Új hozzászólás Aktív témák

  • attiati

    veterán

    válasz Fecdzo #7298 üzenetére

    Ez az aggregátor már jobban hangzik.

    Az lenne a jó, ha minden order oda kerülne. Egészen addig a brókercég döntése, hogy milyen ordereket fogad be és melyik ügyfélnek mit mond.
    Eurchf ügynél leállított szolgáltatás mellett képet sem kaptak az alulról érkező long ügyletekről (és mennyiségéről), mert nem fogadtak be ügyleteket. (mindegy, hogy bank, bróker, vagy retail szereplő akart longolni).
    Likviditás szolgáltatók döntötték el, hogy hol érdemes aláállni és "felvásárolni".

    MM brókerek és a ki nem fedezett ügyleteken minden bróker jól keresett.
    STP/ECN brókerek kiszolgáltatottak voltak a likviditásszolgáltatójuknak vagy bénáztak a rendszereikkel és nem tudták lekövetni őket. Előbb vagy késve állították le a szolgáltatásukat, mint a következő szinten levő árjegyzőjük, és utána szerződés mögé bújnak és titkolóznak.

    Likviditásszolgáltatók meg diszkont áron szétszívatták a piacot. Persze ők vállalták a kockázatot azzal, hogy aláállnak a hulló késnek, így "jár" az extra haszon.

    De azért nem nagy művészet aláállni, mikor tudom, hogy 1 órája senki nem longolhatott és én mondhatom meg, hogy mikor kezdődik újra a kereskedés és én longolhatom először. Egy elszámolóházas, mindenki számára hozzáférhető rendszerben szóba sem jöhetne ilyen kivételezés és monopol helyzet. (LMAX valami ilyesmi központosított rendszert próbál alkotni, nem?).

    Értem, hogy minden microszámlást nem lehet odaengedni az aggregátorhoz. Elszámolóház nélkül ez az egész forex piac két szereplő (intézmény, vagy személy) közötti szerződés és elszámolás, úgyhogy a Deutsche Bank közvetlenül nem szívesen áll szemben Pistikével. Ezt az előszűrést elvégzi helyette a kibogozhatatlan és több szintű bróker piramis, amiben mindenki bohóckodik fix spread mellett (aztán köze nincs a bróker árjegyzésének a piachoz).

    Majd a bróker dönti el az üzletpolitikájában, hogy kit enged ki a piacra. (senkit, mindenkit, vagy megnézi, hogy nyerő e a trader és átteszi B-ből A kosárba)

    És itt jön be klasszikus effektus, hogy demo és MM számlán minden működik, valós árjegyzés eléréséhez meg kicsit komolyabb számlaméret kell, amihez nem tartozik 100x-os tőkeáttét. De még a valós árjegyzésnél is gondom, hogy pár monopol helyzetben levő szereplő határozza meg az árat. Persze erős túlzás a monopol helyzet, mert így is vannak páran a likviditás szolgáltatók.

    Mi az a minimális trade méret, ami megjelenhet az aggregatorban? Erről van infód?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák