Új hozzászólás Aktív témák

  • csoszogi

    tag

    Szerintem a gond, hogy még mindig túl olcsó autózni, munkahelyem 25 éve ugyanaz, és a kezdők is autóval járnak már, nincs elég parkoló, anno 25 éve ez elképzelhetetlen, meg felesleges is lett volna.
    Másrészt az a család akinek nincs két autója, nem tud egy csomó dolgot megoldani "elviekben" (gyerek iskolába hurcolás, plusz órákra, egyik gyerek jobbra másik balra, kevés mindenre az idő stb..), mert ha akarná, vagy kell mert szervizben az autó, azért megoldja. De én is hallgatom a munkatársaim nyavalygását, hogy jaj hogy kell rohanni stb....És igen, rengetegen járnak be a környező településekről is Szegedre dolgozni, gyerek suliba stb.

    Én azt láttam, hogy mind a fizetős mind a fizetős övezeten kívül, rengeteg autó parkol mindenfelé. A két másik dolog ami megváltozott szerintem:
    1, Tarjánban lakom idestova már 19 éve ugyanazon a helyen. Ugye ott adott a lakásszám, mégis több autó van évről évre. Ebből kifolyólag egyre kevesebb a parkolóhely, mindenhol autók állnak.
    2, Sima lakóházak helyére (1-2 autó) építenek egy társasházat 10-20 lakással, ugye az 10-20 autó alsó hangon is.

    Azért off topic, mert ezt mindenki tudja, csak leírtam, a várost bővíteni meg nemigen lehet, utak szempontjából, lásd bicikliutakat is úgy "építenek", hogy rajzolnak.

    Az Arany János, Dózsa utca sarkán lévő parkolóház megvan még, működik? És a Honvéd térnél lévő? Talán ez az új kerékpáros utak miatt többen pattannak bicajra, de hogy kevesebb autó lesz-e...Ősszel télen tavasszal biztos nem, mert "hideg" van kerékpározni :). Nyáron meg meleg, és megizzad az ember.. :)

    Amit macilaci78 ír, az jó ötlet lenne, de nagyon sokan annyira elkényelmesedtek, hogy még az a kis séta is "időveszteség", meg "fárasztó".... Centrum gödör helyére is terveztek valami parkolóházszerűséget, nem? Abból lesz valami? Ki tudja..

    Ma délelőtt mikor átsétáltam a belvárosi hídon, kettő magyar rendszámos autó is csak átjött, de most nem kapták el őket, mert nincs kint rendőr.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák