Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonguru
őstag
"Acer nagyon véjkony erősebb pentium 4 gép"
Egy bolt ajánlata...
Ez az ajánlat megpecsételte a bolt sorsát nálam.
Monitor Guru!
-
moonguru
őstag
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
bimbilla09
tag
válasz TESCO-Zsömle #20758 üzenetére
ezt a viccet sose értettem
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz bimbilla09 #20760 üzenetére
Nincs is mit érteni rajta...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
bimbilla09
tag
-
törölt tag
válasz bimbilla09 #20762 üzenetére
-
cbmfan
őstag
lazán kapcsolódik:
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
őstag
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Intelligencs #20769 üzenetére
Mintha csak a család első PC-jét látnám. Pár apró különbséggel, persze.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
axioma
veterán
Ebbol az derul ki, milyen fiatal vagy Nekem gyerekkent ZX Spectrum, egyetemen semmi utan 386 DX4 100MHz. A ferjem meg eggyel odebb van, sot o gyujt regi gepeket, multkor vittuk egy rendezvenyre egy reszet, es mindenki nosztalgiazott, meg kb. meg lehetett tudni abbol, hogy mi az elso amit felismer, hogy mikor kezdte
-
őstag
válasz axioma #20771 üzenetére
A Csokiban volt az a rendezvény? Azon ott voltam. Első számítógépem egy C-64 volt. 1986-ban. Azt írtam, hogy első PC-m, nem azt, hogy első számítógépem. Csak sokáig kitartottam a Commodore mellett, C-64, Amiga 500, Amiga 1200. És csak 2000-ben vettük az első PC-t. Sajnos nem vagyok olyan fiatal, mint amilyennek tippeltél.
TESCO-Zsömle: Jaja, ez nekünk is családi PC volt. Akkor még szüleimmel laktam.
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
MR_Joe
senior tag
válasz axioma #20771 üzenetére
Igen így van. A dx4 az már 486 volt. Amúgy hasonlóval kezdtem. 386SX, aztán kapott mellé egy coprocit, majd abból kiüzleteltem egy 486dx2, majd dx4-et és így tovább... emlékszem első cd rom-om (2x-es sebességű!!!) olyan volt, hogy kellett hozzá egy külön meghajtó kártya, amin rajta volt a hang kimenet is régiszépidők
[ Szerkesztve ]
Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D
-
cbmfan
őstag
2000? akkor már PIII 600 volt 256M rammal, 30 Gigás Quantum-mal (igen, LCT20, meg is döglött fél év után) Voodoo 5 5500-zal
apropó, nincs valakinek egy dupla magas, kétoldalas ónlábas 64 Megás 66 MHz-es SD ramja?
[ Szerkesztve ]
-
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Intelligencs #20772 üzenetére
C64-et én se számolom "számítógépnek", ahhoz -én- még gyerek voltam, úgyhogy nálunk konzol volt. 300 warezolt floppyval...
A gépünk 98-ban lett véve Abit BE6-tal, 13GB-os Seagate Medalist-tel, és egy SB Live!-al.
Első eredeti játékom ez volt. Programozó ismerős persze megpakolta anno a gépet "minden földi jóval" Wolf 3D-től kezdve egészen a Half Life-ig... Midtown Madness... Régi szép idők...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
válasz TESCO-Zsömle #20778 üzenetére
C64 nem számítógép? A 80-as években sok vállalatnál volt a központi nyilvántatás és adminisztráció szentélye egy külön szoba benne egy C64-el, Mono zöld monitorral és egy halom Parrot floppyval.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
whitezo88
nagyúr
a mi első gépünk is abból az időből származott, 486-os volt. Még volt rajta Hi-Lo gomb, amit sose használtunk, azóta se értem mire jó... mármint mi értelme van Lo-ra rakni.
aztán egy nagy házas gép jött, de arra nem emlékszem milyen erős volt. Majd asszem 14. szülinapomra kaptam egy 2 ghz-es p4-est, azon már ment az xp is. első vga amit vettem bele fx 4200 volt
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én ZX-Spectrummal kezdtem, de volt C64 is jó ideig. PC-m viszont csak 1998-ban lett, egy 366-os cerka, 64MB RAM-mal, 4 gigás HDD-vel, Windows 98-cal.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz whitezo88 #20780 üzenetére
Akkoriban még a programokat adott működési frekvenciára írták, és ha a proci gyorsabb volt, akkor esetleg "túl gyorsan" futott. Egy játéknál pl ez úgy jelentkezett, mintha egy videó felvételt gyorsítva játszanál vissza. A hangok magasabban szóltak, a figurák túl gyorsan mozogtak, stb...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Ygg
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #20782 üzenetére
Ha nem volt, akkor a cache-t szoktuk letiltani, s máris ment faszán Pentiumon a Scorch.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz Intelligencs #20772 üzenetére
Nem, ez nem ilyen nyilvanosan meghirdetett rendezveny (csak Mensa tagos) volt, es nem is ez volt az esemeny lenyege, csak mellesleg lehetett kiallitgatni gyujtemenyeket es/vagy sajat keszitesu cuccokat (nalam logikai jatekok voltak, de haribo papiroktol sajat keszitesu gyufamodellig sokfajta tema osszejott).
En szoftveres vagyok, ugyhogy a geptipus verziotevesztesert bocs, gondolkoztam rajta de guglira nem maradt idom, csak ami remlett hogy valami ilyesmi (kolesz geptermeben akkor me'g XT-k voltak, amikor bekoltoztem, kesobb lett a szobakba BNC-s halozat, ket fiuszintet terveztek, de vegul mivel en is akartam, egy fiu egy lany lett megcsinalva ). Bar nekem ugy remlik, hogy a DX4 100 pont azert volt erdekes nevezektanilag, mert 4-es jelzes ellenere csak harmadolt volt. De ha hulyeseget mondok, akkor bocsi, ezek csak kosza emlekek. Aztan az is lehet, hogy akkor me'g 386-osom volt, fene tudja mar ilyen pontosan. Ez me'g a Matav 150Ft-os ejszakai kedvezmenyes idoszaka... meg a mud-ozas, ytalk stb. ment stb. RH 4.2 volt talan a vegere feltelepitve. 91-98-ig rontottam ott a levegot, azt mar meg nem mondom, mikor lett az elso sajat gepem megvasarolva, de tobb mint 500 nap uptime remlik az utolso koltozkodes elott, pedig eleinte win 3.1 ment napi kikapcsolgatassal.[ Szerkesztve ]
-
Ygg
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #20784 üzenetére
Nem kell megenni, csak belinkeltem, mert ide vágott.
-
nagyúr
Miller voltál, kár is lenne tagadni.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Darkness
aktív tag
Üdv.
hogy én is nosztalgiázzak... első gépem egy 286 -os volt még a 90 -es évek elején... indult 2 db 5 1/4 FDD vel, majd később lett bele egy 10MB -os hdd... majd 40MB -os... hercules monitorral... s utána szép lassan a 386 -ost kivéve megmászva a fejlődé útját... 486 DX, DX2, DX4... majd Pentium....
Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
-
nagyúr
Ja, ha very first config, akkor C64, még a világos színű, gömbölyű, vmikor '86 körül NDK-ból, quickshot joyokkal. Poke 53280,0 sose felejtem el.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
MR_Joe
senior tag
Első gép otthon (bratyómé) egy XT volt a jobb hátulján egy hatalmas billenőkapcsolóval Merevlemez még sehol nem volt benne. Emlékeim szerint legalább 20 kiló volt Dos/norton commander még lemezről futott. Fura, hogy minden ment rajta ami kellett nekünk Mennyit változtak az igények...
Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D
-
bullseye
addikt
Timex Sinclair 1000, a ZX81 memóriájának duplájával! Na ki a király?
És azon még programozni is tudtam, akár 5-10 sort is'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
Húúú, a recoil, mekkora game! Annyit játszottam vele, hogy már-már pofátlanság. Ahányszor felidegelt a dune2000, mindig azt vettem elő gyilkolni, vagy az eredeti UT-t.
Hirtelen hátbatámadott a nosztalgia, lehet otthon fel is pakolom. Vajon megy win7 alatt?
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
cbmfan
őstag
ha már programok, backupok... Napsterre ki emlékszik?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest