Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    válasz szasza_1 #23190 üzenetére

    Nekem nem volt fém dobozban, sok évig a sarokba volt betéve egy nem használt szobában, semmi baja se volt, és mivel ez alapvetően autós akksi, bírnia kell a -40-től a plusz 60°C-ig rövid idő alatt felmelegedést, nonstop rázkódást, forró feületre hideg vizet, szóval az biztos, hogy a külső háza az autó akksinak lesz a legstrapabíróbb. Felrobbanni ilyet sose láttam. hallottam, de magát a dolgot se értem, hiszen ezek mindegyike 20 éve biztonsági szeleppel ellátott, előtte meg egyszerűen lyuk volt a cella tetején a kupakon, szóval túlnyomás nem keletkezhetett, csak ha a szelep vagy a lyuk eltömődött, az pedig user error.

    Én annak idején is azért döntöttem emellett, mert volt erősítő, projektor, számítógépek, tévé, amiket védeni szerettem volna, és egész egyszerűen ugyanaz az akksikapacitás ups akksival sokszoros áron lett volna, a ups akksi méret meg önmagában nagyon limitál akksi időre.
    Most sincs másképp, én a külső akksisra szavazok, bár jelenleg egy 3KW-os apc-m van, amiben 8 db 9Ah-s akksi van, a következő már egy 10Kwh-s akkupakk lesz, amit napelem tölt, addig ez kibírja, de sima kis egy- két akksis gagyi szünetmentes én már nem vennék, ami meg ebből jó, az aránytalanul drága.

    Amúgy nézd meg agm-ből a kisebb kapacitásút, szerintem feleslegesen sok a 90Ah, vagy nézz egy sua sorozatos apc-t külső akksis lehetőséggel (XL jelölés), és akkor lesz snmp kártyával hálózaton vezérelhetőséged, külső akksiból napokig szívhatja a feszt, szinte sose fogy el, apróban felbukkan néha ilyen. Nekem is ez volt a másik változat, az enyém is tudja, de 4 db autó akksival már nem akartam vergődni, mert ez 1 évre kell csak.

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák