Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Elite: Dangerous
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
válasz FIREBLADE78 #56449 üzenetére
Stabilitás Megtakarítási Számla
és nem kérdeznek semmit...
limit min. 5 millió ( és 5 év hogy adómentes legyen)
örökölhető kedvezményezett megjelőlése esetén nem képezi hagyaték tárgyát sem[ Szerkesztve ]
-
félisten
Lol? Ez igaz?
-
veterán
ez azért szerintem nem így van ...
-
-
Thom!
veterán
Nem hinném hogy így lenne...
NAV-nak nem volna elég dolgozója hogy 100év alatt végére járjon a dolgoknak. -
-
veze
őstag
A számla tipusát határoztak meg, nem bankot hoztak létre erre
szerintem több bankban is lehet ezt a tipusu számlát nyitni
Bár én nem vagyok érintett benne, szóval nem tudom pontosan
Elvileg nem szolgáltatnak személyi adatokat ki a számlanyitókról a bankok, de ez csak egy elhatározás kérdése, hogy mikor változtatnak ezen.. majd ha már minden haver aki számit élt ezzel a lehetőséggel, akkor onnatol számitva mégis kiváncsiak lesznek a személyi adatokra. (addig nem mert ugyis tudjak magukról hogy kik)[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
Háppersze.
-
martonx
veterán
uh bakker. Az már teljesen hihetetlen kategória, hogy az ember megdolgozott érte? Nem pedig bodzát szedett, vagy hogy is szokták ezt mondani.
Én kérek elnézést!
-
FIREBLADE78
addikt
Jó. Valami 5 miskàt olvastam, hogy addig nem kérdeznek vagy addig adó mentes vagy mi a rák. Indexen volt valamelyik nap. Vissza térve a kérdésre. Meddig fogadják még el a 10 ezrest? Ugye 18-ig írta mnb hogy lecserélik az összes bankjegyet
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
martonx
veterán
Az ukrán kollégák mesélik, hogy 100.000 EUR-ért bármikor vehető magyar állampolgárság. Egyébként meg ide kell költözni, évekig itt kell élni, magyarul kell tanulni, majd állampolgárság vizsgát tenni. Csupa macera.
Mióta ott háború van, hirtelen egyre többen jönnek rá, hogy magyarok akarnak lenni.A fehérorosz kollégák is szarban vannak. Ott meg az Euróban érkező fizetéseket kötelező fix 30%-os árfolyamveszteség mellett azonnal az ottani pénzre váltani. Elég rendesen szitkozódnak minden nap. Valahogy a munkakedvük se az igazi mostanában.
Én kérek elnézést!
-
FIREBLADE78
addikt
válasz martonx #56460 üzenetére
Oreganyamek azok megdolgoztak erte. Megtermeli maganak a zöldségeket. Ezer Ft-ért kint áll a piacon és árulja a vágott virágot vagy zöldséget egész nap! Sokszor mondta,hogy nézd fiam, szegény tatád kint árult pár száz forintért reggeltől délután akárhányig. Azért kérdeztem ez egészet mert ők is az otthon tartom a spórolt pénzt emberekhez tartoznak
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz FIREBLADE78 #56463 üzenetére
Elég rosszul teszik. Ha véletlenül keletkezik egy tűz, oda egy élet munkája, a kpt a biztosító nem fogja megtéríteni. (Ez a bankban meg majd jól megadóztatják, szintén egy kicsit érdekes duma. Beszéld már le őket ezekről a hülyeségekről.)
Btw a piacon árult bevétel után mennyi adót fizettek?
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
(Ez a bankban meg majd jól megadóztatják, szintén egy kicsit érdekes duma. Beszéld már le őket ezekről a hülyeségekről.)
Pedig de, hallottal mar a tranzakcios adorol?
Mondjuk en nem tartanek otthon ennyi kp-t, eleg soxor ellopjak/elraboljak az idosektol.
-
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #56463 üzenetére
Ha megdolgoztak érte, akkor teljesen legálisan szerezték. Akkor mi az aggódás tárgya? Ha van százmilliárd dollárjuk, akkor is gond nélkül betehetik a bankba, ha legális forrásból van...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Polemius
senior tag
"Pedig de, hallottal mar a tranzakcios adorol?"
+ kamatadó
+ eho
a hozamra.Igaz, az otthon, zacskóban tartott pénzre meg nincs hozam. Csak inflálódik*.
* Tudom, papíron szinte 0 vagy negatív az infláció, de ha a saját pénztárcám nézem a boltból kijövet hétről hétre, akkor máris nem olyan alacsony az...
-
DarkByte
addikt
válasz macilaci78 #56439 üzenetére
Vagyis ha veszek Csongrád megyeit akkor Kiskunfélegyházánál lejöhetek, de Félegyházán már nem indulhatok el vissza Szegedre autópályán. Francért nem lehetett ezt szimmetrikusan meghatározni.
#56470: ezt csak azért írtam mert én a legtöbbet Szeged-Félegyháza között ingázom és milyen jó lett volna már ha egy matricával meg lehetne oldani
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz DarkByte #56469 üzenetére
Nem mindegy? Úgyis megveszed pestig...
Egyébként röhely, hogy van egy tényleg nagyon jó dolog, ez a megyei matrica, és mindenki lázadozik ellene.
Nem azzal van a baj, hanem hogy elkerülő utakat tettek fizetőssé. Na az egy agyament ötlet! De a megyei matrica királyság...Aki él és nem boldog, az téved!
-
tisn
addikt
válasz pilóta #56470 üzenetére
francokat kiralysag
az egesz hobelevanc helyett 25k-ra le kellett volna vinni az eves matrica arat (fizetosse tett utak mellett)
nulla plusz adminisztracio, es a bevetel is nagyobb lett volna...(en is itt torpolok, viszonylag gyakran megyek kecskemet v. bp-re, az harom megyei matrica. de idonkent tatabanya, szombathely, balaton, nyiregyhaza (palyan, bp-n keresztul) vagy sopron is befigyel
ezert nem szivesen adnek ki 15k-t, hogy utana meg 3k-ert 10 naposakat vegyek
-
nagyúr
Pedig az. Aki nem használja az egész országra, annak jóval olcsóbb így. A román meg szerb vendégmunkás kénytelen megvenni a rendes 10 naposat, de aki csak Szeged-Pest (vagy más város-Pest) viszonylatban jár, annak így jóval olcsóbb. Ezzel most tényleg a magyarok többsége járt jól.
Neked, meg aki mindenfelé mászkál, annak nem változott semmi, eddig is meg kellett venned a 10 naposat, amikor néha Sopronba mentél, most is meg kell...A fizetőssé tett M0 meg más elkerülő utak fizetőssé tétele viszont értelmetlen hülyeség, mert az pont azért épült, hogy ki lehessen kerülni a városközpontokat, most meg visszaterelik rá az átmenő forgalmat.
A külföldinek mindegy, mert az úgyis pályán megy matricával, de aki helyi lakos, azt szívatják ezzel.[ Szerkesztve ]
Aki él és nem boldog, az téved!
-
tisn
addikt
válasz pilóta #56472 üzenetére
Pedig az. Aki nem használja az egész országra, annak jóval olcsóbb így
globalice biztos, hogy nem lesz olcsobb, mert +20MRD bevetelt varnak belole
mindegy, veszek 3 megyeit, az 5 ut alatt megterul, annyi szerintem lesz a tobbit majd optimalizalom
(ja neha meg az m6-on is megyek)
a szegedi elkerulo se (volt/lett) ingyenes, azert mondjuk megrohadthatnak
vagy 10x autoztam be ezert a varosba... -
nagyúr
-
veterán
valahol láttam diagrammot, hogy melyik megyére mennyi matricát vettek...
átlag megyék 4000-10000 míg pest megye 280.000 (persze ebbe van jópár vidéki) ezek az eredmények alpaján ha a vidékiek spórolnak átlag (15-20.000 ft-ot) és a pestiek buknak 5.000et az eddig ingyenes szakaszok miatt... akkor közel 0 szaldós lesz a történet cserébe kicsesztek 200.000 emberrel
-
tisn
addikt
azt is latni kellene, hogy alakult az eves matricak eladasa
sokan akik bp kornyekerol az m5, m3, m1, m7-en ingaztak be eves matricaval, azok most a megyeit veszikmivel nem vegeztek szimulaciokat a kulonbozo scenariokra, ezert meg bevetelcsokkenes is lehet az eredmeny
es kivancsi vagyok bp belso reszein mennyivel no a forgalom
-
Rick4
félisten
válasz Polemius #56467 üzenetére
de ha a saját pénztárcám nézem a boltból kijövet hétről hétre, akkor máris nem olyan alacsony az.
Kétlem, hogy összeírtad volna az előző hónapban, vagy akár egy éve ugyanekkor, meg most is, hogy miket vettél, és azok mennyibe kerültek. Az inflációt pont abból számolják, amiket megvesznek az emberek, egy képzeletbeli kosárba a fogyasztási cikkekből pakolnak, tankolnak, fodrász- mozi árakat számolnak, majd a végén összeadják.
Ha ez kevesebb, mint egy éve, akkor defláció van. És az van. Magyarán mondva az otthon tartott pénzedből több mindent tudsz venni.[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
veterán
tudtommal jelenleg nem fogyasztói kosár alapján számolnak inflációt ... (de ha az alapján akkor is erősen függ az infláció a kosár tartalmától... amit meg majdnem úgy lehet manipulálni ahogy akarunk)
Most azért van nagyon kicsi infláció vagy defláció, mert korábban a rezsi csökkentés majd most az üzemanyag ár csökkenés lefele húzta az összerakott kosár inflációs tartalmát ... Tehát nem lehet tisztán látni, hogy mi mennyivel drágult ... (bár ha egy kiló csirkemell 1500 volt egy éve most meg 1600 akkor az konkrétan inflálódott )
-
Rick4
félisten
Nyilván lehet trükközni, de azért elég konkrétan szerepelnek bizonyos termékcsoportok, elég konkrét súlyozással, és számítási képlettel, ergo ha az alapján defláció van, akkor tényleg az van. Auchaban a csirkemell 1299Ft, a 95-ös benya meg 314Ft, de az üzemanyagok hiába estek 100Ft-nyit, mikor 10% alatti mértékben számítanak bele a dolgokba...
Aki akar utánaolvas: [link] aztán meg beleköt.
Beszélhetünk arról, mi mennyivel drágult, de amíg te magadnak is bepakolod a kosárba ezeket a dolgokat, végül mégiscsak kevesebbet fogsz fizetni, mint egy éve. Persze ha a csirkemell drágult volna, és Te csirkemellet fűtesz, csirkemellet eszel, és a kocsiba is csirkemellet tankolsz, akkor az már kérdés...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
macilaci78
nagyúr
Átlagos vásárló átlagos fogyasztói kosara. A való életben ilyen nincs. Egyszerű az ok: az átlagos vásárló 52%-ban nő, 48%-ban férfi. Az átlagos fogyasztói kosár tartalmaz fogamzásgátlót és termékenységnövelő szert is. (Sarkított a példa, de legalább szemléletes.)
Az én életemben az üzemanyagár nem játszik közvetlen szerepet, csak közvetettet, mivel nincs autóm. De azt tudom, hogy a benzináremelkedés miatt drágult kenyér nem lett olcsóbb.
Aki meg otthon tartja a pénzét és az összeghez mérten elhanyagolható tétel egy falba építhető tűzálló széf, az lesz szíves szánni rá.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Rick4
félisten
válasz macilaci78 #56486 üzenetére
Szerintem kár állást foglalni amellett, hogy te miket veszel, és miket nem, pl kutyád sincs, így kutyakaját, farhátat se veszel, más meg 3-asával veszi a vödrös narancsot, mert azt szereti, négygyerekes családoknál meg a pelus és a bébikaja a menő. én is veszek heti 4-5 kiló farhátat, pedig enni sose ettem belőle, mind a kutyáké lesz.... Egyik oldal kb egalizálja a másik hiányosságait, és így van ez jól.
Nem a macilacik, kutyatartók, nagycsaládosok vásárlási szokásait szeretnék reprezentálni, hanem a lakosság összességét nézik, pont ezért nem szemléletes, hanem csak sarkított a példád.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Polemius
senior tag
Kb. azonos rendszerességgel jártam "nagybevásárolni" és kb. ugyanazt pakoltam a kosárba. Amit a pénztárnál hagytam érte, az 2-3 év alatt folyamatosan nőtt, nem keveset. Azóta leszoktam róla, inkább kisebb vásárlásokkal intézem, meg kihagyok dolgokat amelyek nem fontosak igazán, vagy olcsóbb helyettesítőt keresek.
Az engem nem érdekel, hogy a hivatalos statisztikát miből számolják, számomra az érdekes, hogy engem miként érint. Lesz@rom, hogy ha pl. LCD TV, hifitorony, autó, mosógép van a statisztikában, amitől így jön ki nekik. -
ShadowX
őstag
válasz macilaci78 #56486 üzenetére
Vizsgálódik is az NGM. Olcsóbb az üzemanyag, olcsóbb a liszt, oszt még sem olcsóbb a kenyér. Pedig azonnal árat emeltek, amikor kicsi nôtt a benzinár...
-
Polemius
senior tag
Ilyesmi csatlakozót nem tudja valaki, hol lehet beszerezni? Szegeden elsősorban, de webshop is jó, bárhonnan csak szállítsanak ide épeszű összegért.
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
Hali
Ezzel vigyázzon mindenki!
W7 alatt is randa munkát végzett.Üdv:Attila
-
félisten
-
Agyasima
őstag
Teljes terhelés mellett ezek normális értékek egy i3-as notebooknál? Elvileg kitakarítottam. Kezdjek el gondolkodni a pasztázáson?
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
Rick4
félisten
válasz LordVader80 #56493 üzenetére
Nálunk a kutyák eszik, vízben főzve az én orromnak nem túl kellemes az illata ilyenkor.
-
Rick4
félisten
válasz Polemius #56488 üzenetére
Ennek ellenére kizárt, hogy elkerüld akár részben is az átfedést a fogyasztói kosárban szereplő termékekkel. Ha lenne összehasonlítási adat pl egy 3 évvel ezelőtti blokk alapján, lehetne konkretizálni, de enélkül nehéz. ellenben a ksh-nak van pár papírja a saját állításáról.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Külpolitika
- Hálózati / IP kamera
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- További aktív témák...
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest