Új hozzászólás Aktív témák

  • llax

    senior tag

    válasz Fishor #68495 üzenetére

    Akkor ezek szerint többeknek is auto beállításon van. Az nem jó. Az igazi az lenne, ha a nagyobbak távol lennének egymástól. Ahogy látom, a többség a sáv közepén (6-oson) nyomul, nagyok vannak a tetején is, így jobb az alján próbálkozni. Ott kell lenni, ahol a legkisebb jelszintű idegen hálózatok vannak. A múltkori és mostaniak alapján ez a 2-es csatorna.
    Az 1-es csatornát kerüld - szabvány/technikai okokból, ott legtöbb eszköz automatikusan 20MHz sávszélességet használ akkor is, ha 40-re van állítva és annyit is jelenít meg. A garantált 40MHz-hez akár a 3-mas csatorna is kellhet - ez eszközfüggő, hogy min. 2. vagy 3.-tól - amelyik jobb sebességet ad, azt használd.
    Ki lehet próbálni direkt 20MHz-re állítva, sokkal stabilabb, viszont az egy csatornás eszközök ott max. 55-60MBps-t tudnak - ekkor mehet az 1-es csatorna is.

    A görbék alapját (foglalt sáv szélességét) viszonylag jól jeleníti meg a program, fél ellipszis helyett képzelj oda téglalapokat, amik olyan szélesek, mint a fél ellipszis alja. Azoknak (nagyoknak) nem kellene egymásra fedni...

Új hozzászólás Aktív témák