Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Silverboy

    aktív tag

    válasz Szabi® #23964 üzenetére

    Ehhez hozzávesszük, hogy egy mezei Claymore (mint híres skót kétkezes) cirka 3Kg... há vót benne anyag itten vadkeleten... :D

    Azért megnézném azt a "báttyát" is aki egy 6 kilós, gyengén kiegyensúlyozott KK-t lenged a csatatéren..., fogtam nem egy két nemzet kardját a kezembe, de ember legyen a talpán aki 5-6+ óráig ezeket a középkori kardokat lengeti, ezek nem arról voltak ismertek, hogy a végtelenségik egyensúlyba vannak, bár törekedtek rá... Ami nem ment ügyességgel, azt nyers erővel :D. Egy kiválóan egyensúlyba tartott kardot sokkal könnyebb forgatni, most ehhez hozzávesszük, hogy cc. 6 kiló és mondjuk 70-30-as elosztással akkori standard, hiába erősebb vele egy támadás a lendület miatt, a forgatása hatalmas fizikai állóképességet emészt fel.

    De még egy 16 szd. Doppelhänder is 5kg (~8 pounds) volt, de azok már jó egyensúlyi mutatóval. (Ilyen pl. A toussani lovagi kard a játékban)

    Witcher világa inkább újkor elejére tenném mint a középkor közepébe. Megnézzük a kardokat, Vérteket, leírásokat, ostromgépeket, vagy nagyon nagyon késői középkor. Rapierek, a lovassági kardok, könnyített kardok, mind mind már a 15-16 szd.-i, szó ez az egész középkor közepéhez való méricskélés szerintem részben fals, 1200 és 1500-es évek között van különbség. (Lásd Radovid hajóját, ami egy Karavella típusú hajó)

    (Kolumbusz és Vasco de Gama hajói is Karavella-k voltak)

    Így viszont már nem elképzelhetetlen, ha valóságos lenne Zseráldó, akkor 1,5 - 2kg másfél kezessel lengene, jó egyensúlyi mutatókkal.

    [ Szerkesztve ]

    „Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”

Új hozzászólás Aktív témák