Új hozzászólás Aktív témák

  • bot1978

    senior tag

    válasz envagyok #11032 üzenetére

    Ha veszel a hardveraprón egy használt tápegységet, akkor használt árat fizetsz érte. Ha eladod szintén használt árat kapsz érte, tehát a kettő közötti különbözet nulla Ft.
    Mivel egy tápegység ára esik 1-2 hónap alatt kvázi nullát számodra a hardverapró lényegében egy ingyenes hardverkölcsönző. Semmibe nem kerül neked kivenni a piacról egy nagyobb tápot aztán visszatenni, ha már nincs rá szükséged abban az esetben, ha vételkor nem irreálisan magas árat fizetsz érte. Ezért nem jó az érvelésed. Ez az egyik, a vételár része.
    A másik a kockázat része az érvelésednek, az se jó illetve ismét nem értem...

    Azt mondod félsz a drága nagyobb táptól (amiben jellemzőbben van gyárilag jó védelem) amiatt félsz tőle mert használt és ennek okán nálad a rendeltetésszerű használat közben tönkremehet. Ettől félsz, mert a javítási költség ismeretlen. Amitől nem félsz viszont, hogy két tápegységet használj, amiből az egyik nyilván olcsóbb típus, (különben pláne nem érné meg az egész történet, hiszen két jó kicsi kerül annyiba…. )Ráadásul az olcsóbb típust nem rendeltetésszerűen készülsz használni, terhelni. Amikor ez elhányja magát akkor annyi a különbség, hogy nem az egész gépet viszi magával (mint félelmed szerint a nagy táp), hanem az egész gépet meg még egy másik tápot is. Ettől nem félsz, mert a kicsi az majd nem így hányja el magát, de a nagy az igen, mert az használt. Én nem tudlak követni. Ha nincs lóvé, amit le tudsz tenni azt értem, de nem ezt mondod. Most akkor mi van?

    (#11033) Kernel
    Óvatosan a tehátokkal. Villanyászok tudnának mesélni a magyar valóságról védőföld ügyben… A tény, hogy a két tápegység fémháza (jó esetben) össze van kötve a villanyóránál a nullával nem igazán releváns, amikor arról témázol, hogy 2 táp Secondary oldalát összekötöd a PC-n belül. Az persze remek, ha érinthető felületekről el van vezetve a töltés, csak nem old meg minden problémát.

Új hozzászólás Aktív témák