Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz tikshow #23197 üzenetére

    A 2200VA kategóriában ez sajna messze van a zajtalantól.
    Én azt gondolom hogy a POE switch és POE router, meg a NAS-nak könnyen lehet hogy a biztonsági rendszerhez is köze van, mely esetben én jogosnak tartom a felvetést, hogy ezen eszközökre külön méretezett akkumulátor kapacitás dukál, amelyet nem akarod meríteni akkor ha véletlen bekapcsolva felejtett PC nem kapcsol le a hálózati áram kiesésekor.
    Így én inkább ezek max terhelése +20%-ra méretezett tisztán színuszos invertert vennék (jobb a békesség) és ahhoz kötnék külön kikábelezve nagy kapacitású aksikat. Esetleg még erre a hálózatra rá lehetne fabrikálni egy kis málna PC-t, ami figyeli a hálózati áram kiesését és egyszerű másodperc alapú visszaszámlálással a meghatározott időben küld egy leállító parancsot a NAS-nak hogy szabályosan álljanak le, mert a NAS-ok sem mindig szeretik ha menet közben elveszítik a delejt.

    A nagy PC-t meg TE tudod hogy mennyit akarsz rákölteni, mert ahogy írták még a 2kVA szünetmentesek se tudják full terhelést pár percnél tovább ellátni, az "üresjáratot" persze lehet hogy tovább, mondjuk fél-1 óra.
    De oda is lehetne keresni egy 1000W feletti tisztán színuszos invertert és ahhoz szintén aksi pakkból ami árban utoléri az APC megoldását, csak itt se lesz automata lekapcsolási parancs az invertertől.

    De az inverterek nem lesznek halkak, ezekben van egy venti amit inkább 10 évre terveznek, mint hangstudiókba. :D

    Egyébként kábelezéssel megtudod oldani, hogy pl előszobába kirakod az invertereket és onnan visszakábelezel oda ahova kell, a 15 méter az nem gond ezeknél a teljesítményeknél, 3x2,5mm2 kábelt használva(mivel dugalj körök).

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák