Új hozzászólás Aktív témák

  • pd

    tag

    válasz rita7107 #34647 üzenetére

    Csak hogy egy kicsit beleszóljak én is. :)
    Abszolút nem lehet a vallást és a tudományt összehasonlítani. Az egyik hit kérdése (szubjektív igazság), a másik pedig megfigyelésen, következtetésen és bizonyításon alapul (objektív igazság).

    Az evolúcióban nem kell "hinni", csakúgy ahogy a gravitációban, a mágneses erőben vagy az infravörös sugárzásban sem. Mármint lehet benne nem hinni, de attól még van. Attól, hogy nem hiszek a gravitációban, még nem fogok nem lezuhanni a földre, ha lelépek a tízemeletes tetejéről.

    Attól, hogy például a nagy bummot a tudomány mai állása szerint nem tudjuk megmagyarázni, még nem jelenti azt, hogy nem úgy történt. Viszont simán lehet, hogy egyszer csak valaki előáll egy jobb elmélettel, netán bizonyítani is tudja, és akkor az lesz az elfogadott álláspont. Ez a tudomány szépsége.

    Vannak itt elméletek dögivel: multiverzum, párhuzamos dimenziók, anyag-antianyag elméletek, sötét anyag, virtuális valóságok stb. Igazából tapogatózunk a sötétben, de már az is hatalmas eredmény, hogy az univerzum egy végtelenül kis pontján kimásztunk a vízből és olyan dolgokon agyalunk és próbálunk megmagyarázni, ami igazából lehet, csak a fejünkben létezik. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák