Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Ez nem egészen így van, mert a csavarások száma nem azonos, ami hosszabb távon hatással lehet a különböző fellépő interferenciákra! Persze 3 méteren még robbantózsinórral is be lehet vinni a netet...
-
napata22
csendes tag
Sziasztok!
TPLINK 1043ND v2-őt szeretnék venni (TPLINK 741ND-t lecserélni) Már csak v2-őt lehet venni vagy lehet még v1-et is?
2 téglafalat (6 méter) átvisz jó jelerősséggel a 1043ND v2?
Tesztelte már valaki pl. Wifi Analyserrel, hogy milyen távból milyen erősséggel ad (dBm)?
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz napata22 #47652 üzenetére
szia,
akad még v1 is raktáron néhol, bár már elég ritka.
a wifi szórásra nem nagyon lehet mit mondani látatlanban, mert az több tényező függvénye, hiába mondja valaki, hogy nála igen, attól még nálad nem garantált a dolog, pláne azért, mert nem csak a router, hanem az ellenoldalak, beállítások és egyéb tényezők is befolyásolják a kapcsolatot/szórást.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
csixy
addikt
Na azért a zöld , kék és a barna pár maradjon párban.
Bár 10/100-as lan esetén a három közül az egyik pár akár szét is köthető a sárgával keverve, az amelyik nem vesz részt a hálózat továbbításában.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
suste
veterán
skacok! én nem azt írtam, hogy bárhogy kötheti, hanem:
"tök mindegy melyik verzióban kötöd"
tehát a beszúrt 2 kép szerinti bekötések közül bármelyik
a bekötődobozig szerintem nem számít melyik a 2 közül
egyébként pont a "B"-t használják, ha jól tudom
a lényeges kérdés az, hogy a kábel másik vége hogy van bekötve??? -
csixy
addikt
válasz poli27 #47656 üzenetére
Köszi
Valóban jól összekevertem! Bocs.
Mentségemre szolgáljon, hogy a fonendoszkópommal még sosem krimpeltem. De az elv amit mondani akartam az lett volna , hogy a párok maradjanak együtt, de azt is összekevertem.[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
raidx
őstag
[ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
suste
veterán
akkor ezek szerint a kábelkészítő gyárak sem jól tudják?
kezemben egy gyárilag szerelt cat5e patch kábel, ami totálisan máshogy van színezve:
csíkosnarancs/narancs/csíkoszöld/kék/csíkoskék/zöld/csíkosbarna/barna (1-8)és a wiki is ezt hozza a T568B-nek: [link]
(még az ottlévő kábel képén is kivehetők a színek)és szerintem is ezt használják általában (ezt is írtam az előbb)
-
Kicsirics77
veterán
ez a jó amit te linkeltél
még nem találkoztam olyan kábellel amiben a barnafehér-barna lett volna forgatva,pedig a 14 év alatt átment a kezemen pár szerelt kábel és jómagam is készítettem pár darabot.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
CheGhost
aktív tag
A 1043 és a Defy (sima, nem +-os) nekem teljesen jól működik együtt. Semmiféle DMA-hiba nem jelentkezett még nekem. Szerintem a másik telefonnal lesznek gondok, azt a klienst nem szereti...
*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
legenda
válasz napata22 #47662 üzenetére
amennyiben n szabványos 300-as és mimo képes a felcsatlakozó ellenoldal, úgy a mimo miatt lehet jobb a "hatótáv", de ha csak lite-n (150-es vagy alatta) és nincs mimo, vagy netán g szabványos, akkor vélhetően nem lesz jobb, hiszen a tl-wr741nd típus 1 darab 5dBi antennával rendelkezik, a tl-wr1043nd pedig 3 * 3dBi, de mimo nélkül nem lesz kihasználva a több antenna adta többlet.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Gyurka6
őstag
válasz Kicsirics77 #47660 üzenetére
Hali!
Egy Dunaweb által szerelt 5GHz-es, saját összeállítású "átjátszó"t még nem néztél meg közelről...
Valószínű a viki oldali a helyes, de csak a sárga-zöld párt "szokták" forgatni, mivel a többit a 10/100-as rendszerek nem használják.[ Szerkesztve ]
Gyurka
-
napata22
csendes tag
Igazából arról lenne szó, hogy van egy TP-LINK 741ND, amivel 2 szobával odébb rendesen lehet Wifin netezni, laptoppal, Samsung Galaxy Tab 2 7.0 tablettel, mobillal.
Azonban a tabletet bizonyos helyen fogva az ujjak leárnyékolják a Wifit és esik az amúgy jó jelerősség annyira, hogy így már meg-megszakad a net. A másik szobába így korábban vettem egy másik tplinket (841ND) ami most bridge-ként működik, és a felerősített jelet már nem rontja le annyira a tableten való fogás, hogy megszakadjon a net.
Szeretném most a 2 routert egy másik gigabites újra cserélni, ami erősebben ad és 2 szobával odébb is ha esik a jelerősség, nem fog megszakadni a tableten a net, ezért gondoltan a 3 antennás 1043ND-re vagy esetleg egy másik alternatívára. -
legenda
válasz napata22 #47667 üzenetére
így - a leírás alapján - már nem hiszem, hogy egy router kiváltja a kettőt, mivel a szórás erősségében nincs jelentős eltérés a(z említett) routerek között, csak amit korábban is írtam a mimo szempontjából, és ha a tl-wr841nd nem szórja be a várt területet, akkor sokkal jobban másmilyen sem fogja - akár más gyártóé sem -, mivel annak 2 * 5dBi antennája van.
esetleg kipróbálható a tl-wr1043nd úgy, hogy a 3 * 3dBi antennái helyett 3 * 8dBi értékűt kap; link, így javulhat valamennyit a helyet, de így sem teljesen garantált.[ Szerkesztve ]
-
napata22
csendes tag
-
Anonymus23
veterán
Egy kérdésem hadd legyen már a profikhoz.
Jelenleg van egy 1043 v1, igazából nincs vele gondom, teszi a dolgát, 4 lan eszköz, 4-5 wifis. Gyári firm van rajta.
Ha le tudnám most cserélni, akkor mit érdemes helyette venni? 1043 v2-t nézegettem, vagy esetleg a 4300-as már legalább igazi előrelépés lenne?
Mennyire megbízhatóak ezek mostanság, kicsit furcsa, hogy 5 évről visszamentek 2-re.;) - The Power of the Light Side
-
siddis
őstag
válasz Anonymus23 #47672 üzenetére
Maradni is akarsz a gyári rendszernél.?
-- Aux armes, citoyens --
-
napata22
csendes tag
válasz siddis #47673 üzenetére
A bridge a 2 TPLINK között már 1 éve megy rendben, Wifin keresztül van összekötve, vezetéken kersztül nem a 2 router.
A 841ND fél sávon fogadja a jelet és másik felén ad.
A 741 egyedül is elég lenne, csak a Galaxy Tablet adta fel a leckét. Ha a bal alsó saroknál fogom, akkor 20-25dBm-et esik a jelerősség, -70-ről -95-re, ahol már instabil a net. (Nem akartam kompromisszumot kötni, azaz máshol fogni a tabletet). Gondoltam van olyan router, ami erőssebben ad és ahol a 741ND -70dBm-el, ott az -50 körül, ami ha esik 25dBm-et, akkor is -75dBm körül lesz, ahol stabil a vétel. -
szőröscica
addikt
Sziasztok!
Gyári firmware-el szeretném használni a nyomtató szerver funkciót.
V1-es routerem van. Letöltöttem a honlapról a printer appot, de nem lát semmit, mikor elindítom.Lehet azért, mert nem a legfrissebb firmware van a routeremen? A firmware frissítésnél elfelejti a beállításokat, vagy megjegyzi?
-
MODERÁTOR
válasz szőröscica #47676 üzenetére
Szia!
Elvileg nem felejti el!
-
Anonymus23
veterán
válasz Intruder2k5 #47677 üzenetére
Nekem elfelejtette, de mivel előtte csináltam egy mentést a beállításokról, egy perc alatt vissza lehetett tölteni az új firmwarre.
;) - The Power of the Light Side
-
szőröscica
addikt
válasz Intruder2k5 #47677 üzenetére
Elfelejtette a kis féreg, úgyhogy túrhattam elő a szerződést a digi jelszóért. Viszont a friss firmware-rel megy a nyomtatás, szóval probléma megoldva.
-
MODERÁTOR
válasz Anonymus23 #47678 üzenetére
Akkor ott homok került a gépezetbe, mert alap esetben meg kell, hogy tartsa a beállításokat, szerintem minden router!
-
legenda
válasz napata22 #47671 üzenetére
nem nagyon találsz olyan routert, ami jelentősen erősebben szór, legalábbis gyári állapotban.
Anonymus23; a tl-wr1043nd v2 erősebb hardverben, jóval erősebb proci és a jelenlegi routered 32 megabyte ram-jához képest 64 megabyte, tehát jobban bírja a húzós terhelést.
amennyiben kell a wifi dual band, illetve a jelenlegitől erősebb proci és 128 megabyte ram, akkor meg tl-wdr3600 vagy tl-wdr4300.
a nevesebb gyártók sem adnak 5 évgaranciátjótállást, szóval az nem mérvadó, a 2 év reális.[ Szerkesztve ]
-
Tomek10
csendes tag
üdv mindenkinek!
Van egy TL-WR1043ND V1 routerem, amire feltettem a egy openwrt-s firmwaret, egész pontosan ezt: openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin-t
A firmware rendben fel is ment rá, beléptem, ismerkedtem a felülettel, néztem a menüpontokat. A wifi fülnél jártam, amikor megfagyott, és nem reagált semmire. Gondoltam kikapcsolom, majd vissza be, hátha megoldja a problémát, de sajnos nem így lett. A készülék bekapcsol, a ledek kigyulladnak, de ip-címet nem ad, nem tudok belépni rá. A számítógép érzékeli, hogy rá van kötve, de csak automatikusan konfigurált ip címet ad neki.
A kérdésem az, hogy ez visszahozható-e, vagy ki kell kukáznom?
Aki tud segíteni, annak előre is köszönöm.Tamás
[ Szerkesztve ]
Tomek 10 - 91 pozitív, 0 negatív
-
Tomek10
csendes tag
Amit Intruder2k5 szakértő kolléga írt, TELNET-tel be tudok lépni (parancssorból megy a pingelés is), de nem tudom azzal a két paranccsal, hogy tudom feltámasztani?
Itt mit kell beírni hogy elinduljon, vagy vissza tudjam tenni a gyári firmwaret?[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz Tomek10 #47685 üzenetére
Tökre biztos, hogy a LAN-t Te is átállítottad DHCP kliensnek. Nem nagy a baj. Ezt már sokan megették.
A legegyszerűbb ,ha az egyik LAN portjával UTP kábellel rákötöd egy DHCP-t osztó routerre és a fő router kliensei között megkeresed és aztán a saját menüjéből csinálsz egy resetet.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
-
csixy
addikt
válasz Tomek10 #47686 üzenetére
Egyenlőre ne tedd vissza gyárit , mert ha ujfajta olyan FW-t teszel rá aminek a nevében benne van a boot szó, azzal tényleg téglává alakítod és azt már bolonyultabb gyógyítani.
Jó az openwrt, de ez ami most van rajta miféle? Honnan töltötted le?
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Tomek10
csendes tag
innen szedtem le, az összefoglalóban benne volt. Azért akartam kipróbálni ezt, mert gondoltam úgy szélesebb körben tudnám használni, elsősorban Access pointként is. De ennek a kezelése nekem komplikáltabb egyelőre, mint a gyárié.
A gyárija ez: wr1043nv1_en_3_13_13_up_boot(130428).bin
akkor ezt már nem is tehetem vissza?[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz Tomek10 #47691 üzenetére
Tegyél rá egy Vargalex 1.1.7 fw-t ,de mostmár openwrt-re a sysupgrade verziót toljad fel. A flashelés indítása előtt vedd ki a pipát a beállítások megtartása kockából.
Ez az fw még most egy év után is bombabiztos és patent.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
válasz Tomek10 #47694 üzenetére
EZ a bootos verzió . Ezt fel ne tedd , mert ez kinyírja a vasadat.
gyáriból innen válogass !De a Vágottat tedd az openwrtre , mert a régi bootos is megöli !
Jó éjt !
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz Tomek10 #47697 üzenetére
Egyszerü letöltöd az összes gyárit és kicsomagolgatod , amelyiknek a nevében szerepel a boot szó az megöli az openwrt-s vasat, amelyiknek a nevében nincs a boot string azt láthatod, hogy fájlméretre is kisebb a bootostól , na az mehet fel az openwrt-re.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip készlet eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs