Új hozzászólás Aktív témák

  • Dare2Live

    nagyúr

    válasz Oppenheimer #3195 üzenetére

    "Melegebb van? Nem erdekel senkit, lehet elni melegebb idoben is."
    Lehet élni 42Cben amikor éjjel nem megy a hőmérséklet 30C alá? Fiatal szervezeteknek lehet bár erősen szenvednek. A 60+évesek viszont hullanak. Nem érdekel senkit? Really???
    És ha mezőgazdaság a magasabb hőmérséklet erősen fokozza a párolgást, kiszáradást.

    "Nincs ho "telen"? Szinten erdektelen valtozas."
    A hó nemléte a mezőgazdaságnak többek közt azért lemnne fontos mert márciusig tárolódott hóban a november+december+január+februárban lehullott csapadék. Nem lefolyt hanem tárolódott. Márciusban elolvadt ~ 30-35cm "víz" és ez biztosított elég nedvesség a búzának/árpának még akkor is ha március-április-májusban kevés volt a csapadék. Jelenleg az van, hogy nincs hó. Ha március-április-májusban nincs vagy kevés a csapadák mint rendszeresen pl tavaly akkor katasztrófális MO kalászos termelése. Régen ilyen a felgyülemlett hó miatt kvázi nem létezett.
    Erre jön rá a meleg ami fokozza a párolgást.

    Közben a vízgazdákodásunk alapja összeomlóban van. Nem magyar specialitás ugyanez van Olaszban... is.

    @Daniel: A golf áramlat lassulása, leállása valószínűleg igazi armagerdon lesz europának, monak is. Csapadék valószínűleg jóva kevesebb lesz cserébe nem kell izgulni majd a meleg miatt, MOon pl szélességi fokjának megfelelő montreali lehet a klíma. Az januárban egy átlag -10C. Hidegebb napokon -30C. Érdekes fricskája lenne a globális felmelegedésnek. :)

    [ Szerkesztve ]

    don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

Új hozzászólás Aktív témák