Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
n4n3x
csendes tag
Itt minden ok, csak a partnercég rendszergazdája hívott hogy kellene egy win 10 aktivátor..
-
félisten
-
macilaci78
nagyúr
válasz FoxiestFox #44203 üzenetére
Díjbekérőt.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
frescho
addikt
-
-
tserrof77
őstag
COVID-mentes Boldog Új Évet Kívánok minden kollégának!
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
-=RelakS=-
veterán
Facebookon reklámozott kattintásvadász oldal, de ezek között a képek között van jó pár rémálom üzemanyag
A "Floating Cable Catastrophe" című kép készülhetett volna a mi irodánkban isItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
wrongduke
aktív tag
válasz -=RelakS=- #44209 üzenetére
Nem lett bingo, 2 találatom volt:
The Expanding Laptop - Haverom mondta, hogy nézzem már meg a gépét, mintha púposodna. Az akku idő is rossz, töltő nélkül bekapcsol, de a win már nem jön be, kikapcsol...
A touchpad már egy szinttel feljebb volt mint a billentyűzet.Gross, Grimy Laptop - Ismerősöm megkért, hogy nézzek rá a srácai gépére, mert nagyon lassú. Tini fiúk gépe... 10 perc takarítás után az is kiderült, hogy egy ASUS. Majd az is kiderült, hogy a szerencsétlen gép egy "rage quit" után lett lassú. HDD kilépett a csoportból.
"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
cbmfan
őstag
ekkora pangás van, hogy sehol egy említésre méltó sztori vagy mindenki lehúzta a rolót?
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
cbmfan
őstag
válasz -=RelakS=- #44212 üzenetére
pl. a Ready helye 2003 óta áll üresen. pár hónapja jártam arra, ugyanígy néz ki most is.
-
tserrof77
őstag
válasz cbmfan #44213 üzenetére
Az meg milyen má', hogy a link 2018-as (és látszik a 34 felé az építkezés) arrébb "megyek" ott már semmi, mert 2014-ez az utcakép
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
tserrof77
őstag
Legyen picit ON is a Topik...
A héten már a sokadik (jó része hang alapján is hallatszik, hogy korosabb) ügyfél, hogy nem megy a frímélje. Teljesen különböző hibák miatt. Nem létező fiók - újra kreálná, létező fióknév), leválasztott fiók, hibás jelszó (telefonról meg simán beengedi ugyanazzal -???- ) Azt tudom, hogy valamit kavarnak a szervereikkel, de érdekes mód több ügyfelem meg simán használja. Valami 5let?
Szerk: ...tudom-tudom.. mi a büdös francért használ valaki ma még frímélt...
[ Szerkesztve ]
-
Pötyi
őstag
Ma reggel ünnepélyes keretek közt kinyitottunk egy VGA kábelt. Bedugtuk a laptop HDMI portjába az egyik végét és a képernyő DisplayPortjába a másik végét.
Nem működött.
Na és akkor néztük meg a csomagolás feliratát:
DisplayPort to HDMI
Igen, bassza meg! Csak az egyik irányba működik! A másik irányba nem! Nekünk meg pont az az irány kéne, ami nem működik!
Mindent kipróbáltunk. Állítottuk a monitort mindenféle üzemmódba, kézzel DP-re, meg autoselectre is, de semmi eredmény. A laptop még csak nem is érzékeli a monitort!
Egyirányú kábel! Beszarok!
Mérnöki szemmel nézve egy ilyet csinálni totál értelmetlen, nettó anyagpazarlás! Kár volt legyártani! Most beletettek három diódát és két ellenállást, került hét fillérbe a kisz kínainak az előállítása, de ha beletettek volna négy diódát és három ellenállást, akkor meg lett volna kilenc fillér. Közben meg beszélnek környezetvédelemről és ilyen értelmetlen, csak egy irányba működő dolgokat csinálnak tonnaszám.
Ááá, nagyon felbasztam az agyam…QNX is cool!
-
veterán
user error
wiki: The interface uses an LVDS signal protocol that is not compatible with DVI or HDMI. However, dual-mode DisplayPort ports are designed to transmit a single-link DVI or HDMI protocol (TMDS) across the interface through the use of an external passive adapter, enabling compatibility mode and converting the signal from 3.3 to 5 volts.
arról nem beszélve, hogy a hdmi meg dp kábeleket nem hívjuk vga-nak, az elején az hittem, hogy valaki erős volt, és belenyomta a dsub csatit a hdmi lukba
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
azbest
félisten
ez nem olyan, mint a dvi-hdmi. Nem csak az alakja más, hanem jelszintet kell illeszteni. Ráadásul a chipnek, ami csinálja, bírnia kell a sok MHz-es jel átvitelét. Ezért még az sem mindegy a "passzív" szintillesztős kábelnél sem, hogy milyen chippel szerelték. A régebbi, butább, olcsóbbak csak a fullhd sávszélességét tudták. Az újabb 4k 60Hz sávszélessége sokkal nagyobb, ahhoz jobb "passzív" általakító kell. A 4k 120h vagy újabb fajta hdmi 2.1 megint más fajta chip.
De, hogy értsd. Hdmi-ből nem fogsz "passzívan" dp jelet csinálni. A dp->hdmi passzív szintillesztős kábel csak azért lehetséges, mert van dp port, ami képes hdmi jelet kiadni (dp++) csak nem a megfelelő jelszinten.
Aktív chipes kábel kell ahhoz, hogy újra csomagolja az adatokat. A dp->hdmi esetén is. Amikor például a szutyok intel gpu csak dp 1.2-őt tud és hdmi 1.4-et, ezért se hdmi se dp++ hdmi módban nem tud 4k 60Hz hdmi jelet kiadni. Viszont igazi dp módban -> aktív hdmi2.0 formára átcsomagolással mégis rá lehet kötni 4h 60Hz-es hdmi kijelzőre.
Na neked az, hogy egy hdmi kimenetre köss dp monitort, ahhoz mindenképp egy olyan aktív chipes kábel / dongle kell, ami a hdmi csomagokat átalakítja dp csomagokra. Nem is tudom, hogy kapni e egyáltalán. Ha valahol kapni, akkor drága lesz. Ez például olyan, ahhoz képest még nem is drága [link] [link]
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz azbest #44223 üzenetére
DVI-HDMI átalakító is inkább ebben a sorrendben működik passzív kábellel, HDMI kimenetről DVI bemenetű monitort nem sikerült meghajtanom.
Mondjuk itt az is számíthat, hogy az én monitoromon a DVI egy csatornás, és úgy olvastam, hogy ezt a mutatványt két csatornás DVI-al lehet eljátszani.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
azbest
félisten
válasz -=RelakS=- #44224 üzenetére
Az inkább egyedi inkompatibilitás lehet. Több hdmi-dvi kábelt, átalakítót + hdmi kábelt használtam már. Sőt, fordított irányban is.
Armos mini számítógépek nem mindig tudják a dvi módokat, ezért azok nem működnek csak hdmi monitorral. De amúgy van olyan gép, ami dvi alakú csatin is kiad hdmi jelet hdmi monitorhoz (pl az a fujitsu q520 minipécé is ilyen, amiről most írok).
Vagy a thinkpad t430-am dokkolóján is megy hdmi jel a dvi csatin - de ott csak linux alól Wines driver felismeri hogy dvi és úgy használja és nem adja ki a hangot.De használok tévé stb-it is hdmi-dvi kábellel dvi monitorral. Pédáről dvi bemenetes monitort hdmi -dvi irányból. És ahogy írtam dvi-hdmi irányúban hdmi monitort is. Szóval elég rugalmas, mert csak fizikailag más. Talán a dvi és hdmi közt valami belső ellenállás vagy más jelzés alapján tud kölünbséget tenni, ha akar. De fizikailag nem gáz. Ja és pont hogy single link dvi szokott lenni ez a fizikai átalakító. Bár most elbizonytalanodtam utóbbiban.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz -=RelakS=- #44212 üzenetére
Közben megtaláltam az üzletet az épület túloldalán Furcsa volt, hogy még mindig kint van a táblájuk a bejárat előtt, ezért jobban megnéztem.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Pötyi
őstag
válasz -=RelakS=- #44230 üzenetére
Ez a jó kis géphűtés már '98-ban, amikor először láttam, már akkor is ütős volt!
QNX is cool!
-
cbmfan
őstag
"valamiért nem ad képet, csináld már meg!"
-
tserrof77
őstag
válasz cbmfan #44238 üzenetére
De most mmééé??? Nekem elég sokáig volt ME a gépemen, szerettem. Tudott már alapból USB-t kezelni, stb. Igaz, stabil, jó vas volt alatta (Abit TH7-II, P4 -3,066(533FSB) 512MB Rambus(800MHZ!!), Abit Siluro Gef3 Ti200, majd egy softmoddolt HIS Excalibur 9550/256MB(@9600XT)
-
válasz tserrof77 #44239 üzenetére
Mi az, hogy 9550@9600XT? Csomóan mondtak ilyen, de ez erős túlzásnak tűnik. Legalábbis nekem anno volt 9550, tényleg atom mód tuningolható, de leginkább 9600 szint ment. 250/400-ról fel lehetett rakni 420/480-ra. De a 9600XT meg 500/600, ráadásul más GPU-ja is volt, gondolom hogy bírja ezt az órajelet.
Make Asia Great Again!
-
DeltaPower
addikt
válasz lezso6 #44240 üzenetére
Ha jól emlékszem, a korai 9550-ek között sok olyat lehetett találni, ami valójában 9600xt volt, csak biosból(?) lentebb vették az órajeleit. A későbbiek már valóban 9550 maggal készültek, az enyémet is csak 435/550-ig lehetett húzni, pedig extraspécituning kiadás volt.
Az ME pedig tényleg ipari hulladék volt a 98SE után, képes volt ok nélkül, random kékhalálba ugorva kompletten összeroskadni, csak a reinstall segített.
[ Szerkesztve ]
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
válasz DeltaPower #44241 üzenetére
A 9550 az RV350 GPU-t használta, amit az összes 9600-as, kivéve az XT, arra az RV360 került.
Make Asia Great Again!
-
DeltaPower
addikt
válasz lezso6 #44242 üzenetére
Ez elvileg így van, de pl. Bacsis is talált egy RV360-as 9550-et
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Zirowe
nagyúr
Telex szerint az informatikus többet közt ellopott hatvan memóriát...
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Top cat
addikt
Több helyen is megjelent már így ez a cikk. Valószínűleg innen indult.
-
Pötyi
őstag
válasz Top cat #44248 üzenetére
Jó, hát végül is egy _rendőrtől_ valóban felesleges elvárni, hogy informatikai szakmai szakkifejezéseket használjon. No de az újságíró köteles betűről betűre lemásolni az eredeti hülyeséget? Mi lett volna, ha kijavítja a közérthetőség érdekében? Jaaa, hogy ő se ért hozzá?
Senkiháziak kezében van a popszakma. AKAROM MONDANI az újságírás!
QNX is cool!
-
tserrof77
őstag
Utóbbi napokban hála égnek ellátnak minket munkával, így a hét vége felé közeledve könnyebben borul már ki egy boltos. Most nem írok konkrét eseteket, bár kettőről majd felrakom a képeket. Egy akku problémás Asus ultrabook, meg egy hát... hogyisfogalmazzak... leamortizált i5 desktop.
Mindezek mellé hab a tortára.... tádááámm.... az adattörlő matrica... Ez meg fog részemről érni majd egy külön posztot, sőt, akár első logout-os cikkem is lehet belőle...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest