Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
Topikgazda
válasz NandorHUN #15500 üzenetére
a Steamnek édesmindegy, hogy NG+ vagy alapjáték. amikor megtörténik egy esemény, amiért jár a plecsni, akkor megkapod azt.
vagy nem jól értelmezek valamit a kérdésedben
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
NandorHUN
addikt
Olyan plecsnikre értem ezt amiket már meg kellett volna kapnom elvileg mikor az eredeti első végigjátszást toltam (pl. befejezést), de mivel nem játszottam ki elsőre csak konzolon ezért első" befejezést anno a New Game Plus-on fogom megkapni így.
Kérdés, hogy ilyenkor Steam úgy veszi-e, hogy " ezt már úgyis meg kellett kapnod, így itt nem adok semmit" vagy szarik rá és megad midnen ilyet.Remélem érthető voltam
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Lenry
Topikgazda
-
addikt
"tehát pl nincs olyan, hogy betöltesz egy nullkilométeres játékba egy végigjátszott mentést, és azonnal megkapod az "Ügyes vagy, végigjátszottad" achievementet."
De, lehet ilyen. Alap Skyrimnél pl. amikor valamiért egy netről leszedett mentést töltöttem be, akkor megadta azokat az achikat amik abban benne voltak és nekem még nem voltak meg.Eredeti kérdésre: ha a játék átbillenti a Steam achi-kapcsolóját akkor megkapod az achit. Hogy ez pontosan hogy történik (lásd az előző példát, amikor akár mentésből is lehetett) az neki mindegy. NG+ tipikusan nem szokott számítani, feltéve persze hogy megcsinálod az összes küldit, összegyűjtesz mindent, stb., amiért achi jár.
Ha nagyon kell valami amiről tudod hogy megszerezted és valamiért mégsem adja oda az achit, még mindig ott a SAM.Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a játékkal kapcsolatban, mert elakadtam. Egy grafikai bug miatt, nem tudok tovább haladni a fő küldetés mentén a Hearts of stone kiegészítőben.
Mutatok pár képet, hogy lássátok miről van szó:
Szóval ez a kiegészítő első, fő küldetése lenne, a képen látszik is a neve. Itt le kéne mennem a kútba, hogy a város alatti csatornákban rejtőző szörnyet felkutassam, de mivel így tölti be a játék a dolgokat, így nem tudok lemászni oda. A létrához állva, hiába nyomkodom az "E" betűt, semmi nem történik. Ha pedig simán csak leugrok, az halállal végződik. Még csítet használva is, mert kipróbáltam.
Akár mit csinálok, nemjavul a helyzet, próbáltam többször visszamenni oda, mellék küldetéseket csináltam közben, állítgattam a grafikai beállításokon, de semmi változás. Az ideg megöl, mert így lényegében használhatatlan ez a kiegészítő!
A játék egyébként dobozos, teljes kiadás, minden DLC-t, frissítést tartalmaz.Korábban azt hittem, a nemrég leváltott videókártyám miatt volt ez a bug, kevés vga memória, régi hardver, stb.. De most az új kártyával is megmaradt a hiba.
Legfrissebb vga driver, DX, stb fent van. -
addikt
válasz AthlonXP #15506 üzenetére
Regisztráld be GOGra, és onnan szedd le a legfrissebb patchet / töröld az egész játékot és telepítsd újra az installerekből, vagy GOG Galaxyból. Amikor nekem volt ilyen csak a teljes reinstall oldotta meg.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
AthlonXP
őstag
válasz genndy #15507 üzenetére
Nálam ez most úgy volt, hogy a lemezekről feltelepítettem a játékot, aztán első indítás előtt automatikusan megnyílt a GOG, ahonnan leszedett még vagy 10Gb adatot, DLC-k, frissítések és csak ezek után tudtam játszani vele. A játék regisztráció, az már meg volt korábban, mikor megvettem a játékot, egy régebbi leárazáskor.
Szóval akkor most azt kéne csinálnom, töröljem a játékot és eleve a GOG-ról telepítsem az egészet?
Pont emiatt telepítettem lemezekről, mert így nem kell letölteni az egészet, install előtt.. -
Zolás
addikt
-
AthlonXP
őstag
Ezt nem ismerem... Bár nem tudom, hogy megoldaná-e a problémát, mert, amint a képeken is látszik, hiányosan van betöltve a cucc. Gondolom azért nem csinál semmit az E betűt nyomva...
Grafikai beállítás lényegtelen, mert full lowon és über grafikán is megmarad a hiba. Játék restart után is. -
-
AthlonXP
őstag
A hiba sajnos hónapok óta fennál, mert korábban az alapjátéknál is voltak ilyen grafikai hibák, igaz, akkor egy GTX560 1Gb-os kártyám volt és úgy voltam vele, hogy biztos a kevés vram, elavult vga, stb miatt van ez. Most viszont a GTX1060 6Gb-os kártyával sem változott a helyzet.
Driverekböl mindig a legfrissebb van fent DX frissítve, oprendszer Win 10 Home, eredeti, aktivált, nem aktivátoros, nem mókolt, folyamatosan frissítve. A játék meg ugye szintén eredeti, dobozos, minden dlc-t, meg egyebet tartalmaz, modok nincsenek fent, csak a gyári cuccai... -
Zolás
addikt
válasz AthlonXP #15513 üzenetére
Kártya cserénél rendesen letörölted a drivert?
Ha más nem, egy teljes win reinstall lehet hogy megoldás lenne. Valami össze van gubancolódva nálad, aminek nem kellene.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
AthlonXP
őstag
Igen, driver frissítésnél mindig tiszta telepítést csinálok. Emiatt meg nem szívesen telepíteném újra az egész rendszert, hisz minden más játék, hiba mentes ( GTA IV-V, Doom, ETS2, WRC7, Battlefield 1, F1 2017, COD WW2, Wolfenstein NC, stb...
Genndy: vasárnap lett feltelepítve a játék, most tegyem újra?
-
válasz AthlonXP #15516 üzenetére
Próbáld meg az AMD tesselation options állítgatását. GOG fórumon írtak olyant h x64-re kell ott állítani valamit és megjelennek a texturák ha az AMD vezérlőben Application controls-ra van állítva.
A Microsoft Visual CC+ 2012 x32/x64 is fenn van a gépen? Próbáltad újra tenni ezt?
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
RetepNyaraB
veterán
válasz hyggelig #15496 üzenetére
Játssz más nyelven, ne magyarul. Amúgy a könyvek magyar fordítása sem rossz.
Egyébként a könyvben/játékban elég sok beszélő név van, miért ne fordították volna le? Az a baj, ha nem teszik. Speciel Dandelion=Pitypang és nem Kökörcsin, ahogy fordították, de mind1 is(#15516) AthlonXP@ rakd csak újra, ha gyors neted van, hamarabb leszedi, mint a lemezekkel vacakolnál. Félrecsúszhatott valami. Persze előbb javítással is lehet próbálkozni GOG-ban, ahogy írták is a többiek.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
AthlonXP
őstag
válasz RetepNyaraB #15518 üzenetére
Hát lehet, az lesz... De az majd akkor már csak hétvégén.
(#15517) bitpork: Olyan nálam nem van, mert, ha megnézed a konfig adatlapomat, láthatod, hogy semmi nincs a gépemben, ami AMD-s lenne...
-
AthlonXP
őstag
Na most a Galaxyban lefuttattam a fájlok ellenőrzését és kipróbálva a játékot, most egyelőre jól működik. Nem találtam grafikai hibát, a küldetést meg tudtam csinálni, jelenleg a következő nagy küldetésnél vagyok, a kívánság teljesítésnél...
Szóval egyelőre nem kell újra telepítenem a játékot, köszi a segítséget, nem tudtam erről a fájl ellenőrzéses opcióról...
-
marilllyo
veterán
Azon esetben a kártyája a kocsmában lesz benn a polcon.
Ha jól emlékszem akkor a
Most vagy Soha küldi alatt lehet bukni. A gwentes versenyeken.
Thaler kártyája bukható meg valakié Skelligen.
Ja meg Zoltán mellékküldije alatt amikor kártyákat kell összeszedni.
A többit patchelték.[ Szerkesztve ]
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
-
addikt
válasz ProEvoFan #15534 üzenetére
Az egy darab kártyáját, igen. És egy árus csak egy kártyát ad, ha újra kártyázol vele akkor valami random nyersanyagot ad csak. Olyan 15-20 kártya nyerhető árusoktól, de több árus van. Szóval ha már a 3., 4. tuti új árussal kártyázol akivel addig nem, és nem ad kártyát akkor az árusoktól elnyerted amiket lehet.
Van sok guide neten, érdemes az elejétől kezdve azokat nézve követni a kártyákat, mert könnyű egyet-egyet kihagyni.Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
marilllyo
veterán
válasz genndy #15535 üzenetére
Azért annál picit több.
Kocsmárosoknál van általában megvehető lap. Csak Novigradban van vagy 15-20 ember akivel kártyázhatsz. Ezek mindegyike ad egy-egy lapot egészen addig míg össze nem gyűjtötted a "random megnyerhető" lapokat. Ilyenből olyan 70 van kb. A többit veheted. Összesen 195 lapot kell összeszedni a trófeáért. (4 pakli).
A kritikus "elhagyható" lapokat is mind nyerni kell és nem venni. Ilyenből 4 van összvissz. (Nem 4 lap hanem 4 esemény amivel lapokat szerezhetsz). Kb 15 lap.Nagyjából egyébként annyi a "trükk", hogy ha találkozol valakivel akinél van opcio gwentezni akkor nyomni kell vele egy kört. Akkor és nem később. Több olyan szereplő van pl. Thaler, Őrült Lugos stb.. akik a döntéseidtől függően meghalhatnak, vagy elérhetetlenné válnak és akkor a lapjaikat bukod.
Illetve át kell nézni a kínálatot nála hátha vannak lapjai. Skelligén szinte minden település kocsmárosánál van lap.Most platiztam ki az egészet csak azért vágom ennyire. A Gwent miatt kellett egy új végigjátszás.
-
marilllyo
veterán
válasz ProEvoFan #15534 üzenetére
Én ezt követtem lépésről lépésre. Nagyon részletesen taglalja mit hol találsz. Annyi, hogy mivel most ugye már elbuktad majd NG+-ban fuss neki még egyszer...addig ne nagyon olvasgasd mert eléggé spoileres lehet. Második menetnél majd figyelsz.
Érdemes egyébként minden gwent játék előtt menteni egyet. Főleg a Gwent-es bajnokságokon...ha ott veszítesz akkor bukta minden. Bár addigra már eléggé erős paklid van és nem fog gondot jelenteni.
Plusz raktak egy könyvet a játékban. Csodálatos Gwent kalauz vagy mi. Ott írja, hogy hol találsz még lapokat. Persze az eléggé tájékoztató jellegű csak.
[ Szerkesztve ]
-
-
marilllyo
veterán
Igen azért mondtam, hogy ....tájékoztató jellegű.
Egyébként fura mert Novigradba kártyázgattam egy csomót és velen mellől is csökkent a szám.
Egy esetben hasznos... -és tényleg nekem is kellett- ugyanis ha már a kereskedők nem adnak tovább random lapokat...akkor a könyvből tudni fogod, hogy hol keresd azt akitől nem vettél meg kártyát.
Így voltam én is. Elkezdtek drótot meg üveget adni a játékosok és fogalmam sem volt mit hagytam ki. Aztán írta, hogy Skelligén van még 2 lapom valahol...és tényleg egy kocsmárosnál volt még az utolsó kettő.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Az Act II végére már megszerettem a játékot, szépen beindultak az események.
Az eddigi kedvenc poén-mellékszál, amit szerettem, az a Tower outta nowhere, ami viccesen játszik azzal az ötlettel, hogy a racionális tudományon alapuló, de a megfigyelő tudásához képest nagyságrendekkel magasabb technológia már irracionális varázslatnak tűnik. A Blood and Wine DLC is hasonlóan jó poénokkal indít, ami a szerepjátékos történetvezetést és quest rendszert illeti (most kezdtem el az Act III elején, mert spoilernek érezném elolvasni neten, hogy a kampány után is lehet-e ezt játszani). [ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Lenry
Topikgazda
válasz janos666 #15542 üzenetére
A játék a kampány után is játszható, a DLC-k pedig így is vannak kitalálva, hogy a főkampány után játszod őket, a Blood and Wine vége pedig egy lezárás, így azt érdemes a legvégére hagyni.
Az ajánlott sorrend, ahogy a CDPR-ben megálmodták:
Alapjáték {Fehér Gyümölcsöskert → Velen → Novigrad → Skellige → Kaer Morhen} → Hearts of Stone {Oxenfurt és attól keletre a Malom-tó környéke} → Blood and Wine {Toussaint}De természetesen el lehet ettől térni.
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
janos666
nagyúr
Én szinte mindig eltérek ezektől az elvi sorrendektől, ha lehetséges, főleg ha nincs is leírva/sugallva a játékon belül (azt próbálom csinálni, ami épp érdekesnek vagy számomra logikusnak tűnik), illetve a "beépülő" (nem már a főmenőből is elszigetelve induló) DLC-ket is próbálom a játék szerves részeként, nem kis-történetként kezelni. A HoS-al már végeztem is. De ha tényleg lezárás-szerű a B&W, akkor lehet, hogy inkább visszafordulok. -> Csak az a baj, így most már tudom, hogy
.túléli Geralt a mesét (pedig azt hittem nem fogja, mivel lezárásként emlegették, de amíg él, elvileg bármikor vissza lehet rángatni még egy dalra...) [ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
D013
aktív tag
Nos, csak a végére értem a sztorinak én is, B&W-nak is vége. 107 és fél órát mutat a GOG Galaxy, ez annak tudható be hogy egy kicsit rohantam a vége fele, Gwentes dolgokat, mellék küldiket félbe hagyva. Lehet egyszer majd befejezem őket. Az alapjáték + 2 kiegben a legjobb befejezéseket kaptam, utánaolvasás nélkül. Szóval jó döntéseket hoztam Áprilisban kezdtem a játékot, de kb fél évre félbehagytam, kicsivel előtte meg a W2 EE-t is kipörgettem. Nagyon kíváncsi vagyok mit fog ehhez képest tudni a Cyberpunk 2077..ezt überelni...önmaguknak állítottak fel egy olyan lécet amit megugrani majdnem lehetetlen, nagyon drukkolok nekik hogy sikerüljön.
Azért a végén amikor Regissel ülünk és Geralt kimondja hogy tényleg ráfér egy kis pihenés majd belenéz a kamerába....priceless.
Most pedig persze jön a tátongó űr hogy mivel fogok következőre játszani, ilyen sztorialapút lehet nem akarok egy ideig, megyek Battlefront 2-őzni vagy vissza GW2-be.
Új hozzászólás Aktív témák
Megkérnénk minden topiklakót hogy a játék történetéhez kapcsolódó hozzászólásoknál használja a Spoiler kódot!
- REpont és hulladékgazdálkodás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- PlayStation 5
- Philips LCD és LED TV-k
- Öregszem
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest