Új hozzászólás Aktív témák

  • Intruder2k5

    MODERÁTOR

    válasz sutszi #3791 üzenetére

    Szia!

    Gyakorlatban nem sok érezhető változást szoktak hozni ezek az antennák, esetleg csak minimálisan növekszik a jelszint, ezen kívül a nagyobb nyereségű antenna több zajt is összeszed, így az eredmény nem feltétlenül lesz kielégítő! Persze van akinél beválik, de nem szabad csodákra várni, mert akkor bizony pofára esés lesz!

    A 9dBi, meg 16dBi a legtöbb esetben már kicsit elnagyolt érték, utóbbi mindenképpen, egy mérés eredménye szerintem inkább állna közel az 5-höz, mint a 10-hez!

    A szöges ábrázolások nem véletlenül vannak, az adó kimenő teljesítménye fix, ezért is nem lehet csodát tenni, csupán annyi történik, hogy ezek a nagyobb nyereségű antennák kisebb térre összpontosítják a teljesítményt, vagyis vízszintesen kisebb a nyílásszög, ahol erősebb lesz a jelszint! Még érthetőbben, ha mondjuk a földszinten elhelyezett router jelét a tetőtérben is fogni szeretnéd, akkor a lehető legrosszabb amit tehetsz, hogy ilyen nagyobb nyereségű antennákat teszel rá!

    Ez így eléggé le volt egyszerűsítve, de talán segített valamit! :)

    Egy fórumtárssal beszéltem, aki cserélte a WDR4300-on ebay-ről vett 16dBi-sre az antennákat, azt mondta, rosszabb lett mint az eredetivel volt! Ez persze nyilván nem jelenti azt, hogy nem lehet jó antennát venni, de azt mindenképpen sejteti, hogy rengeteg a gyagyi darab, amit csak nagyra csinálnak, hogy minél hosszabb legyen, így a lajikusok megeszik, javulást nem hoz!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák