Új hozzászólás Aktív témák

  • Andralin

    aktív tag

    válasz Fecdzo #7550 üzenetére

    Köszönöm az érdemi hozzászólást! :R

    > Egy fontos dologgal nem számoltál. Még pedig azzal, hogy a befektetési alapokat nem azonnal tudod adni/venni. Általában T+3 körül teljesülnek a visszaváltások.

    Ettől én is nagyon tartottam, de nem tűnik annyira vészesnek a késés.
    Már próbálgattam a dolgot és munkanapon napközben feladott átváltási igény másnap teljesül is a másnapi árfolyamon. Az árfolyamok is egy nap késéssel jelennek meg, ez így összesen 2 nap késedelmet eredményez. Ez nyilván rontja a végeredményt, de azt hiszem még bőven működőképes lehetne a stratégia így is.

    > Egy dolog lebegjen az szemed előtt. Ha ez ennyire egyszerű lenne, akkor miért nem ezt csinálja mindenki? Nincs ingyen ebéd.

    Na igen, ez logikus, erre vagyok kíváncsi én is! Mi lehet a buktató ebben a stratégiában, ami miatt nem működhet, mert valami biztos van benne. :DD

    > milyen gyakran fordítod meg a pozíciót?

    Ez függ attól ugye, hogy milyen limiteket alkalmazok a pozícióváltáshoz.
    Csináltam egy konkrét eloszlás számítást az elmúlt 6,5 éves időszakra pl. egy 1,5%-os limitre, amivel nagyon durva eredményeket lehetne elérni ha nem lenne késedelem. itt a leggyakoribb váltási gyakoriság 3 nap volt. A vízszintes tengely a váltások között eltelt napok száma, a kék oszlopok pedig az adott napnyi hosszúságú periódusok száma a 6,5 éves időtartam alatt.

    > Milyen mély DrawDownt szenvedtél el.

    A szimulációban 1000 EUR-al indítottam és a legkisebb egyenlegem 993 EUR volt, szóval 0,7%.

    Egyébként az alapötletemet még fel lehetne (és kell is) turbózni, mert ennél a szolgáltatónál ahol vagyok számlapénzre visszaváltani nem lehet az alapot csak átváltani másik alapra.
    Az én eredeti ötletem és számításaim azt követik, hogy ha emelkedik veszek ha esik eladom, és az eladás után a következő emelkedő szakasz beindulásáig a pénz a számlaegyenlegen áll, nem "dolgozik".

    Mivel ilyet nem is lehet csinálni, ezért muszáj átváltani, és ilyenkor az elemzéseim alapján éppen emelkedésben lévő alapra váltanák akkor át. Ha az is elkezd esni, akkor megint váltás egy éppen emelkedő alapba. Ha váltani kell és több alap is emelkedő fázisban van, akkor mindig arra váltanák, amelyik az emelkedésben lévők közül a legnagyobb volatilitású, szóval az elmúlt 6 év alatti szimulációval a legtöbb
    pénzt hozta volna a módszer.
    Ez szerintem még jobban megdobná a végeredményt. :B

    >Egy forum társ még régen előállt egy 50-es MA alapú módszerrel

    Ez mit jelent, 50 napos moving average?

Új hozzászólás Aktív témák