogy nem okozott gondot? Vagy az a normális ha aposztrófokkal szerepelnek a sorok? hmmmmm
-
J00hnny
aktív tag
válasz Intruder2k5 #13422 üzenetére
Igen, köszi! Igazán nagyra értékelem hogy próbáltál szinte azonnal segíteni. Köszönöm!
USB meghajtó ügyben esetleg tudsz e segíteni?
-
J00hnny
aktív tag
válasz Intruder2k5 #13424 üzenetére
Kezdetnek: Felcsatoltam az USB meghajtót annak rendje és módja szerint, DE hogyan érem el ezt a hálózaton, pl. egy Windows 7 alól?
[ Szerkesztve ]
-
J00hnny
aktív tag
válasz Intruder2k5 #13426 üzenetére
A samba fel van telepítve. elvileg a meghajtó könyvtárát is hozzáadtam, látszik is az openwrt-ben, DE hogy érem én el ezt a könyvtárat?
-
J00hnny
aktív tag
válasz Intruder2k5 #13428 üzenetére
akkor jól gondoltam....de nem megy. esetleg van olyan parancs amivel le tudom ellenőrizni a megosztott meghajtókat (elérési útvonal, név pl...)
A mellékelt képen azt hiszem minden látható.....Itt mire való a hostnév...stb....
http://logout.hu/dl/upc/2011-06/05/91785_vtpnnsdvrd1ao2y5_samba01.jpg
[ Szerkesztve ]
-
J00hnny
aktív tag
válasz Intruder2k5 #13433 üzenetére
na a gond az, hogy nem mount-olja automatikusan a meghajtót, illetve nem inul automatikusan a samba...bár a leírásban szereplő szkriptet használom.....
Így most már látom a win alatt is, de jelszót ill. felhasználó nevet kér (az allow guest be van pipálva a samba-ban..szóval guest-al mennie kellene, de azt nem fogadja el)..Vagy létre kellene hozni egy új felhasználót openwrt-ben?
Új hozzászólás Aktív témák
- Playstation/Xbox konzolok
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest