Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
SOS-ben eladó dolgaim, mind átvehető személyesen.
- OnePlus 8 Pro 5G Glacial Green 8/128 GB eladó! Garanciával. Képekkel! Xaiomi beszámítás! [link]
- EnjoyWarm Infrapanel D-IC600 eladó! 5 év garanciával! [link]
- ASUS ZenBook (AMD Ryzen 5 3500U, 8 GB RAM, 256 GB SSD, NumberPad, Harman Kardon) eladó! Garancia! [link]
- Samsung Galaxy S10 Lite Black Dual SIM 8/128 GB Eladó! •Szép állapotban•Független•Garancia!• [link]
- Négyrészes fürdőszobabútor szett mosdótállal és csappal bézs eladó! [link]
- Próbababák eladóak! Bolti áruk 200eFt fölött! [link]Mindent jó áron adok. A próbabák kivételével mind átvehető Székesfehérváron is.
[ Szerkesztve ]
-
Stornó.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
D.Orion
veterán
válasz forras2 #42196 üzenetére
Dare2Live tanácsát tudom javasolni én is, szövődményként felléphet némi tüdőkapacitás csökkenés, ami miatt emelkedhet a pulzusod. Röntgen és úgy tovább.
Antigén teszt alapján én is átestem rajta, de nem vettem észre belőle semmit a teszt által behatárolt időintervallumban.
-
Dare2Live
félisten
vhogy szóba került a téma orvos (ho) hozzátartozóval való beszélgetésnél nagyon sok ilyenféle eset van. Van aki délben olyan fáradt, hogy majd összeesik, van akinél szapora a pulzus, van akinél tüdő a gyanus. Mindez miután kigyógyultak belölle 1+hétre is megmarad. És sok olyan eset van a fentiek közül akiknél nem volt kórház, otthon egy hét alatt meggyógyultak mégis és a fenti tünetek vannak. Ez a kombó így orvos szemszögből elég ilyesztő ez nem egy "infelnaz" nem csak halálozásra de most már utóhatásaiban sem. Mindenképp ki kell vizsgáltatni, ha megy akkor államiban ha nem aminek meg van most az esélye akkor magánba.
Nem volt egy vidám téma.[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
forras2
őstag
válasz Dare2Live #42206 üzenetére
5. hete vagyok szarul. Gyors teszt negatív, PCR teszt pozitív. 16 nap karantén, utána még 2 hét itthon. Nagyjából 10 nap ilyen nagyon szar volt. Mellkas fájdalom, nehéz légzés, fáradékonyság, hőemelkedés, napi 16-18 óra alvás, pulzus ingadozás, brutális fejfájások. így 5 hét után, a sok alvás, mellkas fájdalom, és a hőemelkedés múlt el, minden más lényegében megvan, bár nem olyan mértékben, mint a betegség alatt.
Melóban kötelező az FFP2-es maszk, amiben konkrétan nem kapok levegőt, így a melóban a 150 feletti pulzust betudom ennek. De itthon ülök a TV/gép előtt, akkor sem megy 110-120 alá, és még ingadozik is.
Az egészben a legrosszabb a fáradékonyság. Van amikor úgy kelek reggel, hogy semmi bajom, de délben már úgy érzem magam, mint aki 2 napja rohan, van amikor úgy kelek már, hogy leharcoltnak érzem magam... -
Dare2Live
félisten
elektronikára hütőbordát hol tudnék nézni, kapni? Lehetőleg olyan kéne amin már van hővezető ragasztó is vagy hővezető kétoldalú ragasztót is kéne vennem.
@forras2: Nem segít de sokan vagytok hasonló cipőben. 3 hete már szervezték a covid rehabokat. Most megállt életmentés a fő/egy prio és hát finoman szólva ez se megy úgy ahogy kéne. Ha vége ennek az egésznek újra kezdik a covid rehab szervezést. Mindenesetre HOnál jelezd, legyen röntgen, vérkép, spirometria... és ha úgy látod nem megy ami nem lenne meglepő irány a magándoki. szvsz
szerk:
Ha kéne van egy pulzust+SPO2t mérő órám szivesen kölcsönadom. Avval logolni lehet egész nap a pulzusod. Nem egy holter de az emelkedett pulzus jól látszódni fog. Ha fulladsz SPO2 mérés se hülyeség.[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
fant0mi
őstag
válasz forras2 #42207 üzenetére
Gyorstesztek: az elmult napokban 3 ismeros sajat sztorijat hallottam, ugyanaz volt a tortenet. Egy-ket-harom gyorsteszt (sajat kinai beszerzes, svajci a gyogyszertarbol, hivatalos mentoallomasos) is negativot mutatott. De mivel voltak tunetek, megcsinaltak a pcr-t is. Mindegyik tortenetben csak a pcr eredmenye volt pozitiv.
-
törölt tag
És arra mi a magyarázat, hogy apám pozitív, nője pozitív, öcsém és a nője szintén pozitív. Én meg negatív, pedig egy légtérben voltam velük, köhögtek, tüsszögtek, a kilincset is megfogtam utánuk, öcsém maradék whiskey colajat is megittam és semmi bajom.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Dare2Live #42206 üzenetére
Én ezt az elalszokösszeesek nap közben műsort tudom évek óta, csak front kell hozzá
Milyen, mekkora hűtőborda kell?
@fant0mi, @Dare2Live : A gyorstesztek sosem voltak annyira megbízhatóak. Illetve a most terjedő változatokra már ki tudja, mit mutatnak az eredeti kínaihoz készültek...
@staker : Mi szerint vagy negatív? PCR?
Mert akkor a marha nagy mák, vagy te már átestél korábban...[ Szerkesztve ]
-
forras2
őstag
válasz fant0mi #42210 üzenetére
Aki kint volt nálunk tesztelni fiatal nővér csaj, azt mondja, hogy kb 30%-ban megbízható a gyors teszt...
Kérdés az, hogy nálunk az önkormányzatnál szarul van a munkás, szinte minden tünet adott, minden dolgozónak intéz a polgármester tesztet, kijönnek, megcsinálják a gyors tesztet, negatív, úgy hogy mindenki mehet a dolgára, nem covidosok... És csodálkozunk a helyzeten...
Jarod1
Doki írt fel 600mg-s algoflexet, nekem az segített. Nem mulasztotta el, de a fájdalmat kivette, csak picit zsibogott a gyógyszer után 3-4 órát, utána kezdődött újra a fájdalom.hcl
Nekem erről az egész brutális terjedésről az a véleményem, hogy többségben nem a boltban, a konditermekben stb helyen fertőződnek meg az emberek, hanem az összezárt, több 100, több ezer fős munkahelyeken... Azokat kéne bezárni 2 hétre, munkáltatókat kötelezni, hogy nem szabi, hanem fizessen rendesen, mintha dolgoznánk, azt lecsappanna az új fertőzöttek száma tizedére...[ Szerkesztve ]
-
-
-
freemanone
addikt
A gyorstesztnél csak azt felejtik megemlíteni nagyon sokan, hogy 2 órával előtte enni, inni, bagózni, fogat mosni nem szabad, mert nagyban befolyásolja az egészet és negatív lesz.
-
Dare2Live
félisten
DVI -> analóg vga
vagy HDMI -> analóg vga
vagy DP -> analóg vgaátalakítója van vkinek eladó vagy tudna pár hétre kölcsön adni? Tényleg régi monitort (DVI sincs) kéne bekötnöm.
-
-
rita7107
aktív tag
válasz forras2 #42215 üzenetére
7 dolgozó megy egy autóban dolgozni kinti munkára. Abból 2 már átesett a covidon, hogy mikor azt nem tudni, mert csak vér teszt volt.
Köhögsz? Nem baj gyere dolgozni. Fújod az orrod? Nem baj gyere dolgozni.
Persze mindenki jön, ahelyett hogy orvoshoz menne, és csináltatna normális tesztet, ha már tünetek vannak.
Csodálkozunk, hogy terjed?
Tavaly márciusban fele ekkora esetszámnál lezártunk mindent. Most miért nem? -
szebe
addikt
válasz rita7107 #42223 üzenetére
"Tavaly márciusban fele ekkora esetszámnál lezártunk mindent. Most miért nem?"
Mert jöttek a rémhírek az olaszoktól, érthető módon senki nem akarta azt. Az más kérdés, hogy a 3. hullámmal kb oda jutottunk, dehát voltak fontosabb dolgok.
Másrészt az emberek hozzállása is változott (vakcina megjelenése, nyáron "nem volt" vírus stb), és sokkal nehezebben nyomnának le megint egy akkora lezárást az emberek torkán."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
echterion
nagyúr
válasz rita7107 #42223 üzenetére
Az hiányzik még az embereknek, egy újabb lezárás, pénz meg nuku. Ha nincs munka, nincs miből megélni annak, aki dolgozni jár, a járvány meg akkor is terjedni fog, amíg nem a katonasággal tartatják be a kijárási tilalmakat és nem csak ilyen nevetséges este 8 utáni bohockodást rendelnek el. Annak a lezárásnak se volt sok értelme, az újabbnak még kevesebb lenne, csak tovább gerjesztené a társadalmi feszültségeket.
-
-
echterion
nagyúr
Szerinted miért nem mennek az emberek dokihoz? Jókedvűen szerelnek meg tolják a sor mellett a szekeret, miközben betegek? Az biztos jobb lenne, ha szépen éhezne az ország fele, mert nem tudja megkeresni szerencsétlen sorsú operátor a 150ezres éhbérét. Akkor aztán sokra megy azzal, hogy hú de jó, negvédtek a vírustól, csak épp a gyerekemnek nincs mit enni adni. Vagy épp a boltban szedi össze a cuccot, mert ugye a kaját meg kell valahol venni, ha mégis akad egy kis apró a zsebben még. Jaja, csak épp ez nem vicces.
-
-
szebe
addikt
válasz echterion #42226 üzenetére
"Annak a lezárásnak se volt sok értelme, az újabbnak még kevesebb lenne"
Ezt légyszi azoknak az orvosoknak mondd, akik a túlterhelt covid osztályokon dolgoznak. Meg azoknak a betegeknek, akik nem jutnak el a lélegeztetőig.
[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Jarod1
addikt
-
Dare2Live
félisten
válasz echterion #42229 üzenetére
"Szerinted miért nem mennek az emberek dokihoz? Jókedvűen szerelnek meg tolják a sor mellett a szekeret, miközben betegek? Az biztos jobb lenne, ha szépen éhezne az ország fele, mert nem tudja megkeresni..."
Azért járnak be mert a TP már kb 8éve elképesztően szarul fizet.Ha az operator... beteg és 150K netto helyett 130K nettot kapna otthon maradna.
Aki meg jól keres az azért nem megy TPre, mert maximlaizálva van a TP. Amikor a nettod 60%a kiesik ha beteg vagy hirtelen már nem is vagy beteg.Na ezért járnak tömegek betegen dolgozni. A tőlem balra ülő is. A jobbra ülő is. Az elöttem ülő sor is. A mögöttem ülő sor is. Még akkor is ha esetleg rázza a hideg és 38C+os láza van és kabátban ül. A 300fős csarnokban ahol ha egy ilyen van másik 10 tuti elkapja.
Na ezért.Ennél már csak a gyerek betegszabi a szemetebb.
-
őstag
az a legnagyobb baj, hogy ebben a kérdésben (is) a két végletben szakadt ketté a társadalom, a politika/nyilvánosság/média pedig ezt teljes mértékben kiszolgálja; valaki kimondja, amit az emberek hallani akarnak. Félút, vita, nyilvános szakmai beszélgetés nincs - ami volt, az is sárdobálás lett.
Ezen a ponton ahol most vagyunk, már nincsenek jó döntések.. ezt az oltakozós stratégiát fogják végigvinni, durvább szigorítások nélkül.. ha nem működik, akkor jöhet a gazdaság beáldozása megint."... and I hope you have a great day!"
-
szebe
addikt
válasz Jarod1 #42232 üzenetére
Február közepe óta nő a napi esetszám, március 8-án sikerült "szigorítani", kapott 3 hét előnyt a vírus. Azt nyögi most az eü.
Ősszel szintén sikerült egy jó hónap előnyt adni, akkor még megúsztuk, most nem..."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Dare2Live
félisten
Nemneked!
Állj oda képzeletben egy 8-10-12-14 éves fiu, lány elé képzeld el hogy a te lányod/fiad és mond el neki, hogy a pénz miatt halt meg apád/anyád.
Állj oda egy újszülött 1-2éves elé képzeld azt, hogy a te gyereked és mond el neki, hogy a pénz miatt halsz meg.
Ezek után állj magad elé. És mond el magadnak, hogy a pénz miatt halt meg az 1-2éves gyereked.Majd persze ki lesz plakátolva az ország és bemondja a rádió óránként 10* hogy megcsináltuk, legyőztük, MO jobban teljesít.
[ Szerkesztve ]
-
A@ron
tag
+1
Nem a lezárás önmagában a probléma, hanem hogy nincsen komplex válságkezelés, pl. elégtelen bértámogatás, munkanélküli/családi pótlék alacsony, kilakoltatási/végrehajtási moratórium most nincs (ez legalább részben volt), eü dolgozók közül csak az orvosok bérét emelték, online oktatáshoz nem biztosítanak (legalább szociális alapon, és a tanároknak, gyermekeknek egyaránt) eszközöket, stb. stb. stb. Ezen a gazdasági oldalon olvashatóak a számok.
A lezárásnak pedig azért nincs alternatívája, mert a megelőzésnél is máshol voltak a hangsúlyok, a kontaktkutatási és tesztelési kapacitások bővítése, módszerek fejlesztése, oltások beadásának előre történő megszervezése, oltási terv egyértelmű, nyilvános és szakmai összeállítása mind-mind elmaradtak, helyette van ad-hoc hetente változó direktívák, kidolgozatlan ötletelgetés színvonalú intézkedések, agyonterhelt orvosok, nővérek, háziorvosok és mentők.
Az intézkedéseket érdemes betartani ettől függetlenül persze, és megszokni, amit eddig: itthon mi, egyszerű polgárok jelenleg sajnos csak magunkra számíthatunk. Én (2-3 hónap kivételével) 1 éve ülök itthon és nézem (lassan kaparom) a négy falat, és én még a szerencsések közé tartozom, mert tudok innen dolgozni. Viszont sajnos ez az egyetlen módja, hogy vigyázzak magamra, amikor 20 éves egészséges barátom is légzéssegítésre szorult, meg a 60+-os nagynénémhez 1 hét 39+ Celsiusos láz után sem tudtak/akartak tesztet házhoz küldeni (és nekünk kellett magánban megvenni 35 Mátyásért, amikor cirka 42-43 éve fizeti a TB-t), akkor tudod, hogy itt csak magadra, esetleg családodra, barátaidra számíthatsz.
-
echterion
nagyúr
válasz Dare2Live #42233 üzenetére
Én is erre céloztam, de legközelebb nem célozgatok majd. :))
Amúgy szerintem nincs erre mindenkinek jó megoldás, én legalábbis nem tudok olyat elképzelni, amit ne az adofizetok fizetnének végül és ne a legalsó réteg szívna meg a végén. Mert lássuk be, minden segély, tappenz azok zsebéből vándorol ki, akik dolgoznak és ugye tudjuk, hogy az allamkassza közel sincs tele, tehát az a sok táppénz, segély meg extra segítség később okozna nagy gondokat, mikor vissza kell majd csengetni az erre felvett hatalmas hiteleket. És igen, sajnos az emberek halandók, ki ebben, ki abban hal meg ez az élet része, ami persze nem vigasz, nekem sem volt, mikor eljött az ősökért, de ettől még ne csináljunk úgy, mintha mindenkit meg lehetne menteni, mert nem lehet. :(
Meg kell adni a választás lehetőségét mindenkinek, és aszerint vállalhat mindenki felelősséget a saját tetteiért. Az a baj, hogy a társadalmunk hozzá van szokva ahhoz, hogy mindig megmondják neki, hogy mit tegyen és mi a jó, és hogy állam bácsi mindig kihúz a kakiból.[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz pető bá' #42234 üzenetére
Mint minden kérdésben, ami minimálisan is köthető a politikához. És ebbe van egyformán felelőssége mindkét oldalnak, az emberek meg mint a gyerekek copyzzák őket, és ha valaki nem ért egyet a másikkal, akkor az hülye / birka / ostoba -/ stb, ezzel kb. kizárva az értelmes vita lehetőségét.
-
rita7107
aktív tag
Az a baj, hogy sokan politikai oldalról közelítik meg a vírus elleni védekezést!
Az egyik oldal azt mondja, minden jó, milyen jók a mutatók.
A másik oldal minden rossz, és közzé teszik a rossz mutatókat.
Aki gondolkodik, esetleg az iq is 100 fölött van, az meg fogja a fejét.Én hiába védekezem, hiába tartom be a szabályokat, ha a főnököm beültet a 7 személyes autóba, ahol 2 vírusos van (utólag derült ki), akkor mit tegyek? Elkapom, átadom, és reménykedem hogy mindenki életben marad a családban!
-
Fred23
nagyúr
TB fizetést én tuti választható opcióvá tenném, ha rajtam múlna, mert kábé semmit se kap az ember a pénzéért, vagy csak speciális esetekben. Értem persze, hogy erről a pénzről az aktuális vezetés sosem mondana le, de hogy valaki tényleg 40+ évig fizeti, aztán sz@rnak a fejére... Érdemes lenne például a politikusoknak azt a kaját kötelezővé tenni az étkezdéjükben -valami flancos beszállítójuk van, egyszer olvastam valahol-, amit az átlag betegek kapnak az állami kórházakban.
Lezárás témát én nem nagyon erőltetném, szerintem a gazdaságnak működnie kell mindenképpen. Oltani kellene inkább ezerrel; illetve kellett volna eddig is. De nagyon nem megy ennek a megszervezése, úgy tűnik.
A másik meg a rászorultak valós, tartós kisegítése; akár egy Covid segény, amit minden papírmunka nélkül kaphatna bárki alanyi jogon, ha kéri. Vagy ezek a nagy rezsiharcosok akkor már megsegíthetnék a munkáltatókat is akár az áram- vagy gázszámlák átvállalásával, bérleti díjak kifizetésével (amit akkor is kell fizetnie a vállalkozónak, ha bezárásra kényszerítették).echterion: Egyértelmű, hogy az állami takaró nem valami hosszú, de ha ezermilliárdokat le lehet nyúlni egyeseknek, akkor kerítsenek néhány milliárdocskát segélyekre, támogatásokra is! Ha máshogy nem megy, a semmit se érő "közmédia" sac/kb évi 100 milliárdját osszák szét, illetve a kábé ugyanennyi, egyházaknak járó támogatást. Szereztem 200 milliárdot máris, és neki se álltam igazán.
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz Fred23 #42242 üzenetére
Mindenki osztogatna itt az országban ezerrel, csak az sose kerül felvázolásra, hogy honnan, miből venne el? Nem csak neked, úgy általában merül mindig ez fel bennem, mikor jönnek az ingyen segéllyel az emberek. Mert semmi sincs ingyen, a segély pláne nem.
És nem, nem a Lölö-féle propagandára vagyok kíváncsi.******
-
válasz echterion #42238 üzenetére
Jó, de ember.
Adót fizetek azért, hogy problémákat oldjanak meg belőle. Nem stadionra, vadászati kiállításra, meg ilyesmikre, hanem pl. egészségügyre, meg azok megsegítésére, akiknek most szívás van. Egy szó nem érne semmit, ha itt 1990 óta bármikor értelmesen lettek volna elköltve az adóbevételek, de lényegi javulás azóta sem volt.Elvenni meg nyugi, lenne honnan. Olyan szinten látszik az EU támogatások elfolyása, hogy világít a sötétben.
@Fred23 : Ha nincs valamilyen szintű lezárás, akkor túl sokan halnak meg, és ugyanúgy összeomlik a gazdaság (most az egy dolog hogy a jelenlegi korlátozások nem sokat érnek). Sajnos muszáj, és muszáj lenne segítséget is adni.
[ Szerkesztve ]
-
szebe
addikt
válasz echterion #42243 üzenetére
honnan, miből venne el?
Mondjuk ha nem balaton-felvidéki haverok kaptak volna 1,5 milliárdos "támogatást", az egy jó kezdet lett volna. Aztán pár ilyet még lehet említeni...
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motoros topic
- Suzuki topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung LCD és LED TV-k
- Minden ami hőszivattyú
- További aktív témák...
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs