Új hozzászólás Aktív témák

  • Stefi_dzsi

    tag

    Kedves Nagyérdemű!

    Egy hete nálam is egy ilyen masina dorombol, de még nem volt túl sok időm foglalkozni vele. A fórum felét már átolvastam, de még 1-2 dolog nem teljesen világos számomra, így tőletek várnék megerősítést illetve válaszokat az alábbiakra:

    - Ha Samsung okostévémről szeretném látni a routerre dugott merevlemezt, akkor le kell cserélnem a gyári firmware-t mondjuk a Vargalex-félére, ami tartalmaz miniDLNA szolgáltatást.
    (- Ha az ominózus merevlemez 2,5"-s laptopvincsi külső házban, akkor elvileg a router meg tudja hajtani, de előfordulhat, hogy mégsem.)
    - Azt már értem miként tudom feltenni a Vargalex-féle firmware-t és ha jól értettem a Luci nevű dolog egy grafikus felület, amin be lehet állítani a routert. (kvázi mint a gyári felületeken)
    - Ha jól értem, ahhoz, hogy rendesen működjön a merevlemez megosztás, meg kell formáznom a vincsit a firmware-be épített formázóval.
    Kérdéseim:
    Mi a különbség az extroot és az extroot nélküli formázási opció között? Mire jók ezek? (néha előfordulna, hogy elcipelem a routertől a vincsit máshová)
    Ez a formázó "leformáz" vagy "átformáz"? Értem ezalatt, hogy ami most a vincsin van adat, elveszik vagy megmarad?
    Ha megvan ez a formázás, akkor a PC (Windows intéző, Total Commander) hogyan látja a meghajtót? (esetleg egy screenshot valakitől?)
    Ha gépről futtatok torrentet (nem a routerről), akkor tudok a routerre dugott vincsire letölteni illetve onnan vissza?

    Előre is köszönöm a segítséget! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák