Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • chatran

    őstag

    válasz Napfénysüti #40244 üzenetére

    Jó az a Dellarosso, de sokat romlott a minősége 2014 óta. Idézet a Fehérvár.hu cikkéből:

    „Minden a dagasztással kezdődik. Először bekeverem a lisztet, a vizet, majd a masszát hagyom pihenni. Az élesztőt, a többi alapanyagot csak ezután adom hozzá. A nagy tésztából pici gombócokat készítek, aztán beteszem a hűtőbe minimum tíz-tizenkét órára, hogy kellőképpen megkeljen” – árulta el Barna, majd hozzátette: előfordult velük olyan, hogy este már nem tudtak pizzát sütni, mert annyira kifogytak a kis bucikból. Inkább azt mondták, nem szállítanak ki aznap többet, de nem engedtek a minőségből. Nem gyúrtak ”adjuramderögtön” a szokásoshoz képest sokszor annyi élesztőből alapmasszát, hogy spóroljanak a pihentetési időn. Hiába kel meg az „élesztős fajta” jóval gyorsabban, de puffaszt, és az íze a nyers tésztára emlékeztet."

    Gondolom, ahogy egyre népszerűbbek lettek a minőség a mennyiség rovására ment és a mostani tészta már csak árnyéka a fentebb leírt eredetinek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák