Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Klaus Duran #44697 üzenetére
Mindenki azt hiszi, hogy ami árammal megy, arra úgy hat a csapvíz, mint ördögre a szentelt. Épített vízhűtéssel is ez a szitu. Aztán mégsem léghűtéses autóval járnak...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
azbest
félisten
alapvetően nem az a baj, hogy vízzel. Az ultrahangos tisztítókádban is sokszor desztillált vizet és tisztítószert használnak. A kerti csapvízzel inkább a vízkőnyomok, a foltos száradás lehet gond.
#44699koby11h
a lényeg, hogy meg kell szárítani. A korrózió áram alatt lévő vizes dolgoknál a legdurvább.Az alkohol robbanásveszélyes. -
Pötyi
őstag
Egy igazi informatikus nem az alkatrészek tisztítására használja az alkoholt.
QNX is cool!
-
Van egy csomó fake restoration videó a youtube-on, lehet, hogy ez is olyan.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
félisten
-
frescho
addikt
válasz azbest #44703 üzenetére
Ahányszor ez a téma feljött mindig van aki szerint a víz ördögtől való, pedig az iparban is használják. Ha ki tudod szárítani, akkor nem gond a víz. Csak százlábúak alól már tovább tart amit sokan nem várnak ki és az elektrolitikus korrózió nem jó dolog... Sima TH alkatrészeknél hacsak nincs köztük tekercs ez nem akkora gond. Víz után alkoholos mosással lehet ezen a problémán segíteni.
De a kerti csap alatt mosogató nem hiszem, hogy bármilyen technológiát is követne...
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
koby11h
őstag
válasz azbest #44703 üzenetére
Ezt írtam én is: "Persze függ a szárítás módjától is."
Ezen múlik minden, ha alaposan csinálják ritkán okoz gondot.
De inkább desztillált víz, majd alkoholos fürdő, és utána szárítás.
Saját tapasztalat, hogy azért így sem mindig éli túl. A fenti módszerrel tisztított alaplap (10 perccel a víz után, nem volt áram alatt) elment még 4 évet, mégis korrózió miatt állt meg végül."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
cbmfan
őstag
portól és retektől szürke talán működő lapnál nem fogok fél liter alkoholt elpazarolni azért, hogy megtisztítsam. elemet kiveszem, lecsapatom zuhannyal, majd fordítva ferdén letámasztom valahova pár napra, addig tuti kiszárad.
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
Armagedown
őstag
válasz cbmfan #44709 üzenetére
Így van, nyugodtan ki lehet mosni még a mosogatóban is a retró lapokat.
[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Pötyi
őstag
válasz cbmfan #44709 üzenetére
De nem is értem ezt a mosogató-hajlamot! Mindenkinek mosónő az anyja, mint Józse Fatillának? Egyedül a mi szerviz-sarkunkban van egy mini kompresszor meg egy mókusszőr ecset?!? Azzal úgy kifújok és kiganyézok minden poros tápot, alaplapot, házat, hogy úgy csillognak, mint az új.
QNX is cool!
-
cbmfan
őstag
válasz Armagedown #44710 üzenetére
tucat S1, S370, S478, LGA775 lapot nem kímélek mert úgyis van belőle rengeteg, főleg ha van rajta fél marék pupult kondi is. de ha beesik valami ritkább cucc persze pucolom rendesen. kompresszornak pedig kifejezetten örülnének a panelsor közepén...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Volt régen nálam néhány ISA kártya, amiken ilyen ragadós szutyok por volt, az ecset semmit sem csinált vele, de körömmel meg lehetett karcolni.
Egyik valami csóri Trident vga volt, a másik egy SB16 úgyhogy ha nem sikerül se veszik semmi.
Elektromos fogkefe +szappanos víz, majd sima víz, ablaknak támasztva hagytam egy hetet, gyakorlatilag olyanok lettek mint az újak, az SB azóta is megy, a Tridentet szerintem kidobta akinek adtam.Illetve nemrégiben egy elég mocskos Aureal Vortexet is elmostam, az is szép és jó lett.
Én mondjuk olyan kártyán nem merném, amin van bga, félnék, hogy marad alatta valami trutyi a mosásból, de régi kártyákat simán elmosok ha kell.
Illetve mosogatógépbe sem merném betenni, ott elég durva hőhatások uralkodnak.. -
senior tag
Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kimossuk...
tel: 7o-373-oo29 *** NO SMS!!! *** brit tudósok szerint 10 fogorvosból 8 az 2.
-
DJGABI
addikt
válasz azbest #44680 üzenetére
" ajjaj, lehet kifut a vcom usb3 hdmi dongle, amivel második monitort tudunk a vostrokra kötni Egyedül ezt ismerem fl2000 chipsetesként. Mindenütt a valójában usb2-es, használhatatlanul lassú MacroSilicon 534D:6021 chipsetes borzalom van (cablexpert / Gembird A-USB3-HDMI-02 és A-USB3-HDMIVGA-01)"
Erre a vcomosra esetleg tudsz linket adni? vagym ár tényleg ennyire kifogyott? másiknál mit jelent a használhatatlan lassú? ablak mozgatásnál, videózásnál nagy a késés?
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
azbest
félisten
válasz DJGABI #44723 üzenetére
mivel a macrosilicon valójában usb2-es, ezért a nyomorult azon át próbálja áttolni a képet, plusz lehet amúgy is vacakabb a szoftvere. A 11gen 4 mag 8 szálas notival a macrosiliconra kötött fullhd monitoron akad már a sima egérmozgatás is, minél nagyobb a képen a változás, annál rosszabb. Nem késleltetés, hanem 5fps képfrissülés, töredező szélű ablakok kirajzoláskor. Mint amikor egy játék 5 fps Kipróbálás után visszaadta a kolléga is, hogy ez használhatatlan, de én is kipróbáltam több géppel két különböző változatot is. Ez tényleg ilyen vacak hulladék.De legalább a procit is rendesen terheli.
Az fl2000 chipsetes, mint a vcomból az a fajta, meg a 10 éves gépemmel is már egész jól ment. Van már nekem egy változata régről is. A mostani procikkal meg sok esetben észre sem veszed, hogy nem natív kimenet. Teljesen folyamatos. Azért videónál vagy nagyon gyors mozgású tartalomnál lehet a tömörítés miatt kockásodik kicsit jobban. Csak, ha valami nagyon terheli a procit, akkor kezd kicsit észrevehetőbb lenni, hogy a proci dolgozik a képpel. Szóval teljesen jó irodai, netezős és hasonló célokra. Nem panaszkodnak rá a kollégák. [link]
Az fl2000 is működik usb2ővel, de úgy 800x600-ra van limitálva a felbontása.A displaylink lenne a menő, de az drága megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz azbest #44724 üzenetére
ja, még azt azért érdemes tudni, hogy akad olyan monitor, amivel a hdmi kimenet csak fekete képet ad valamiért a dongellel. Egyik régi samu 1920x1200as és valami spécibb fhd monitorunk is úgy volt vele, de a dsub csatival működött akkor is. Talán valami olyan módot támogat a monitor, amivel nem kompatibilis. A többi fajtánkkal ment alapból.
-
tserrof77
őstag
A házibarkács után csak-csak berakom ide is, tanulságul... Épp valami AM4 destkát keresek, amikor szembejön egy ilyen....
Amikor a buzgóság legyőzi a józan eszet. Hiányzó AM4 bracket helyett rakjunk föl valamit (pl am3/egyész@rt) aminek majdnem jó a lyuktávja.... éééssss.. jön a buzgóság, a "majdnem" kis fúrással segíthető. Majd csettfüst, ahogy a második képen is látszik...
https://hardverapro.hu/apro/asus_prime_a320m-k_hibas/hsz_1-50.html
NEM a hirdetőt minősítem, hanem aki a lapot moddolni próbálta
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
TaaT
nagyúr
-
cbmfan
őstag
válasz TESCO-Zsömle #44729 üzenetére
én meg nem szórakoztam AM3/4 eltéréssel és vettem i9-et
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
válasz TESCO-Zsömle #44733 üzenetére
az lehet, de minimum még 5 évig fogom használni ezt
-
koby11h
őstag
Bocs az off-ért
Nem tudja valaki véletlenül, hogy a be quite! tápokat ki importálja? Van egy tápom, Pcland Online Kft-től. Írtam is nekik a weboldal maradékán lévő címekre, de nincs válasz. Garancia miatt kérdezem, hogy kinél lehetne intézni."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
Én is azt gondolom. El szeretném adni és a leendő vevő kérdezi, de nem szeretné Lengyelországba küldözgetni én meg nem tudom, hogy a be quiet!-nél pl. neki kellene postáznia, vagy futárt küldenek érte...
Disztribútorként találtam a Compmarket-et, holnap megkérdezem őket, hogy rajtuk keresztül lehet-e intézni.
[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
válasz TESCO-Zsömle #44739 üzenetére
Elvileg nem, 10 éve is vásároltam tőlük, csak akkor még nem szűntek meg...
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-=RelakS=-
veterán
Nem bolt, meg lehet, hogy én vagyok kekec, de ha egy leendő szoftver tesztelőnek azt mondom, hogy "Ezt másold valahova a gépedre", és visszakérdez a Dokumentumok mappánál, hogy "Ide jó lesz?" , az adhat aggodalomra okot?
Remélem, azért ezt a fórumot nem olvassák
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Gyuri27
félisten
válasz -=RelakS=- #44741 üzenetére
Utoljára az xp elején másoltam bármit a dokumentum mappába (ugyanigy képek stb) mármint az alapértelmezett dokumentum mappába.
Szal .....
Amúgy ő csak tesztel és nem másol. Hol itt a gond?Amd - Radeon - Ryzen
-
koby11h
őstag
Az idegeidet teszteli? Jól csinálja...
-
cbmfan
őstag
én simán csináltam volna asztalon egy xxx mappát és bemásolom oda bármi legyen is az
-
TESCO-Zsömle
félisten
-Hallo, kívánságműsor?
-Igen, tessék?
-Szeretném kérni Master Boot Record-tól a CONFIG.SYS-t.[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
SP4C3
veterán
válasz TESCO-Zsömle #44746 üzenetére
Nem is rossz!
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
félisten
-
SP4C3
veterán
válasz FoxiestFox #44748 üzenetére
Sajnos a retardja kikapcsolta a legnépszerűbbek szerinti sorbarandezést, így mazsoláznom kell.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
kisi
aktív tag
válasz FoxiestFox #44748 üzenetére
Ahh, a supremacy....
C-64-en gyakran csak azért töltöttem be a játékot, hogy ezt a zenét hallgassam...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs