Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
Csuki
csendes tag
válasz Intruder2k5 #11451 üzenetére
Úgy cserélek fw-t, hogy az új fw-el jönnek olyan beállítások, amelyek Backfire-ben nincsenek.
Csak, hogy kiemeljek néhányat: etherwake, fstab, p910nd, qos, samba, timeserver, transmission
Bizonyára ezeknek nem sok közük van az Internet kapcsolathoz.. de nem tudom miért van a Backfire-nél Internetem, a másiknál pedig nincs.Próbáltam összevetni a beállításokat, egyedül az "Active IPv4-Routes"-nál találtam különbséget:
A bekeretezett, piros rész nincs az Alex által gyártottban.
Persze nem biztos, hogy ez a baj.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Szerintem próbálkozz config megtartása nélkül, mert akár még az interface-ok is változhattak a Backfire óta. Én csak kiegészítettem a tűzfal szabályokat, alapjaiban nem változtattam rajta. Azért az interface-okat holnap összevetem a Backfire-val mert most csak mobilról írok.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Morphipapa
csendes tag
Sziasztok!
Vargalex féle fw-t használok (ezúton is köszönet érte!) és a torrent sebessége 1-1,5 MB/s-nál nagyobb sebességet sehogy sem tud elérni. (mind fel-, illetve letöltésnél) Általában 100-300 KB/s és 1MB/s között ugrándozik. FTP-n olvasás 8-10MB/s (írást még nem sikerült tesztelni), netkapcsolat 80/25Mb/s. Ez a sebesség természetesnek mondható a hardware korlátozása miatt, vagy valami hiba lehet a rendszerben? Transmissionben sebesség nincs korlátozva.
Üdv, M. -
wiERHcSc
tag
válasz vargalex #11456 üzenetére
Hali!
1000 THX a build ért!
1 Szavazatot tennék az ntfs filerendszer mellé! Bár erősen gondolkodom, az ext4 esen!
Kipróbáltam egy 2 gb os pendrive on az ext4 et, ég és föld a sebesség, amúgy egy 1 tb
Mybook van rákötve ntfs-el.Kérdés főleg Alexhez: a sebesség javulás a build nek köszönhető, vagy a filerendszernek?
wiER
-
fox55
csendes tag
Sziasztok!
Először is köszönöm szépen vargalex-nek az új flash-t. A múlt héten vásároltam
a router-t, amelyhez, egész hétvégén kerestem a különböző linux-os megoldásokat.
Először a DD-WRT számos verzióját telepítettem fel egymás után, de sajnos
a transmission torrent-et csak a februári flash-el sikerült összehangolni.
Egyedül a 2.03-as torrent működött stabilan, az újabb verziók vagy - bus error hiba -
miatt el sem indultak, vagy legfeljebb egy órán belül leálltak és onnantól kezdve a
a web gui felület már nem volt elérhető; csak az újratelepítés segített rajta.
Akkor találtam ezt az oldalt és a vargalex féle verziót, az eddigiekhez képest
tökéletesnek mondható, még úgy is, hogy a vezetékes Gigabitethernet porton
keresztül csak közel 8000kbyte/s-es fel és letöltést sikerült produkálnom a hozzá
csatlakoztatott Samsung 7500rpm.es, ext3-ra formázott winyómra USB-n keresztül.A korábbi hozzászólásokban olvastam, hogy vargalex-nek sikerült kábelen elérni a legnagyobb letöltési sebességet a winyó és a PC között. Kérdésem, milyen op. rendszer volt a PC-re, vagy notebook-ra telepítve, illetve milyen beállításokat használsz? A Wifi-t még csak g-s eszközön teszteltem, de ott sem tudok 2700 kbyte/s-nél nagyobb letöltési sebességet elérnem, annak ellenére, hogy a környéken nincsen egyéb 2,4 GHz körüli zavaró jel. A DD-WRT-s flash-el ugyanezt az értéket értem el, de a CAT5E UTP-n kb. 9-10 Mbit/sec volt a max. le és feltöltési sebesség. Hogyan lehet neked a duplája?
A fentiekben már szó volt róla a build-edben érdemes volna a transmission torrent daemon config-jában és a tűzfalon is engedélyezni az UDP-t a többlet seed eléréséhez.
A NTFS partíció támogatása részemről indifferens, ugyanis nemrég találtam egy progit,
(Linux Reader 2.0) amivel ~22000 kbyte/s-el tudok letölteni Windows 7-re az ext3-as USB hard disk-ről (mint te a hálón. --> http://www.diskinternals.com/linux-reader/
Az ftp engedélyezése szerintem biztonsági rés, avagy "rés a pajzson", helyette
a konfigurálás nélkül használható openssh-sftp-server csomagot javaslom
feltenni. Ha fut az sshd és az előbbi package, akkor pl. a Bitwise tunnelier ssh client
sftp-je is automatikusan feltallózza a router HDD partícióját.Grat. még 1x, és várom válaszod a hálózaton keresztül elért gyors le és feltöltési eredményedet illetően.
Üdv.:
fox55[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
Szia Vargalex! Feltenned a Ca-42 kabel xp-s driveret? Vmiert nem tudom installalni amit en talaltam! Elore is koszi
-
direwolf
őstag
-
direwolf
őstag
válasz Morphipapa #11457 üzenetére
Szia!
A torrent sebessége nálam is ennyi, ez valószínűleg hw korlát.
Az FTP/Samba sebesség szintén. Bár én úgy vettem észre, hogy Sambával picit jobban megy az írás.[ Szerkesztve ]
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Ahogy már direwolf írta, a 22-24 MB/s-es sebesség egy D-Link DIR-825-re érvényes. Az 1043ND sebességét egy 2,5"-os 500GB-os WD Scorpio Blue-val próbáltam egy Spire Handybook SATA+eSATA házban táp nélkül a routerre kötve. A vinyón ext4 filerendszer van, így samba-n az olvasás 11-12 MB/s volt (ftp-n is hasonló).
A transmission-nak a következő build-ben nyitom az UDP portot is.
Alex
-
Csuki
csendes tag
válasz Keresztapper #11463 üzenetére
Én speciel nem szeretem a wifi-t. Persze mindig a helyzet adja magát, van ahol nincs is más lehetőség.
Lakásfelújítás előtt érdemes ezen is elmélkedni, megéri gigabites hálózatot kiépíteni!Amúgy pedig akinek 3-5-8 MB-os internet kapcsolata van, akkor előfordulhat az is, hogy a wifi miatt esik vissza az letöltés. Főleg, ha ezzel párhuzamosan valami nagy felbontású film is zakatol a sávon.
-
vargalex
Topikgazda
válasz direwolf #11437 üzenetére
Hi!
Ahogy írtam, a következő build-ben nyitom az UDP portot is a transmission-hoz.
A proxy nincs bekapcsolva alapból, csak nem figyeltem, hogy a 2.22-es config file-jában már nincs is ilyen beállítás (így a felület azt mondja, hogy nincs kikapcsolva, tehát bekapcsolt). És a generált settings.json-ban sem lesz ilyen paraméter. Sőt, ha a transmission-daemont indítod úgy, hogy ő generálja default adatokkal a settings.json-t, akkor sem kerül bele. Tehát a következő build-ben a felületről fogom tüntetni ezt a beállítást. Illetve a többit is ellenőrzöm, hátha kikerült még valami (ami újként jött be, azt biztos, hogy betettem, mert csak azt az irányt néztem).Alex
-
kidii
csendes tag
Hello!
Ha frissítem az újabb build-re, akkor törlődik az összes beállítás? Ha igen, a backup módszerrel meglehet menteni a beállításokat?
-
logarithm
őstag
Sikereres build 0.2-re áttérés
Minden működik rendesen, szerintem a wifi még jobban
A lemez formatáló és felcsatoló most már tökéletes, köszi vargalexValaki nem találkozott ezzel a jelenséggel amivel én? A szitu a következő a routerra való másolásom nem haladja meg az 1MB/sec -et és huzamosabb időn belül cpu load miatt újra indul , Viszont routerről való másolásom meghaladja a 11MB/sec et amit tud a router is.(ftp-n keresztül is ez a helyzet)
@vargalex Most, akkor szerinted adjam kölcsön neked a vinyóm, hogy kiderüljön a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
válasz vargalex #11467 üzenetére
Szia! Osszeraktam a ca-42-es kabelt... Csak normalis drivert nem talaltam hozza. Nincs egesz veletlenul xp vagy win7 ala driver? Amit en talaltam google-ban az vmiert nem jo, pedig nokias driver. Ha jol emlexem Te is csinaltam ilyen kabelt, gondoltam van hasznalhato drivered is hozza. :-) Elore is koszi... ahogy nezem megvarom a v.0.3 verziot, mindig kiderul vmi:-)
-
vargalex
Topikgazda
válasz nimfas #11470 üzenetére
Hi!
Felraktam 3 drivert, azt hiszem nekem az első működött XP alatt:
Driver_CA-42_(DKU-5).rar
Nokia_Connectivity_Cable_Driver_hun.msi
Nokia_Connectivity_Cable_Driver_rel_6_82_4_eng.zip[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz logarithm #11469 üzenetére
Hi!
Ahogy privátban már írtam, én egy pendrive-val próbáltam az írási sebességet, samba alatt stabilan ment 6.3-6.5 MB/s-el. Próbáld meg, hogy javul-e a helyzet, ha felteszed a kmod-usb-storage-extras csomagot (bár, ha ez kell hozzá, akkor az alap csomagokkal elvileg fel sem ismerné a HDD-t. Esetleg másik házban nem tudod kipróbálni?
Alex
-
fox55
csendes tag
válasz vargalex #11464 üzenetére
Hello!
Így már érthető, az a router teljesen más kategória... .
A 802.11g szabvánnyal ezek szerint elértem a gyakorlati maximum értéket,
a ~19 Mbit/s-et (~2432 kbyte/s-et), így sűrgősen 802.11n wifi szabvánnyal rendelkező
notebook-ra kell cserélnem a jelenlegit. Az UTP Gethernet portja azonban ezek szerint
elég gyenge ennek a router-nek, sajnos. Megpróbálom az üzletben egy DIR-825-re cserélni, bár már a 3. munkanapon túl vagyok. Köszi az infót az ext4-re vonatkozóan
ahogy nézem a különböző teszteket (itt van pl. egy összehasunlítás http://www.linuxinsight.com/first_benchmarks_of_the_ext4_file_system.html) valamennyit segíthet, csak hát az igazi megoldás a csere lenne. Egyébként NTFS file system-el
van valakinek összehasonlítási alapja? Ugyanis, ha maradna ez az eszköz, akkor
USB ki, Windows-ra csatlakozás és a filmnézés onnan történne.
Az eredeti ötlet szerint egy NAS szervert szerettem volna megvalósítani, amelyről a filmek lejátszását egy XBO360-al kívántam volna megvalósítani, csak hát ezzel a sebességgel
nem igazán megfelelő, bár mivel annak a hálókártyája is csak 100Mbit-es, ezért
az ext4 pont elég lehet.
Valójában egy ASUS R-16N router akartam vásárolni, de az eladó szó szerint
lebeszélt róla, mert az ő tapasztalata szerint 10-ből 7-et mindig visszavisznek neki.Köszönöm mindenkinek az infót és a válaszokat.
Üdv.:
fox55 -
wwenigma
Jómunkásember
Nekem valami ilyen lett megvalósítva, routeren fut a miniDLNA szerver, a lejatszast meg a TV (LE37B679) végzi. Igaz kábellel van összekötve (mert a wifi modul a TV-be valami 15e) de nem hinnem hogy a legdurvabb x264-es HD filmet megfogná a wifi. (Avatar 21G-s verza valami 15Mbit overall bitrate)
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Nem a router Ethernet portja a gyenge láncszem, hanem ilyen sebességű USB elérés esetén egyszerűen CPU limitbe ütközik. A DIR-825-nél a 680MHz-es CPU segít ezen.
Szerintem filmnézésre (pláne, ha közben nem torrentezel a routeren) ext4-el ez bőven elég.Én még nem hallottam túl sok panaszt az RT-N16-ról, igaz a topicban előforduló emberek közül szinte senki nem használja a gyári firmware-val. De sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy az erősebb CPU ellenére az RT-N16-al még ekkora sebességet sem tudnál elérni USB-ről másoláskor. Erről igazából Intruder2k5 tudna nyilatkozni, de ha jól emlékszem, ext3-al olyan 7 MB/s körül van.
(#11478) logarithm: nekem anno egy 160 GB-os Samsung S2-vel ment, nem volt ilyen gondom vele.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
basti2
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is vagy egy hete lett 1043ND. Raadasul Linuxhos is eleg jol ertek, embedded-ekhez is, meg volt mar egy WL500gP-m is.
USB 2.5 vinyo (samsung G2) megy rajta, birja is, de amiota vargalex 0.2-re frissitettem a WIFI-m tok gaz, hol megy, hol nem megy, de inkabb nem megy.
Ha valami filemuvelettel (ftp, samba, transmission ir vinyora) meghuzatom, akkor szinte lehetetlen csatlakozni. Tokmindegy mire allitom, hogy csak g, vagy b+g+n, vagy melyik csatorna, vagy barmi, mindig igy csinalom.
A kernel logban jonnek a "szokasos" DMA problemak is (ha jol emlekszem pont az atheros wifi drivertol?)Probaltam nice-al kicsit visszavenni oket, (bar az ext4 kernel driver io-t nem vettem le) marmint az ftp, samba es transmission-t, piciket javult a helyzet, de nem megoldas.
Amugy sebessegre nekem is (ext4) ftp alatt 10-11MB/s csucs az olvasas (jokat ingadozik 2MB/s es 10MB/s kozott), sambaval ugyanez 8-9MB/s. A transmission viszont van amikor 2.2-2.4MB/s-el toltott le (ezt egyebkent a WL500 is tudta).
A WIFI problematol viszont megorulok.
Senki masnak nincs ilyen problemaja? -
vargalex
Topikgazda
válasz basti2 #11480 üzenetére
Hi!
Azért azt kétlem, hogy a WL-500gP neked 2 MB/s fölötti sebességgel torrentezett. Bár az is igaz, hogy az éppen okozott terhelés erősen kapcsolatszám függő. (A linkelt hozzászólásban egyébként egy 128 MB RAM-ra bővített változatnál elért maximum látható.)
Ha van rá igény, build-elhetek egy Backfire 10.03, esetleg 10.03.1-RC4 verziót belőle.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
nimfas
addikt
-
basti2
csendes tag
válasz vargalex #11482 üzenetére
Meg lehet csinalni. 300Mhz-re huztam a CPU-t a gyari 266-rol (igy egyebkent a ftp/samba olvasas is ~4MB/sec-re javult), es ha keves digikabel-es seedertol szedek valamit, akkor azok darabonkent ~1MB/sec-el tudnak tolni, igy ~2MB/sec volt a vege.
Az a baj ezekkel a routerekkel hogy kene normalis UDMA meg kontroller belejuk, de hat csak egy SoC vegez mindent, igy minden annak az orajeletol/terhelesetol fugg.
ionice nem tudna megoldast adni a wifi problemakra? Mindenkinek terhelesnel jon elo csak? Ha nem megy semmi a routeren akkor nalam egeszen stabil.
DIR-825-nel van ilyen problema?
Illetve DD-WRT-vel ugyanez? Kernel es atheros driver a problemas? (mert akkor gondolom igen, a DD-wrt is gondolom ugyanaz a driver/kernel, vagyis hat egyes buildekben ugyanaz) -
basti2
csendes tag
válasz vargalex #11487 üzenetére
Valaki mar beazonositotta, hogy hol a problema? WIFI driver? (dir825-e ugyanaz?) szerintem valami ilyen terheles alatti lekeses van, valami timer lejar de nem er oda a proci, igy elso ranezesre. Mindenesetre driver issuenak tunik...
En is javasolnam az rc4 -bol buildet, ha itt a tobbseg azt mondja, hogy az volt a legstabilabb (ebbol azt veszem ki, hogy ott is volt szivacs).
Azt valaki nem probalta, hogy ha nem ext4-es particiora dolgozik a router akkor is jelentkezik a wifi szakadozas?
Egyebkent a wifi szakadozasrol: nekem tokre ugy tunik, hogy a wifi authentikacio, SSID broadcast doglik le, mert ha mar csatlakozott kliens van, az nekem nem szall el (nem sokat teszteltem, de ilyesmi tunik fel nekem elsore) -
the_stig
tag
Sziasztok!
Üdv Vargalex! Arra kérlek tehát, hogy a DLNA packot is tedd már be légyszi
a következő build-be.Köszönöm.
-
yodee_
őstag
Lassan egy hete fut a dd-wrt hiba nélkül. Belevágnék ugyanon rendszer megvalósításába mint open alatt(boot server,ftp,samba). Van itt valakinek ilyen tapasztalata amit megosztana velem? Mert jelenleg még sshzni sem tudok a routerrel csak telnetezni:-)
Köszi
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
direwolf
őstag
válasz basti2 #11488 üzenetére
Én 10.03-óta OpenWRT-zek, azóta volt fenn az összes RC is. Szépen látni, hogy fejlődik a wifi driver, mert a 10.03-ban még előfordultak a szakadások, meg a nemkapcsolódások, RC1-től már nagyon ritkán, és RC4-el nem emlékszem, hogy egyszer is előfordult volna. Amúgy nekem van N-es, G-s és B-s kliensem is. A legtöbb szívás a G-sekkel volt, de az N-el is akad gebasz.
Alex 02-es buildjével, ha 6-os csatornára teszem, 2. felette 11-en (ez a legideálisabb nálam az iszonyat rádiószenny miatt) néha be se kapcsolja a másodikat. Most 11-en van, 2. csatorna alatta 6-on, de így meg a B-s kliens néha látja, néha nem. A G-sekkel nem vettem észre problémát, de azokat ritkán használom.
Ennél nagyobb trágyadomb, mint a wifi szabvány nincs az IT-ban"I've seen things you people wouldn't believe"
-
basti2
csendes tag
válasz direwolf #11491 üzenetére
Szia, nekem mas eszkozzel nem sok problemam volt WIFI-vel, de ezzel most meggyulik.
Most eppen a legfrissebb eko-st probaltam (valamelyik backfire) de ott is terheles alatt (ftp az USB driverol LAN-on, vagy massziv torrent, vagy samba) a telefonom hol latja a WIFI-t a routerbol, hol nem. Inkabb nem, minel nagyobb a terheles annal inkabb nem talalja. A notebook-om is hasonloan. Bontani nem bontanak, gondolom ott csak csomagvesztes jelentkezne ha neznem.
Noti G-s, telefonom sztem B-s. Mindegy mit hogyan allitok.
kiprobalom meg az rc4-est is, hatha jobb lesz, de itt valami general gaz van -
vargalex
Topikgazda
-
MODERÁTOR
-
basti2
csendes tag
válasz Intruder2k5 #11492 üzenetére
A vegen meg visszarakom a WL500-at ha ennyire feldobott benneteket. Mondjuk ott a WIFI-m is atomstabil volt
csak belecsapott a villam valahol a nyavajas UPC kabelnetbe es kiment a WL500-am WAN portja. Azota csak hatter torrentbox volt, de most meg akartam csinalni, hogy TPlink 1043 es akkor nem kell ket router, egyben megy minden, keves fogyasztas, szuperseg. Erre itt nyogok a wifivel.
Vagy dir825 az ultimate megoldas? -
vargalex
Topikgazda
válasz basti2 #11493 üzenetére
Hi!
Most teszteltem egyet a saját build-emmel az 1043ND-t. Létrehoztam egy 2 GB-os file-t a pendrive-on (dd-vel), majd ezt másoltam:
1. ftp-n keresztül. Közben a telefonommal folyamatosan csatlakoztam, illetve bontottam a kapcsolatot WiFi-n a routerhez, minden alkalommal sikeresen. Minden csatlakozás után futtattam egy SpeedTest-et a telefonon, ami mindig hozta a 13 Mbps-t. Majd bontottam a WiFi kapcsolatot, aztán újra csatlakoztattam. Ezt folytattam az ftp alatt folyamatosan. Így a Total Commander log-ja szerint:
Copied (2011.04.13 15:36:54): ftp://192.168.1.1/mnt/test.img -> D:\test\test.img 2 147 483 648 byte, 10001 kbyte/mp
nagyjából 10 MB/s-el ment a másolás úgy, hogy közben WiFi-n is ment a sebesség teszt. Persze a Speedtest alatt visszaesett a másolási sebesség olyan 8-9 MB/s-re, egyébként 11 MB/s-el ment.
2. samba-n keresztül ugyan ez. Minden alkalommal tudott csatlakozni a telefon, minden alkalommal hozta a WiFi is a fentebb írt sebességet. Samba egy picit lassabb volt, mint az FTP, de az is közel 10 MB/s-et ért el (ami egyébként lehet, hogy a pendrive miatt annyi, mert amikor vinyóval próbáltam 12 MB/s volt).
3. Samba-n és ftp-n egyszerre elindítottam a másolást. Így nyilván mindkettő lassabb volt (egyébként az ftp volt az erőszakosabb, az 6 MB/s körül mozgott, a samba 4 MB/s), és a telefonnal folyamatosan a fent leírt procedúrát játszottam. Minden esetben sikeres volt ekkor is a kapcsolódás, és mindig hozta a 13 Mbps-t.
[ Szerkesztve ]
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs