Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz Luighi #78898 üzenetére
Üdv
"Szerintem mindenki abban él, csak valamelyik buborékban többen, vmelyikben kevesebben vagyunk."
Ez mondjuk valóban így van
Engem alapvetően az zavar, amikor valaki kizárja az őt épp közvetlenül nem érintő problémákat, s még kifejezetten kampányol is amellett, hogy a probléma nem létezik
Persze ezt látom másoknál is, hogy ha sikerült elérni egy anyagi szintet, ahol pénzzel már sok probléma kikerülhető, akkor már nem is akarják érteni, hogy másoknak az miért probléma. Pedig sokszor a sikerhez nem csak szorgalom, hanem szerencse is kell -
SirRasor
addikt
Na még bedobok egy témát, aztán elfogytak a kérdéseim:
Be legyen csomagolva, vagy nem? Mennyire parasztvakítás?Make Love not war!
-
Lehiñito
senior tag
válasz SirRasor #78902 üzenetére
Én csak az előnyöket tapasztalom a becsomagolt panelnek.
Az ablakokra ráfért a csere. Mondom ezt úgy, hogy a 83-ban épült házban már műanyag bevonatos ablak volt, nem a teljesen fa. A hőszigetelésnek is teljesen jó hatása van. Nálunk 8cm a szigetelés. Nyáron mikor hetekig 40fokos kánikula van, akkor 2hét alatt kezd el átmelegedni a lakás. Mikor eléri a belső hőmérséklet a 26fokot akkor szoktam csak klímát kapcsolni.
Azt tudni kell, hogy mikor elkezdték a panelprogramot akkor még csak 5centivel kezdték a szigetelést. Következő években kezdtek vastagabb szigetelőanyagot használni.
Mi harmadikon lakunk télen ha teljesen le van tekerve a radiátor akkor 20-21fok van a lakásban. -
azbest
félisten
-
Soriano
tag
válasz SirRasor #78902 üzenetére
+ a becsomagolásra. Nem csak a tető szigetelése fontos, ha az ázást szeretnéd elkerülni. A kisvárosi panel, amiről írtam nincs szigetelve és nagyon áznak oldalsó falak, könnyen penészes lesz. A másik két ház szigetelt és nincs ilyen gond évek óta. Nem csak fűtés miatt lehet fontos a szigetelés, de azon is érződik, illetve nyáron is.
-
Polemius
senior tag
Petőfi sgt-n az elektro bolt nevét / weboldaluk címét tudja valaki? Valahol a Gringo's meg a Cserepes közt ami van.
-
-Tsaba-
tag
válasz Polemius #78907 üzenetére
Az ott megszűnt/bezárt (talán nyár végén), vagyátköltöztek.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
Make Love not war!
-
forten
aktív tag
Van valakinek elfekvőben,egy wireless billentyűzete,asztali géphez,pici pénzért(3-4eft)?
"Hol volt,hol nem volt..."
-
Cyrin
addikt
válasz SirRasor #78918 üzenetére
Ilyenben lakok csak a tescónál, a legjobb...Van normális konyha külön étkező, normális fürdőszoba. Én egy két válaszfalat kivettem vagyis egy részüket, így nyitott terek alakultak ki, a fürdőszobába befért a legnagyobb aszimmetrikus ravak sarokkád, mosdóval, mosógéppel, külön álló szekrénnyel, és még így is van bőven hely mozogni. Én mondjuk teljes belső felújulást végeztem rajta, az ablakokat panelpogram keretében meg háromrétegű üvegesre cserélték plusz kapott a tetőre 20 cm az oldalfalakra 14 cm hőszigetelést. Az erkély is normális méretű, szélesebb mint a régebbi paneloknál. A két kisszoba közti válaszfal hangszigetelése nulla, mert az valami üreges gipszelemes fal. Érdemes lehet cserélni vagy plusz hangszigetelni.
3 és 4 szobás lakások vannak benne.[ Szerkesztve ]
-
csoszogi
tag
Ha már felújítás: mi a konyhából gyerekszobát, a nagy hálóból konyha+plusz étkező, így végül lett két gyerekszoba, egy kicsi hálószoba erkéllyel, plusz nagy nappali, nagy étkező konyhával, 68.5m2-en. Spejz meg nem lett.. Ezt tízesben a töltés mellett. Két éve volt panelprogram, 16cm szigetelés, három rétegű ablak, alsó felső födémszigetelés, költségmegosztó. Jobb lett, nyáron nem melegszik olyan brutálisan, télen meleg, átmeneti időszakban is kellemes a klíma. Közös költség 10 körül, fűtés 20-22 kb
[ Szerkesztve ]
-
őstag
1150-es foglalatba keresek "olcsó" procit Pentium és i3
Üdv:Attila
-
macilaci78
nagyúr
Jajj, linkgyűjtögetés unokahúgomnak. Megtisztelnétek vele.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
senior tag
Plazmaadással van valakinek tapasztalata? Tegnap voltam az első adáson, minden rendben ment, de kíváncsi lennék olyanok tapasztalataira, akik régóta csinálják.
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
Agyasima
őstag
Nem tudjátok, Boba még benne van a biznicben?
Esetleg van valakinek ilyen lapja?toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
nap
addikt
Az Országos Véradónak akarsz adni, hogy akinek szüksége van rá, megmenthessék az életét, vagy a Plazmacentrumnak, hogy párezer forintot kapj érte, és milliós gyógyszerként adják el?
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Polemius
senior tag
"Az Országos Véradónak akarsz adni, hogy akinek szüksége van rá, megmenthessék az életét"
Egyrészt, miből gondolod, hogy a cég által gyártott gyógyszerekre nincs szüksége annak, aki felhasználja? Adott esetben lehet, hogy éppen az életét menti meg.
Másrészt, az OVSZ tudtommal nemigen szervez kimondottan plazmaadást. Inkább a vérből állítanak elő plazmát (is).
Ééééés mit gondolsz, mi lesz a sorsa a közvetlenül fel nem használt készleteknek, főleg a plazmának?
Na vajon hová kerül? Szépen eladják gyógyszergyártásra.Szóval a jótékony OVSZ-nél hagyott plazmából ugyanúgy gyógyszert gyártanak, csak éppen egy csokival meg egy ásványvízzel szúrják ki a szemed a teljes véradásért, míg a "gonosz kapitalista cég" meg költségtérítést ad. És még egy nyomorult ingyenes parkolót sem voltak képesek létesíteni az új véradó állomáshoz. "Elfelejtették."
Megjegyzem, vannak akiket kizártak a véradásból, de adhatnának plazmát, csak éppen az idióta jogszabályalkotók ezt egy tollvonással ellehetetlenítették.
-
forten
aktív tag
Hello.
Személyes tapasztaltot írok le.3éve kezdtem el plazmát adni kb 16-17 alkalommal adtam.Az alkalmazottakkal változó volt a tapasztlaton,némelyik jól szúrt,figyelt ,óvatos volt,valamelyik nem.Ezzel még nem is lett volna olyan nagy bajom,csak gyakran lilult be a karom mikor "túlszúrta"vagyis mélyre ment a tű.Arról nem beszéltem még,hogy a plazmaadásnál visszafelé is megy a vénádba a cucc,amit a vénád nem annyira tolerár,főleg ha kicsit még a vénád szélébe ment.
Kb 1 éve szükség volt egy embernek vérre,facebook-on hírdették ,ritka vér,aki tud segítsen.Elmentem a Honvéd téri Véradó állomáshoz,irányíott vért adni,s ott felhomályosított dolgokról az ápolóaszisztens(vagy nem tudom hogy hívják),azóta nem járok plazmát adni+a negatív tapasztalatok miatt is.Vért adni viszont azóta is!!"Hol volt,hol nem volt..."
-
-Tsaba-
tag
válasz Polemius #78935 üzenetére
Sztem megfér mind a kettő egymás mellett, nyilván egyiket sem szabad túlzásba vinni. De ettől függetlenül mindkettőre szüksége van más embereknek...
Viszont hogy miért (csak) ennyi/ilyen a költségtérítés az már politika (is), nem is mennék bele.
Tudtommal nincs plazma feldolgozó Magyarországon, szóval így vagy úgy de külföldi cégekre szorulunk...[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz -Tsaba- #78932 üzenetére
Melyikben dolgozol, ha nem titok? Például az érdekelne, hogy mennyire gyakori a plazmaadóknál, hogy megadja magát a véna és hematóma jelentkezik? Úgy átlagban mennyi idő az, ahogy valójában érdemes járni plazmaadásra (figyelembe véve a véna gyógyulási idejét és a fehérjeszintet).
(#78933) nap: elvileg ezt is magyar betegek kapják meg. Szóval ameddig fizetnek érte, addig természetesen az utóbbinak. Ha nem így van, akkor légyszi linkelj egy hiteles forrást. Nem tudok róla, hogy lehet adni az OV-nak. Viszont rendszeres véradó voltam egy ideig.
(#78936) forten: ha már így leírtad, megosztanád velünk azt is, hogy pontosan mit mondott az ápoló? Nevet nem kell írni, de gondolom nem csak én vagyok kíváncsi.
(#78937) -Tsaba-: a jogszabálymódosítás előtt volt olyan is, hogy 11.000 forintot adtak az első plazmaadásra. Azért az nem semmi. Kíváncsi lennék, hogy pontosan mi állhatott a háttérben, amiért annyira sürgős lett csökkenteni azt.
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
-Tsaba-
tag
A Pinkeknél. Ez inkább véna függő, van akinek kevésbé bírja, van akinek meg jobban. Nekem talán 1x lilult be.
Én is csak azt tudom mondani amit a dokik, heti 1x. Én ritkábban adtam, de azért mert nagyon odafigyeltem mindenre, étkezés, sok víz fogyasztás napokkal előtte-utána, megerőltetés ne legyen előtte-utána, de gondolom ezeket neked is elmondták a donortermesek/dokik (érdemes is odafigyelni, mert általában ebből lesznek a negatív tapasztalatok is).
Egyéntől függ, van akinél gyorsan helyreáll minden, de ha valami érték rossz/alacsony úgyis mondják majd (akár ki is zárnak hetekre). Szoktunk kenőcsöt is adni haematomára...
Nyilván egy időben inkább plazmát adni jártak az emberek mint vért, ezért is lett kötelező a véradás.
Utolsó kérdésedre pedig szerintem a google is tudja a választ, én nem politizálok... -
@rglaaf
veterán
Radio88 mióta lett moslék kormánypropaganda szócső? Bár régen is egy kretén adó volt de most ez...
PSN:BiZzare_0 ️
-
lorcsi
veterán
próbálta már valaki a koreai éttermet?
menynire lehet ott jó kajákat lehet kapni?eladó: vadi új soundcore motion+
-
veze
őstag
válasz vizslakutya #78943 üzenetére
Épp mostanában csodálkoztam rá, hogy egyáltalán még működhet...
hogy nem vették még el a frekvenciáját..
és nem zabálta még fel a gépszíj... -
-
senior tag
válasz totya694 #78946 üzenetére
A melón szinte minden nap Rádió88-at hallgatunk, de már hónapok óta ugyanaz a zenei paletta. A vicc az, hogy több, mint fél éves dalokat úgy harangoznak be, mint egy "újdonság".
-
ebegab92
senior tag
válasz totya694 #78946 üzenetére
Ha kínvallatásra akarsz valakit előkészíteni, akkor bekapcsolod neki a rádiót egész napra. A Rádió88-on egy 8 órás műszakban 2-3x ismétlődnek a számok. Minden nap gyakorlatilag ugyanazok a számok. Még a kívánságműsorban is ugyanazokat kérik Jó pár éve már rádiót sem bírok hallgatni ezek miatt. No meg tele van reklámmal már ez is
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
veze
őstag
Az egy dolog, lehet szeretni vagy nem szeretni, ha valaki igényes zenét szeretne ne várja egy rádiótól sem. Engem nem zavar ha ismétlődik az sem, annyira nem vagyok rátapadva. Melo mellett jobb mint a sorostervrőlstopsoros-afészbukalapitojanallehethogyokosabbvagyok-azértgazdagodomgyorsabban agybamosást hallgatni A régióban bejáratot ismert frekvencia az övék, ezért csodalkozom hogy még nem vették el a haverok. Elvégre nem egy suszterműhelyről van szó. Az emberek begófolyásolására alkalmas tényező lehet
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest