Új hozzászólás Aktív témák

  • Fecdzo

    senior tag

    válasz big-J #7146 üzenetére

    Ertekpapirszamla nelkul szerintem ezt biztosan nem fogod tudni megtenni. Ugyabakkor az sem mibdegy h milyen ETFet akarsz venni. Sztem a legtubb banknal csak korlatozott az ETF vasarlasi lehetoseg. Raadasul joval nagyobb jutalek mellett fogod tudni megvenni amennyiben az adott ETF van.

    Ezt inkabb egy brokercegnel fogod tudni egyszeruen es gyorsan es olcson megtenni raadasul meg akar tokeattetelt is kapsz hozza.

    Ugy latom kicsit nagy a kavarodas...nem a bankhoz hanem egy alapkezelohoz tartoznak a befektetesi jegyek (alapok). A nagyobb bankonak raadasul sajat alapkezelojuk szokott lenni h az ertekesites simabb legyen.
    Az ETF is egy alap. Csak azok nyilt vegu alapok. Az alapkezelojuk meghataroz egy befektetesi strategiat es az alapjan menedzselik az ETFet. Nagyon leegyszerusitve persze.

    Altalaban az ETFek specifikus strategiat kivetnek. Peldaul lekovetik egy index vagy egy szektor teljesitmenyet. Ebbol van a legtobb. Tehat ha mondjuk az amerikai DowJones Ipari Atlag reszvenyeit akarnad megvenni akkor megveheted a DIAt. Ez ponzosan olyan aranyban tartja a reszvenyeket mint ahogy a Dow 30 indexben vannak.

    Vannak mar tokeatteteles ETFek vagy epp volatilitast 130/90 strategiat kovetok vagy kotvenyeket kovetok.

    Az ETFek ugyanakkor nem a mindennapi befektetoknek valok. Hacsak nem ep egy olyan alapot akarnanak rasozni ami csupan egy indexet kovet es mondjuk a befekteto is hisz benne. Ekkor olcsobb lehet az ETF. Viszont a TBSZel is kell szamolni hosszabb tavu befejtetes eseten.

    Ugy gondolom h az alapkezelok altal kinalt alapok osszessege nem osszevetheto az ETFek osszessegevel. Lehetnek atfedesek de a befektetesi elkepzeles es strategia szempontjabol na es persze toke es hozamvedelem mellett az alapkezelok altal kinalt alapok jobbak egy nem szakertonek!

    fulekitrading.wordpress.com

Új hozzászólás Aktív témák