Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
válasz animatrix11 #5312 üzenetére
Mondjuk annyi, hogy a saját árjegyződdel üzletelsz, ha akarja nyersz, ha akarja nem. Köze nincs a megbízásodnak a piachoz. A nyerést szó szerint értsd.
-
attiati
veterán
válasz rauschie #5373 üzenetére
Politikai üzenete az, hogy lám lám, kedves választók, amint látjátok, meg merjük adóztatni a csúnya pénzügyi szektort is.
Valójában meg az lesz az eredménye, hogy a pénzügyi szereplők áttelepítik a tevékenységüket EU-n kívülre. Ha ott is bevezetik, akkor meg csökken a tőkeáttétel és drágul a forrás. Pedig a politika is kőkeményen élvezte eddig az olcsó forrás előnyét.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Az is érdekelne, hogy eurhuf-nál a normál nyitvatartási chartokat nézitek, vagy az after-t is beleveszitek? H4-en jelentős eltérések vannak.
H4-en gyönyörűen mozgott a trendjében 3-4 hónapig a normál kereskedési idős charton, de a bloomberg szerinti chart alapján megbízhatatlanul körbetáncolta a támaszt, kereskedhetetlen volt az a trendvonala.
-
attiati
veterán
Eddig azt hittem, hogy fix spread-ekkel dolgoznak, de az előbb láttam 35pip-eset, most meg 50. Te is tada? Az a baj, hogy nekem sok lesz az a min. 0,05 lot egy 8-assal kezdődő devizakereszthez Az bármikor mozog 100 pipet.
concret: jah, 1 fillér. De hogy érted, hogy sok? Lot méret is kell hozzá.
Jah hogy a spread sok? Hát jah. 1ft-ot rá lehet számítani egy oda-vissza tradere.A legolcsóbb valutaváltó, amit láttam, 1,90-et számolt fel (oda-vissza összesen). Ahhoz képest tényleg sok. Nem is tudom, hogy ők hogy csinálják azt.
De banki váltásnál 2% (oda+vissza), úgyhogy még mindig jobb a 100 pip.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Van valamelyikőtök dukascopy-nál?
Mi különbség van a europe és a svájci részlegnél nyitott számlák között?
Azt látom, hogy europe-nál már 100$-tól lehet, és bankkártyás befizetést is elfogadnak.
Ezen kívül milyen előnye / hátránya van svájci részleghez képest?Ha jól számolom (??), akkor a comission maximum 0,48-1,3 pippel drágítja a pozit (devizapártól függően a minimum forgalom és min. befizetés esetén), de ennyivel meg úgyis jobb spread-eket adnak. Hogyhogy nem náluk kereskedik már mindenki?
A kiutalási díjaik magasak (kis számlára vetítve) és nincs natív MT4/5, de ezen kívül mi a hátrányuk?
-
attiati
veterán
Ma esett le, hogy milyen jól lehet operálni egy swap free accounttal ft gyengülés ellen.
Az ember levált a ft megtakarításából egy keveset EUR-ra (töredékét, mint amennyit le akart váltani bankban EUR-ra).
Swap free accounton ennyi margin-nal benyit egy akkora eurhuf long pozit, mint amennyi eur-t bankban váltani akart. Közben a ft megtakarítása kamatozik ezerrel, nem kellett leváltani. (évi nettó 6-7% kamat)
Az eurhuf long pozinak meg nulla tartási költsége van, szemben a bankos megoldással, ahol legjobb esetben is nettó 3%-ot bukna eurhuf kamatkülönbözeten. És megspórol egy oda vissza 1-1% banki váltási költséget is.Ez közel 4,5% hátrány a ~0,4% brókerdíjhoz és a swap free számla 0%-os rollover kamatához képest. Vagyis egy eurhuf long pozin 4,5% bukót ellensúlyoz a bankban kamatozó ft kamata.
Ezzel egy 292-n nyitott eurhuf long pozi 0-ra ki van fedezve éves távlatban 279-ig.
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #5483 üzenetére
Annyiban rossz infót írtam, hogy hétvégén illikvid időszakban néztem, mert azt hittem, hogy fix a spread. De ma délelőtt láttam 20-30pipért (összesen oda-vissza). Ez azért töredéke az 1-2%-os banki jutaléknak. Ha szerencsétlen devizahitelesek tudták volna, milyen olcsón ki tudják fedezni a chf kitettségüket....
[ Szerkesztve ]
-
-
attiati
veterán
Gondolom fordítva akartad. Swapfreen eurhuf long, és swaposon eurhuf short.
Azon én is gondolkodtam, de annak nincs értelme, mert az árfolyamkülönbözetet kiüti a két pozi, és ez így egy sima ft betét (jóval alacsonyabb kamatra, mint egy valódi itthoni ft betét). De amit írtam, annak van értelme.
Egyébként én sem értem, hogy ez miért jó egy brókercégnek. Futólag ahogy átnéztem, jó pár swap free accountnál a swap helyett commission-t alkalmaznak, csak a tada-nál nem.
Az előre telepített mt4-et jövő héten kipróbálom, kösz a tippet. Lassan jövök neked eggyel, már a diginetes problémámat is te oldottad meg -
attiati
veterán
Esetleg ismertek az alábbi paraméterrel brókercéget?
* van EURHUF
* min kötésegység 0,01 vagy 0,05 lot
* van swap free account
* van webtrader felület
* nem market maker
* van moneybookers kifizetésUtóbbi kivételével mind fontos volna.
(tada és hotforex kiesik) -
attiati
veterán
bocs, tényleg tök ua-t írtad
"nem hibás a tanúsítvány, csak ha jól látom, a visszavonottságát nem lehet ellenőrizni"
ezt hol tudod megnézni, és mit jelent a visszavontsága?hol láttad eurhuf short-ra a legmagasabb swap-ot?
Tada-n néztem, ott 2,18-at írnak. De azt írják, hogy pontban érvényes.
Ez vajon 2,18 pipet jelent 1 lot esetén? Mert az elég karcsú. -
attiati
veterán
eurhuf-hoz ismertek jól paraméterezhető margin call calculator-t?
csak oanda-t találtam
nem rossz, de jól jönne nagyobb leverage is. -
attiati
veterán
Melyik calculatorra gondolsz; kihagytad a linket, vagy nem is akartál?
Nem engedik bekötni max közeli tőkeáttéttel a legjobban kamatozó párt?
Inkább az a baj, hogy hétvégi pozitartásnál lehozzák 1:30-ra az áttétet."Illetve nem lehet sokaig nyitvahagyni a pozit."
Ezt hol tapasztaltad? Felszólítanak, hogy zárd?
Sehol nem olvastam ilyet a feltételek között.Oandát messze elkerülöm, csak a kalkulátorukat linkeltem
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Nézegetem az mt4 kliens által használt és írt fájlokat. (process monitor-ral). Elég sok fájlt használ a win\system32 könyvtárból.
Az mt4 kliens könyvtár másolgatás nem csak olyan op.rendszeren működik, amelyiken már volt korábban egy bármilyen mt4 kliens telepítés? Vajon egy teljesen mt4 szűz gépen is működne?
-
attiati
veterán
Engem is érdekelne swap free tapasztalat.
Hivatalosan csak iszlám vallásúaknak kínálják a honlap szerint. Ehhez képest gyakorlatilag bárki nyithat, nem vizsgálják. Nem fogják kitalálni utólag, hogy túl régóta tartod a pozit swap mentesen, és a vallásodra hivatkozva lezárják, és kitiltanak? Egyáltalán hogy tudják ezt ellenőrizni?
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
margin call és stop out árfolyamszint számításában otthon van valaki?
Indítunk egy 4000€ számlát, rajta 0,4lot eurhuf shortot, 1:30-as tőkeáttéttel, 50%-os margin call, 293-as árfolyamnál. Milyen árfolyamnál fogják kiütni a pozíciót? A számok szándékosan nem egyszerűsítettek, hogy ne legyen félreértelmezhető a számítás.
Nézegettem a netes számításokat:
az induló margin követelmény: 40.000/30 = 1333€
margin call-t kapunk 50%-nál (1333*0,5=666€), vagyis 3334€ veszteségnélÍgy 3.334/40.000*100=8,33%-os árfolyam elmozdulás engedett a margin callhoz?
az oanda képletével nem bírom kihozni a a saját kalkulátorukkal számított értékeket.
293*(1-0,0833) = 268,6 jönne ki így.
Nekik meg 270 feletti árfolyam. Mit rontok el? A margin used szintig szerintem jól számolok, mert náluk is ennyi veszteség jön ki.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Eurhuf napi min/max adatokat honnan lehet letölteni visszamenőleg kb. 10 évre?
Az is fontos lenne, hogy normál kereskedési időn túli/előtti adatok is rajta legyenek.
-
attiati
veterán
Nem látok semmit a chartokon, hogy miért ott állt meg az esés, ahol. A semmi közepén.
Megvolt most az ideális korrekciós szint, folytatni kéne még az esés, nem?
-
attiati
veterán
Ide is beírom, hátha ti tudjátok a magyarázatot.
Nézegettem eurhuf chartot különböző platformokon, és eltérést látok.MT4-ben "nonstop" kereskedési idő van ~hétfő éjféltől ~péntek 23-ig.
Ha jól látom, akkor a gyertyák nyitó és záró árfolyamát a bid árfolyam alapján rajzolja (?) (ez mondjuk elég furcsa nekem, és eddig végig se gondoltam).stooq.com-on hétfő 8-tól péntek 19-ig van chart
A gyertyákat szerintem középárfolyam alapján rajzolja (?)1. Stooq.com-on a H2-es mozgóátlag van éppen ott, ahol az MT4 H4-es mozgóátlag. Ez hogy lehet?
2. Hogy egyezhet meg egyáltalán bármelyik idősíkon is a mozgóátlag, ha teljesen eltér a gyertya nyitó, záróára (bid vs. közép) és ha teljesen eltér a feldolgozott idősor elemeinek a száma (más nyitvatartás, eltérő mennyiségű gyertyák)
-
attiati
veterán
válasz batorpeti #5576 üzenetére
Megveheted közvetlenül részvényként (tőkeáttét nélkül) és megveheted cfd-ként (tőkeáttétellel) bármelyik részvényt. Brókercégtől függ.
Nem tudom, hogy ő pontosan mire akart célozni a kockázat esetén. Arra, hogy forex vs részvénypiac, vagy tőkeáttét vs tőkeáttét nélkül. Bár úgy jön át, hogy mindkettőre gondolt (tőkeáttétes forex vs. áttét nélküli részvényvásárlás)
-
attiati
veterán
Első második világos, de ez nem indokolja szerintem, hogy a 2 órás néz ki úgy, mint másik brókernél a 4 órás. Az egyik kétszer akkora időtávnyi adat alapján rajzol, mint a másik. Az egyik már rég oldalaz, míg a másik még ábrázolja a korábbi kitörést / letörést. Valami technikai malőr lehet stooq-nál. Mit értesz elmozdulás alapú charton?
Worldspreads-re kíváncsi leszek Mire számíthat akkor egy plus500 szintű bróker számlatulajdonosa.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
CFD esetében is le tudja magát fedezni a brókercég a mögöttes termékekkel.
Nem feltétlen van érdekellentét. Ha maga a brókercég is cipeli a tőkeáttétes pozikat, és "nyerészkedik", mert nem fedezi le, akkor tényleg bukta lesz előbb utóbb, hacsak nem profi traderek a brókercég tulajai
Ennyi erővel az egész fx piac kerülendő? Ott is árjegyzés folyik, és sok brókercégnél van érdekellentét ügyfél és brókercég között.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest