Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz azbest #78746 üzenetére
Csak egy elgondolkodtató mondat, a többit inkább kitöröltem:
nyugaton, és főleg az usában egy 3-4 éves gyerek, aki már tud beszélni, bemegy egy épületbe, és jó eséllyel a harmadik kérdése az, hogy merre lehet menekülni, ha tűz van....
És még sok sok más dolog is van. Igaz, a térképen nem tudja európát megmutatni, de van egy csomó más képessége, amit az életben használni tud.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
azbest
félisten
Csakhogy erre évtizedek ezelőtt is volt már terv, sőt még az ott dolgozók között is vannak kijelölt katasztrófavédelmi felelősök. Tehát lényegében nem igazán hoz semmi újat ilyen szempontból. És nem a tűzvédelmi oktatásról van szó. Csak a legtöbb ember erről nem tud, mert nem dolga és nem is érdekli.
És most sem arról van szó, hogy a diákokat képeznék ki, hanem a honvédség alárendeltségébe kerülnek az intézmények.
Az ilyesztő az, hogy meglebegtetik a szükségállapot hirdetést. Önmagában ez sem gond, hanem a sok kisebb változás, a központosítási törekvések, a vezetők lecserélése, a közművek államosítása és sok-sok más dologgal együtt már kicsit sok a véletlen egybeesés. Majd, ha a kijelölt személyek közül valaki elmeséli, hogy milyen jellegű oktatásra kell menniük, esetleg ez is valami ideológiaia alapon lesz kiválasztva, akkor majd lehet gondolkodni rajta, érdemes -e minnél gyorsabban disszidálni, míg lehet.
Most kapásból egy 2012-es katasztrófavédelmi doksit találtam pdf
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz azbest #78750 üzenetére
Az a baj hogy tisztességes disznózsírt már boltban kapni sem lehet.legutobb egy boltban olvastan a fél kilós zsir csomagolásán hogy sütésre nem alkalmas... Zsíroskenyérnek se jó.. akkor mire való?
Hentesnél van még olyan, mint ami otthon volt a töpörtyű kisütése után. szerencsére én ismerek ilyen forrást..
kérdeztem az asszonyt tudja e merre van a menekülési út ha kigyulladna a kandalló
és tudta.. azt mondta kiugrana az ablakon (hozzátartozik, hogy nálunk az ablak a járda felett 190cm -re van :-))))) -
azbest
félisten
hát nem tudom, igaz nem is nagyon nézegettem.. a sima hagyományos dobozos kinézetű nekem úgy tűnt, hogy a hidegen préselt nyers fajta lehet. Első sütéskor maga a zsír is megsül, aztál néz ki úgy, mint az otthoni bödönös megoldás.
szerk Megnéztem már a dobozt: victus sült sertészsír a neve.
[ Szerkesztve ]
-
ritkaság
aktív tag
B U É K ! mindenkinek.
-
r0by
addikt
BUÉK!
-
Rick4
félisten
-
proper
őstag
-
veze
őstag
Sehol nem csökkent felére a szolgáltatás díja utána sem, ergo nem 2xannyit fizettek az emberek. A rezsicsökkentés meg egy olyan maszlag, hazugság, amit sok ember bekajált, mert kb addig lát hogy 2500 Ft-al kevesebb a villanyszámla, amit ráadásul , és ez FONTOS NAGYON !!! 1900-ig visszamenőleg fel kell tüntetni a számlán göngyölítve, hogy lássa, ha már nem érzi, mennyiremilyenszuperjo most minden.
Bőven megfizetik ennek az árát más csatornákon a fogyasztók. Cserébe leállt a fejlesztés, karbantartás, mertmajdmimegmutatjuk hogy lehet ezt olcsóbban is működtetni -
őstag
Üdv!
Olcsó noti és egy fél eladó(azonos felhasználó névre értendő)
Üdv:Attila
-
martonx
veterán
válasz azbest #78733 üzenetére
Ó a társasházban mások nyakán élősködésre nekem is van egy jó példám. Nagypolgári, közös vízmérős sok lakásos társasházban, az egyik szomszédnak elkezdett folyni a WC tartálya. Erre a megoldása nem az volt ám, hogy kicseréli / megcsináltatja, hanem kiakasztotta az úszót és hagy folyjon. Így folyt el egy év alatt 300.000 Ft-nyi közös víz, mire sikerült kideríteni, hogy melyik az a fasz, aki beleszarik, hogy mekkora a közös víz számla.
Én kérek elnézést!
-
finest
addikt
válasz azbest #78746 üzenetére
Elég ijesztő ez a honvédelmi intézkedési terv. Az iskoláknak ma már mindenre van szabályzata, pl. kegyeleti eljárási szabályzat is van. Az utóbbi szépen kiegészíti az előbbit, akár még az intézmény saját halottja is lehet a tanár.
BUÉK, topiklakók![ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
macilaci78
nagyúr
válasz martonx #78764 üzenetére
Nálunk öt egymás melletti lépcsőház ad egy társasházat összesen 130 albetéttel. Kb a lakások 85%-a rendelkezik hitelesített, plombázott, vagy anélküli vízmérővel, ami vagy a vízmű, vagy a társasház felé adja az elszámolás alapját. Ezen mérők összességét kivonják a ház főmérőjéből és a maradékot dobják szét a maradék 15%-nyi lakás közt területarányosan. Így fordult elő, hogy a szomszéd, egyszobás, használaton kívüli lakással is havi 14 m^3 vizet fizettetek ki, mikor mi ketten havi 7-8 m^-t fogyasztunk.
Mivel azonban a társasház folyamatos elmaradásban volt a vízdíjjal is, ezért egy bő évbe tellett a tulajnak kijárnia azt, hogy rakathasson fel a vízmű által hitelesített mérőt.
Sajnos nincs tudomásom ipari vízfelhasználásról a társasházban, mint például egy mosoda, így félő, hogy valahol szivárog a rendszer, de amíg sok a sügér és gyökér a közös képviselet, addig a probléma csak ázik tovább.Hasonló volt Alsóvároson is, egy 300 ezres elszámoló számlából derült ki, hogy az egyik vezeték szivárog, a szárazbejáró alatt mosta ki a földet és a szomszédos garázs tulajdonosa meg leszarta, hogy vizesedik a fala.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
azbest
félisten
válasz finest #78766 üzenetére
amúgy el is bizonytalanodtam, hogy lehet valójában a katasztrófavédős és a honvédős teljesen ugyanaz, csak az évek során addig faragták az előbbit, hogy az utóbbi lett belőle. Legalábbis felemlegeti ugyanazt a törvényt.
Meg a katasztrófavédős eredetileg lehet nem mindenhol volt, hanem kiválasztott helyeken, most meg lehet mindenütt lesz már. Franc sem tudja már követni, hogy görbítik a szabályokat.(#78767) macilaci78
jaja, a víz nálunk is főmérő állás árát a mellékmérők alapján szétdobós módon megy a szolgáltató által. Onnan könnyű felismerni, hogy a leolvasónak elég csak kiírni vagy bediktálni az óraállást. Valamint a lakás órája a lakó tulajdona és meg kell venni.Az is szép volt, amikor egyik kollégium kezdett süllyedni és repedezni, mikor nagy nehezer rájöttek, hogy a szervizaknában évek óta álló víz csőtörés miatt van. Mondjuk ott a felsőbb szinten is kivárták, míg leázik a fal, mielőtt hajlandók voltak foglalkozni az időben felismert szivárgással (szagok és hangok alapján). Olyan ez, mint kínában: ami közös annak nincs gazdája.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Érdekes, elő tudom venni egy egy- meg a két évvel ezelőtti villany és gázszámlámat, sőt, a régebbieket is, nekem rendesen csökkent, pedig nem cserélgetek mostanában fogyasztókat, a ház mérete, a termoszát beállítása sem változott, a kazánt se kellett cserélni, hideg pedig az előző télen volt épp eléggé.
Aztán hogy máshol ki mit fizet, azt nem tudom, de hogy a túlárazott áramdíjból nem volt semmivel sem több karbantartás, az egészen biztos. Leginkább azért, mert a város északi felén én konkrétan 12 éve élek, amikor az áramdíj a jelenleginél jóval magasabb volt, akkor is megtörtént, hogy felénk elég volt egy szellő, 5 csepp eső, 3m/h sebességű szél, és elment az áram, csak egy pillanatra, de akkor is. Volt nap, hogy ez megismétlődött 20-30x, akár 3-5-10 percenként is. Nem tudtak vele mit kezdeni, de pár éve volt egy pont, hogy találtak valamit, azt kicserélték, jobb lett, 2 éve megint találtak valamit, azt is kicserélték, mostmár csak havi 1-2x megy el, tehát fejlődtünk, Ennek ellenére nem látom, hogy rosszabb szolgáltatást kapnék, nem látom, hogy lerohadna a gatya a villanyszerelőkről, hogy tizenéves autókkal mászkálnának munka közben. És pont ugyanez van a vízművesekkel is, ugyanúgy elvan mindenki.
Én sem látok mindent, de a véleményemet nyilván az engem érintő dolgok határozzák meg. Bárkivel beszélek, pont ugyanezt látja ő is, a számla meg nem nagyon szokott hazudni...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz quailstorm #78760 üzenetére
A másfélszer ekkora vízdíj kifizetésekkor láttál te valaha vízműves embereket olyan csőszakasznál, ami amúgy hibátlan, működő, de úgy gondolták, hogy lecserélik egy újra? Nem, mindig csak azt láttad, hogy ahol csőtörés van, azt megcsinálják, pont ez volt 20 éve is, 2 éve is, meg ez van most is. Mi változott? A fizetendő összeg. A nonprofit működést ne keverjük a veszteségessel, az két külön fogalom...
Az infrastruktúra elhanyagolására egyébként van bármi konkrét bizonyítékod, vagy ez is csak vélemény? Melyik strómané lett a vízcső?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
quailstorm
nagyúr
Szalmabáb érvelés rulez ahogy elnézem.
[link] [link]
Vízműves ismerős nincs, csak DÉMÁSZ-os volt.A többinek utána tudsz nézni te is, internet be van kötve hozzád.
Az a baj, hogy gazdag vagy és nem alkalmazott. Alternatív valóságban élsz. Nyilván, mint minden Fidesz adócsökkentés, a rezsicsökkentés is a sokat fogyasztó gazdagoknak segít. Például egy kerti fűtött medencés koma egész sokat meg tud spórolni.
67 éves nyugdíjas meg a havi 200Ft-os "spórolásért" beveszi a propagandát. Aztán fűt tovább fával.MVM-ben is nyakig benne van a Fidesz, gondolom az se kell különösen magyarázni, elég ha láttál reklámot az elmúlt 1 évben.
Mellesleg az infrastruktúra nem csak a házad előtt lévő csövet jelenti, de ez ne zavarjon. Amit nem látsz, az nem számít ugye.
Nagyon kellene neked pár hónap emlékeztető valamelyik állami cégnél, hogy mégis mi folyik az országban, mert el vagy tájolódva.
Mellesleg a hatósági ár és a számlán lévő "ennyit spóroltál" az mesterséges, kamu szám önbevallás alapján. A piaci folyamatokhoz nincs köze: [link]
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz quailstorm #78771 üzenetére
csak mosolygok, fogalma sincs az egészről,
fogalma sincs arrol mennyire át van b@szva, meg van vezetve
Ö is csak egy áldozat..
a propaganda áldozata
de semmi nem tartott még eddig örökké, ez
törvényszerű. Ennek a "jólétnek" is vége lesz egyszer
csak sajnos addig szpunk.[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
Ricknek teljesen igaza van:
"Én sem látok mindent, de a véleményemet nyilván az engem érintő dolgok határozzák meg."
Ezt látja a fogyasztó és erre alapozzák az egészet.A Vízműnek van fejlesztési terve és van karbantartási is. Van szoftverük is ami megpróbálja a rendelkezésre álló adatokból (hibák, cső anyaga kora) megbecsülni, hogy hol kell kicserélni a szakaszt, hogy ne törjön el a közeljövőben. Ez persze csak becslés lehet, de talán javítja a rendelkezésre álló pénz felhasználását. Egy ilyen proginak meg kell adni a felhasználható zsét mert különben az Isten pénze sem elég. Ez csak súlyozza a munkákat. Ha azt írod be hogy nincs pénz TMK-ra akkor nem lesz.
A másik: a szolgáltatásban a visszaforgatás (vagy annak hiánya) csak évek, évtized alatt látszik. Aki még emlékszik az állami vállalatok vezetőinek motiváltságára az tudja, hogy csak évek alatt fogják errodálni a rendszert ügyelve, hogy a problémák az ő sikerekben gazdag nyugdíjazásuk után derüljenek ki. És nem azért mert gonoszok hanem mert bele fognak sz..ni az egészbe. Nem szakmai alapon kerülnek oda (ide értve a vezetést mint szakmát is). Ha teljesen jó szándékúak és hisznek benne akkor is elcseszik mert nem értenek hozzá. Arról nem beszélve ha kötelezik őket, hogy milyen baráti cégekkel végeztessenek munkát, milyen áron.
Mielőtt valaki felhozza a DÉMÁSZ tulajdonosa is ezt csinálta csak a profit miatt ügyelt arra, hogy a barát szakmailag ott legyen (mert ugye a rossz munka később sokba kerül).Amúgy jó példa erre a nemzeti szemetes cég amit másodszor szerveznek át és minden karácsonyra küldenek pár havi (félévi?) számlát a megsegíteni kívánt szegénysorsú családoknak. Közben az eredeti cégek számláznak, dolgoznak, csak a pénz egy részét már elveszik tőlük. Közben az informatikai rendszerükre nem kis pénzt költöttek.
stb, stb...
Remélem nem törlik, mert ez tiszta közgazdaság...
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Valaki jár-e mostanság Paks felé?
-
Rick4
félisten
válasz quailstorm #78771 üzenetére
Nem vagyok gazdag, mert dolgozom a pénzért. Azt nézem, amit ki kell fizetnem, kevesebb, mint amit évekkel ezelőtt kellett. Nincs ebben semmi propaganda, de még szalmabáb sem, mert nem érdekel, mi van mögötte, de ez így is úgy is fizetős, tökmindegy, mennyi, kevesebb, mint volt.
Alternatív valóság? Mi az az alternatív valóság? Hogy sokszor én már úton vagyok, mikor te meg mások még alszanak, hogy sokszor még nem értem haza, mikor te meg mások már alszanak? Ez nem alternatív valóság, másnak is lehet ilyen élete, csak akarni kell. Hogy más miként intézi az életét, azt én nem tudom, nem is rám tartozik, ő választotta...
-
quailstorm
nagyúr
Sejtettem, hogy érdemben nem fogsz válaszolni, csak igazad lesz mert neked mindig igazad van (sokszor tényleg).
Mindegy honnan van a pénzed, van.
16(18)%-os egykulcsos szja apámnak adóemelés volt, de már egy havi 300k nettósnak is csökkentés. Ezvan.Az az alternatív valóság, hogy szemed füled becsukod. Az, hogy jól kifundált kerülőutakon oldasz meg mindent gyorsan, hatékonyan, közben elfelejted, hogy azért ez mindenkinek nem áll rendelkezésre, mindenki nem autózik annyit mint te, sőt van akinek autója sincs.
Az az alternatív valóság, hogy a "nincs itt semmi baj, a haverok is így látják" egy információs buborék. Ha MÁV-ossal beszélnél, ha tanárral beszélnél, ha eüssel, tűzoltóval, katasztrófavédelmissel vagy közmunkára kényszerült diplomással beszélnél, akkor lehet nem ilyen válaszokat hallanál.
De nyilván amíg mindened meg van, nincs baleset, nem vagy beteg és nincs háború, addig pont nem (akarod) veszed észre hogy mi van körülötted.Ott van benne propaganda, hogy a "rezsicsökkentés" megtakarításaival példálózol. Ami ugye kettő dolgot jelent:
sokat fogyasztasz
fogalmad sincs miért rossz a hatósági ár.Arra bezzeg nincs reakció, amit ketten is írtunk/én linkeltem, hogy mekkora manipuláció megy a földgáz árával. Hogy ott számolja neked a papíron mennyit spóroltál meg, miközben irdatlan összeggel fizetsz TÖBBET.
Az igaz, hogy a rezsócsökkentés keretében maffiakézre tudták juttatni a DÉMÁSZ-t meg a szemétszállítást, ez valóban hatalmas eredmény, az is hogy még nem roskadt össze a hálózat. Bár azért recsegett ropogott már.Tessék itt a "nonprofit" olcsó rezsócsökkentett vízhálózatod eredménye: [link]
És ha eleget várunk, tényleg megveszi a házad előtti csövet is Mészáros. Egyelőre beéri állami beruházásokkal: [link]
Tőled azért kicsit többet vártam ettől a struccozástól, okosabbnak gondoltalak.
Ja és még valami, ne tessék elmúltnyolcévezni 8 év NER után. Oké, a DÉMÁSZ francia tulajdonú volt, nem volt jó döntés és nem volt olcsó sem. De a NER megoldást nem kínált, csak cinizmust és államilag finanszírozott bűnszervezeteket nyújt. Valamint megvette a magyar média jelentős részét, hogy ellenvélemény ne lehessen, vagy ne juss hozzá (egyszerűen).
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz quailstorm #78778 üzenetére
Vásárosnaményi szennvíztisztó példához ez kimaradt, 1 cikk nem ad elég (tömény) infót:
[link]Ha már annyira rá vagy akadva, hogy nem láttál infrastrukturális felújítást csak csőtörés esetén.
Nos, a lényeges helyeken is csak "csőtörés után" jutnak el odáig.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz quailstorm #78778 üzenetére
De ez nem alternatív, csak más szemszög, másik nézőpont, más prioritások, az ország, és a világ is ugyanaz, a fizetendő összegek is ugyanazok.
De van erre egy egyszerű példa, vonatkoztassunk el attól, hogy ki hogy él, hogy mennyi pénze van havonta.
Az árgépen kinézel egy VGA-t, 10%-kal olcsóbb, mint a többi, hivatalos rendes üzlet jó weboldallal, a telefonba kedvesen beleszóló hölgyikével, rendes áfás számlával, nyilván onnan rendeled. Elégedetten használtad másfél évet, majd eladod, jól jártál. Közben nem derül ki, hogy az árelőny azért volt, mert a kereskedő jó kapcsolatokkal rendelkezik, vagy sokat vásárol, ezért kedvezményt kap, esetleg csak átpörgeti a havi cuccot 8-10 cégen, és egy áfányi előnnyel is kínálhatná, de neked az a 10% is elég, hogy őt válaszd. eA gázzal ugyanígy vagy. Tehetsz-e te bármit is, hogy a MET-nek ne csurogjon tőled egy fitying se az 50 milliárdos hasznába, vagy mivel se lehetőséged nincs utánajárni, se kikerülni nem tudod, megveszed, amúgyis olcsóbb, mint 2 éve volt.Ami neked a gázár, az lehetne épp a a papírzsebkendő is, van valami, maiért fizetned kell, Te gondolkodsz, mérgelődsz, hogy miért ennyi meg annyi. más meg tudja ugyan, hogy 100Ft az auchaban, mert akció van, de jó lesz neki 150-ért a sarki boltból, mert egyrészt most kell, másrészt nem ér rá szaladgálni, mert azalatt az idő alatt a különbség 10x-esét keresi meg. És te szörnyülködsz, hogy némá, megvehetné 100-ért is, de becsukja fülét- farkát, és drágábban veszi. Mi a különbség? Hogy épp a havi gázszámla szót behelyettesítettük a papírzsebkendővel, meg az összegeket arányosítottuk, hogy ne legyen kirívó..
Mondtam már sok éve, el lehet az időt tölteni azzal is, hogy mennyi fizetnivalód van, és hogy tudsz belőle 500Ft-ot faragni, miközben töltheted az idődet azzal is, hogy megkeresel 50000Ft-ot. Arányaiban van különbség, időben kb ugyanaz. Alternatív valóság? Nem, csak máshogy van nézve ugyanaz a történet.
És akkor van még tovább, én pl nagyon szeretnék végre konditerembe járni, de nincs időm, valamiből el kell vennem, és rendszert csinálni belőle, nekem sokkal nagyobb áldozatot kell ezért hozni, mint másoknak, mert nem a délutáni mónika só helyett mennék, hanem ezer más dolgot kell félredobnom emiatt. Egészségügyi okai is vannak, tehát ha nem megyek, baj lesz, van már épp elég bajom így is. A tűzoltók, tanárok oké, hogy szép hivatást választottak, de miért kellene velük beszélnem? A véleményem erről az, hogy ha valaki nem érzi ott ahol van jól magát, akkor bizony nem másokat kell hibáztatni (persze lehet) hanem lépni kell. Én is ezt csináltam, másnak is menni fog. És igen, van egyfajta szemléletem, hogy ha valaki elégedetlen, de a panaszkodáson túl nem tesz semmit, azzal egyszerűen nem tudok mit kezdeni. Beszélgethetünk róla, kíváncsi vagyok én a másik véleményére, csak ugye ha rögtön az jön vissza, hogy én buborékban élek, meg fogalmam sincs az egészről, hát.. magyarázat helyett így megítélni, és mellé nulla magyarázatot fűzni számomra megmosolyogtató.
Egyszerűen csak ugyanúgy, ahogy pl a heti esős idővel sem, ezekkel a dolgokkal sem tudok mit kezdeni, pedig az esőt se szeretem, de elfogadom, hogy a növényeknek és a földnek szüksége van rá, innentől mindenki úgy tesz a saját dolgával, ahogy szeretne, nincs ráhatásom.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz quailstorm #78779 üzenetére
És akkor itt a szennyvíztisztítós példára egy ellenpélda: [link] Most akkor két állítás áll szemben egymással, szerinted kinek van igaza?
-
quailstorm
nagyúr
(#78781) Rick4: ez most komoly? Mondd hogy viccből csinálod és nem vagy ennyire (hosszúsíp)
SAJÁT oldalára azt ír ki amit akar. Jó hogy nem ismeri el. Mikor ismertek el ezek bármit is? Csernobilt se ismerte el a SZU sok napig*. Ez a lényege az egésznek, aki megvezethető, aki nem akar tájékozódni, aki az egyetemes igazságnak hisz (kormánymédia) az ki legyen elégítve.
Helyszíni riport videóval be lett linkelve, és mutatsz egy sajtpapírt amit a felelős cég írt? Vicc, komolyan vicc.*nem, ez nem Fidesz=kommunisták akar lenni, hanem hogy ennél sokkal nagyobb balesetre/szennyezésre is rámondják a totalitárius rendszerek, hogy nem történt meg, most volt nemrég a Majak-i baleset oroszoknál, azt se vallották be, külföldön detektálták.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
eredeti hsz:Ha mindenki felállna és abbahagyná, akinek írásod alapján javasolod, kb. 1 nap alatt összeomlana az ország.
Sokan vannak, akik csak nyavalyognak, még többen, akik nem engedhetik meg az ellenkezést, mert eltartanak valakit, súlyosabb következménytől tartanak. Nem tartod tiszteletben ezt sem.
Te szabad vagy, nem ápolsz senkit, nem függnek tőled emberek és életek, ráadásul adottságod is meg van a mobilitáshoz és a vállalkozáshoz. Ahol ez nincs, ott vissza is élnek vele.A hatósági áras dolgot még mindig nem érted. Ez nem videokártya, ez közmű. 1 beszerzési forrása van és mindenki fizeti (legalábbis igénybe veszi). Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen áron és mit művelnek vele. A hatósági ár miatt meg marhaság tapsolni az ár miatt, mert úgy manipulálják ahogy akarják, ahogy a politika vagy a zsebük megkívánja. Én azon kívül nem foglalkozom a háztartási energiaárral, hogy ki kell fizetni, mert ahogy mondod, változtatni nem lehet rajta. Viszont akkor se fogok ujjongani, ha leviszik 1Ft-ra a benzinárt mint Venezuelában, mert az energiaár hazánkban politikai eszköz, ráadásul a kormánypropaganda sarkalatos ékköve. Ebbe most elég szerencsétlenül beletenyereltél, akkor is ha magad vezetted az elmúlt évek energetikai kiadásait.
Ha jól értem, most büszke vagy arra, hogy nem követed nyomon az ország történéseit mert pénzt keresel közben. Én erre nem lennék büszke, a tudatlanság nem erény.
A zsebkendős példát ismerem, átvettem eredeti formájában. De napi szinten látom is a megvalósítását olyan embereknél, akiknek nincs lehetőségük kitörni, és minden Ft számít. Szar ügy, én nem akarok ide jutni az életemben...
Az is különös, hogy hiába lett neked összeszedve egy csomó forrás és érv, teljesen figyelmen kívül hagytad a válaszaidban. De a francia/mocskos külföldi kiviszi az országból című mantra az nagyon kellett. Azzal indukáltad ezt a threadet.
"Én sem látok mindent, de a véleményemet nyilván az engem érintő dolgok határozzák meg. Bárkivel beszélek, pont ugyanezt látja ő is..."
Tehát te és a barátaid éljetek jól, a többi meg bssza meg. Ha jól értem. Ez is egy hozzáállás. Ez volt a másik, ami kicsapta a biztosítékot. Nyilván nem olyan áramszolgáltatóst láttál távcsővel az autóból, aki benne volt az elbocsátási hullámban. Ez a lényege a rendszernek, kívülről látszólag minden rendben, belül meg rohad az egész és az elhivatott dolgozók tartják össze.
Párhuzamos valóságozás az egy cikkből lett lopva részemről, amit most nem találok, de jól írja le a helyzetet.
Te dolgozol, jól élsz, békében, békén hagynak, nincs bajod, ezért xarsz bele az egészbe, és egyáltalán nem érdekel mi van másokkal.
Egy lecsúszott középosztálybeli szintén nem tudja milyen Borsodban egy zsákfalu. Én se tudok azzal a fejjel gondolkozni, de még egy megnyúzott érettségivel rendelkező alkalmazott fejével sem. Viszont azoktól legalább eljut az infó.Lényegében az, hogy ki milyen anyagi és demográfiai helyzettel rendelkezik, az masszívan meghatározza milyen országot lát maga körül. Akár minden szegletében eltérő módon is le tudják festeni azt.
Ezért fontos a mindenhonnan ömlő kormánypropaganda. Mert amit nem ismersz, amivel nem vagy érintkezésben, viszont sokan mondanak róla valamit sokszor, azt elhiszed. Például a nagyon friss eü bér(nem)emelés. Vagy a csodálatosh Pedagógus Életpálya Modell...Az is érthető, hogy valaki ezekkel miért nem akar foglalkozni, főleg ha megteheti, mert nem pofátlankodik bele az életébe napi szinten: mert nincs értelme. Mert nem tudsz ellene mit tenni és ez volt a cél.
Mondhatnám hogy a demokratikus választás lenne az egyetlen lehetőség tenni valamit, de sajnos az sem. Tekintve hogy épkézláb ellenzék nincsen, elég nekik a maradék. Vagy ha lehet hinni Botkának, akkor más baj is van...
A magyar meg nem az a nemzet, amelyik kimenne balhézni (kivéve, ha a Fidesz szervezi, valamint netadó).
Románoknál lengyeleknél rég az utcán voltak már egy-egy merészebb húzás után.Aztán én asszem itt befejeztem, mert számomra több időt nem ér meg, ahogy elnézem nem egyszeri tájékozatlanság volt részedről, hanem ilyen a világnézeted, tehát nem feccölök bele energiát, hogy más szögből is megvizsgáld a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
Ha szeretnék egy weblapot indítani, akkor melyik tárhelyszolgáltatót ajánljátok? Egyedi email cím is kellene mellé, mindössze 1 db.
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
Sziasztok!
Használt autó vásárlás céljából megyek Szegedre, és szeretnék egy kis segítséget kérni, hogy melyik szervizt ajánljátok egy állapotfelmérés céljából? Seat Alteáról lenne szó.
Kisteleken a Belányi Autó Kft.-t ismeri valaki, tapasztalatok esetleg?
-
forten
aktív tag
válasz grizlisandor #78784 üzenetére
Szia.
Én ide vittem 2x autót állapotfelmérésre.Egyébként,teljes átvizsgálást,és leírást adnak,Co,futómű,karosszéra,stb.Semmi gondom nem volt.S mindez 3.000ft,caklum-pakli.Időpontot kell kérni,már nyitáskor hívd őket.Mázlid van lesz mára szabad időpont.Önzetlenül segítek én szívesen,szeretem a Heinekent.
[ Szerkesztve ]
"Hol volt,hol nem volt..."
-
őstag
válasz grizlisandor #78784 üzenetére
Üdv!
Kisteleken van egy vizsgabázis ott tudják legalaposabban átnézni a verdát.Délelőtt vannak a hivatalos vizsgák,délután lehet meg tudják csinálni az átnézést.(legalább is régen így volt)
Üdv:Attila
-
stopperos
senior tag
válasz ShadowX #78783 üzenetére
A digitalocean-t és a rackforest-et javasolnám.
A digitalocean amiatt jó, mert sok template virtuális gép van, és lehet óránkénti elszámolást kérni. Illetve az online anyagaik nagyon jók. A legalapabb az $5/hónap ~ 1300 Ft
A rackforest ~2000Ft/hónap az alap VPS.
Kell majd domain nevet venni (azt pl lehet a rackforest-nél lehet). ~3000Ft/2év.
Mindkét helyen lehet paypal-lal fizetniLevelezésben nem tudok segíteni, avval nem foglalkozom (szerintem nem éri meg saját mail servert fenntartani). Itt az a javaslatom, hogy nézd meg hogy más szolgáltatóknál mi az árazás saját domain névre. Pl google-nél van lehetőség.
Ha esetleg digitalocean mellett döntesz, akkor ez a ref. linkem . $10-t kapsz.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
CSorBA
őstag
Én őket: https://tarhely.eu/.
-
grizlisandor
veterán
válasz forten #78785 üzenetére
Köszi feljegyeztem.
Kiderül mi lesz, mert ma megy állítólag egy másik vevő megnézni az autót, én csak pénteken vagy jövőhéten tudok menni.(#78786) totya694:
Az nekem nem jó, mert helyileg a kinézett autó Szegeden van, a helyet amit említettem feljebb oda hordták szervizbe, mondom rákérdezek hátha ismeri valaki őket. -
martonx
veterán
Csakis Azure a webhosztingra (van akár ingyenes plan is, aminek a legnagyobb hátránya, hogy saját domaint nem lehet vele használni). Egyedi email címre meg a legjobb, ha üzleti google vagy office live előfizut nyitsz, mert akkor használhatod a gugli / ms levelező infrastruktúrájával a saját domain neved. Pontos részleteket nem tudok, de én mindenképpen efelé tapogatóznék.
Én kérek elnézést!
-
azbest
félisten
-
senior tag
Dolgozik valaki a topikból a Pick Szegednél, vagy legalábbis a Szabadkai út 18. alatt lévő telephelyen? A munkatársaim nem igazán járnak le ebédelni, mert a BonOffice-osoknak nem támogatott, én viszont le szoktam menni, jó lenne szocializálódni kicsit
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
forten
aktív tag
válasz grizlisandor #78789 üzenetére
Beszélj le előre egy időpontot velük,hogy ne szívjál,tulajjal is egyetess.
"Hol volt,hol nem volt..."
-
senior tag
válasz SirRasor #78795 üzenetére
Nekem sincs bajom az egyedül evéssel, sőt, jobban is esik olyankor a kaja De hiányzik a társaság néha, főleg, hogy az iroda is elég ingerszegény környezet. Nem ehhez vagyok szokva, a Media Marktban például ebédszünetekben hardcore oltások mentek, szivatás ezerrel.
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
nagyúr
-
Luighi
senior tag
válasz ShadowX #78725 üzenetére
Nem várja meg, még pl a Monero bedől, naponta eladja, amit kibányásztak neki. Leváltja USD-be vagy BTC-be, mikor melyik a jobb.
A user erőforrásait (áram, számítási kapacitás) használja, nullához közeli befektetéssel, így még a gyenge hash rate-t termelő asztali/laptop procik is jó arányt hoznak.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Okos Otthon / Smart Home
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Hyundai, Kia topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Hálózati / IP kamera
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Metro Exodus
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- További aktív témák...
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest