Hirdetés
Aktív témák
-
senior tag
Sziasztok! Vettem egy TT GF4-VGA coolmod hűtőt, azt mondják, elég jól hűt, most fogom feltenni! Az lenne az egyik kérdésem, hogy kb. ezzel a coolererrel mennyire lehet felnyomni a GPU-t, illetve honnan tudom, hogy már nem lehet tovább húzni?! (van valami jelenség, mint pl. a ramnál a szemetelés)
Még a ramokon nincs borda, az lenne a másik kérdésem, hogy mit vegyek rá! Van a TT-nek egy 8db-os szettje, rézből, de én azt kicsinek találom, arra gondoltam, hogy vennék valami nagy réz chipset hűtőt és azt darabolnám fel! Szerintetek mi lenne a jobb? (a ramok 2*1 cm méretűek)Forza Ferrari!
-
Yutani
nagyúr
Legjob, ha veszel hozzá Spire ramhűtőt, 1000 Ft két csík, az én Abit Ti4200 4xAGP kártyámra 2 csomag kellett.
Némi reszeléssel lehetett csak rátenni, mert a ram IC-k körül vannak magasabb alkatrészek, amiktől nem lehetett volna egyben rárakni a bordákat a ramokra. Viszont így tökéletes, és mehetnek a ramok 630 MHz küröl anélkül, hogy károsodnának.#tarcsad
-
t-shirt
veterán
Az hogy hol a vége onnan veszed észre hogy lefagy teszt közben, ilyenkor reset
és 5 MHz-el kisebb értéken újra teszt. Nagy a szórás hogy kinek mit megy ez szerencse kérdése is, nekem nem ment többet 290-nél hába raktam rá brutál hütöt annyi volt a vége és kész, van akinak meg megy 330-350 körül.
[Szerkesztve] -
t-shirt
veterán
A tapasztalataím szerint ezeknél a ramoknál olyan sokat még nem számít a ramhűtő, persze én is vettem rá 1cm magas alu bordákat anno
borda nélkül 600 bordával 610 -
t-shirt
veterán
ha érdekel bövebben Bővebben: link
-
gerlaip
addikt
1. A ramhűtők nem rézből vannak, csak rézszínűre festett alumínium
2. Nekem is fent van ez a TT hűtő a ramjaival, de pl az enyém csak akkor megy 300/600-on szemetelés nélkül (4ns-es Hynix ramok vannak rajta), ha reggel, pihenten bekapcsolom. Este, tizenegynéhány órai játék után már csak 285/570-en okés... Pedig két tápventi tolja ill. húzza a házba/ból a levegőt.
[Szerkesztve]lámavakond
-
gerlaip
addikt
Ne keseredj el szerintem. Legalább stabil lesz 280/560-on... Ez már egy 4400-as órajele felett van...
Ven egy jó kis teszt:
Bővebben: link
Ha megfigyeled, több mint 20%-os órajel emeléssel kb. 10% gyorsulás érhető el. talán kicsit több... Nekem ha egy gém akadt alap órajelen, akkor emelten is akadt...
[Szerkesztve]lámavakond
-
Gorneck
legenda
Abit Siluro ti 4200-d van és otes hűtéssel? Annak pedig vígan kéne mennie 300/600! Az enyém mármint a régi karim (Abit Siluro ti 4200) natur hűtéssel ment annyit! JaHH meg 14000 pont környékén volt a 3dmark01 Score! Oszt ennyi többet nem ment volna még egy 3.2 800assal sem! A 2.8 800-as is amim van bőven a maxot hozzta ki belőle! A mostani radeon 9600 xt-t is maxon hajtja a p4!
Egyebet nem tudok kérem kapcsolja ki...Gorneck#1239
-
Kirbly
aktív tag
a kerdes a kov: inno3d gef4ti4200-ra ramegy a zalman vga heatpipe hutoje? mert nekem ugy tunik h hatul az egyik luk nagyon kozel van az egyik ramhoz . es nem merem addig megvenni amig vki meg nem erosit abban h nem lesz vele gond. elore is koszi!
Mi? Nem tetszik ez a sor? Hívja a 06-80-NA-ÉS-AKKOR-MI-VAN ingyenes számot…
-
Gorneck
legenda
Abitról tudok én is! De hogy innora? Vidd magaddal a karit! És rakják őssze boltba! Ha lehet ne vmi pancsrekhez vidd! Ismerős nincs? Kíváncsi leszek az Abit Radeonokra főleg 9600Xt-re! Remélem nem faragok rá hogy Sapphire-t vettem nem mintha a ti4200-mel nem lettem volna elégedett, de az a fránya directx9!
Gorneck#1239
-
-
Gorneck
legenda
Zalmannt én is megveszem meg a memória bordákat is, de a videókártyában neked kell döntened! Farcry demoval jáccottál mán? Jah fps-ekkel jáccol v mivel? Me azokhoz má directx9 kő! A ti 4200 kora lassan lefog járni sajna, imádta az abit-omat! És ha Dx9 akkó ati! Sajna! Ez van! Ha veszel Radeon 9600XT! 5900XT nyersenergiára épűl és abban a tesztekben nyomja le a 9600XT! Amúgy szorúl a hurok!
Gorneck#1239
Aktív témák
- Projektor topic
- Robot fűnyírók
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Mini PC
- 3D nyomtatás