Új hozzászólás Aktív témák

  • siti

    senior tag

    válasz fant0mi #34942 üzenetére

    mondjuk ezen én is csodálkoztam, hogy ilyen védműt kitesznek, de rajtam ne múljon, írtam a városgondnokságnak. :)

    más:
    mondjuk jellemző a város közlekedésére, hogy fordítva állnak a munkához.
    Alapvetően a várkörút egy sávosítása jó. Miért? Mert az volt a cél, hogy belvárosból kitereljék a forgalmat. A hova kérdés továbbra is nyitott... Cél volt egy szép középkorias belváros, sétáló utcákkal terekkel, csak ami van elég szűk egy lecsó fesztiválhoz, lassan ádventi vásárhoz is, nincs egy nagyobb összefüggő tér, Zichy Liget meg már kilóg az utca végén. Nem jár arra nép. Az egysávos, kőelválasztós lámpás megoldás is a régi város képet idézi, de hahó, ha az a fő forgalmi vonal még egy darabig, akkor ez öngól. És régen nem jártak autók, meg kis iskolások...

    A körforgalmak építése is jó, hiszen ellátja azt a funkcióját, amit forgalom lassításnak hívnak és biztonságos, mert nem száguldanak rajta át, max 20-30-as koccanást meg túl lehet élni (EU közúti baleset statisztika pipa). Ezt megfejeljük még a körforgalmak mellé tett zebrákkal, hogy biztosan beálljon (se ki, se be). Az hogy a világ az intelligens forgalom irányítás felé halad, a körforgalom meg egy full passzív elem...

    És akkor bejött a megyei matrica és fizetős autópálya. Kellett a pénz, ami uniós pénzből épült, az nem lehetett fizetős, így mi buktuk az elkerülő szakaszt. Az hogy a csóri elkerülőre épült egy elkerülő út, mindent elmond a hosszú távú tervezésről.

    Most a legnagyobb gond az Auchan körforgalmak (meg a belváros). Jó volt régen, amikor más nem volt ott, majd oda települt pár cég. Gondolom engedéllyel. Aki meg kiadja az engedélyt, arra nem gondolt, hogy ott biza munkába járnak autóval, meg kamionok. Most meg kellene emelt szintű csomópont.

    Kb mint amikor nyitnak egy lakóparkot, odacsődül ezer család, majd lesnek, hogy sok az ovis, iskolás, hát ezek meg honnan?

    [ Szerkesztve ]

    Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)

Új hozzászólás Aktív témák