Új hozzászólás Aktív témák

  • Fecdzo

    senior tag

    válasz HussarF #7249 üzenetére

    Hmmm..úgy látom téged is behúztak az FX piac butaságába. Súlyos tévedés, hogy a piaci szereplők többsége spot FX-en köt. Az összes nagy bank, import/export cég mind, mind OTC piacon kötnek és többségében határidőre. És többségében Forwardra. A futures csupán a szabályozott és standardizált változat.

    Ha megnézed például az EURUSD FX Futurest (6E) akkor ott egy kontraktus 125000 Euroról szól, tehát olyan mintha 1,25 lotos pozit vennél fel. (a nagy kontraktus). Azért jobb mert központosított a piaca. A teljesülések szempontjából is sokkal jobb (HFT-k kevésbé vadásznak le).
    Arányaiban a tőkeáttét tartalma jellemzően kisebb (3660$-as marginnal, 125keuro irányítása 36,50-es tőkeáttételnek felel meg).
    Viszont cserébe szigorúan szabályozott (USA jellemzően) brókereknél tradelhetsz (van klíringház stb.). Magyarán a pénzed nagyobb biztonságban van. Ajánlanám Dorman tradinget erre a célra.(csak futures).

    Ugyanakkor nehogy behúzzanank megint salsesek, mondván h van EURUSD FX Futures CFD, ami leköveti az EU hatit. Az ugyanaz az a "shit".

    Nekem is volt esetem a Proactive futures-el. Volt ott számlám tradeltem és egyszercsak kapom az emailt, hogy megnyekkentek. Még mielőtt észbekapnék, kapok emailt a Dormantól, hogy átveszik az ügyfeleiket. Ez meg is történt (eleve nekik voltak a white labeljeik), én utalási kérelmet beadtam, a pénz meg is rkezett. Így megy ez USA-ban. Nem véletlen h nagyon kevesen akarnak ott szabályozva lenni, kevesen felelnek meg.

    Téged sok szempontból lehúztak. Vélhetően olyan csúszásaid voltak, amivel önmagában egy valag pénzt kerestek rajtad, ha lehedgeltek. Ugyanakkor ha profitsharen voltak XTB-vel akkor mivel nyertél ők nagy buktát halmoztak fel. Most megpróbálják lenyúni a pénzed. Te meg HAGYOD???? Nem akarok beleszólni, de ez nem kevés pénz. Ezt nem kellene csak úgy veszni hagynod. 5000 eurót nem hagynék veszni nem hogy 150k-t!

    Véleményem szerint a szerződésben foglaltak teljesen kimerítik a feltűnő aránytalanságot, ami egy szerződést semmissé tehet. Nem vagyok jogász, csak értékpapírjogot tanultam és sztem egy szakember bevonásával ezt meglehetne támadni. Lehet még tudok is ajánlani valakit. Ha érdekel dobj egy privit.

    fulekitrading.wordpress.com

Új hozzászólás Aktív témák