Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- PlayStation 5 Pro teszt
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dzsi23
addikt
válasz BloodRay #228452 üzenetére
A zafír zafír, a kerámia kerámia, az NH35 pedig NH35, nem ezen megy a spórolás kínában, hanem leginkább a minőségellenőrzésen, mert az nulla, ezért fordulhat elő az én Paganim esetén is, hogy maszatos, ujjlenyomatos a szerkezet, az üveg alatt van egy porszem vagy morzsa vagy valami, a csavaros stiften meg elkopik a menet 2 ki-betekerés után, és a koronazár is mintha gyorsabban őrlődne, mint drágább órák esetén.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Fall-N
veterán
válasz dzsi23 #228453 üzenetére
Ezért kerülöm már a kínai órákat. Amennyibe kerülnek a normálisabbak, annyiért van Casio is, ami igaz, hogy kvarc de legalább odafigyelnek rá és nincs semmilyen minőségi baki. Ott is persze vissza kell fogni a budget-t, de ott a szíj nem tömör szemes például. Persze nem minden modellnél van így, van olcsón is tömör szemes szíj, de az ritkább.
Ki lehet fogni jobban sikerült darabokat is a Paganiból is, de senki sem garantálja, hogy te is olyat kapsz. Sajnos a legtöbb kínai óra még "divatóra", így sokszor a szerkezet szervize, ami gazdasági totálkár. Például az NH35 szervize is, ha nincs magán órás aki elvállalja, majd az óra teljes vételára. Így már rögtön nem olyan jó buli. Persze sokan megveszik, hordják pár hónapig vagy évig, majd a Facebookon eladásra landol vagy a fiók mélyére, így szerviz gond sem lesz.
-
fagyalllo
őstag
válasz Fall-N #228462 üzenetére
Ha drágább lenne az óra, szívesebben kifizetnéd ugyanannak a szerkezetnek a szervizdíját? A kétszázezres King Turtle is 4R.
Ezeket a normális (SII, Miyota) szerkezettel szerelt olcsó kínai órákat senki se azért veszi, hogy majd az ük-ük örökölje. Jópofa, olcsó, korrekt órák, szerviz nélkül is eljárnak legalább 10 évig, aztán mehet a fiókba, megszolgálta az árát.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Szilágyi84
senior tag
Megjött végre az új kedvenc magyar BF akciósan sikerült a karácsonyi órám. Egy kis érdekesség, mivel kb egy árkategória , de a Seikon jóval könnyebben lehet forgatni a lünettát illetve a korona is finomabban tekerődik érzetre . Ja és amit furcsáltam kb fél percet voltam kint mindkettővel és jóval erősebben világít a Seiko pedig a Citizen is ennyire jó volt amikor vettem most nyár elején , mondjuk világít az is csak így a kék a kéken nem látszik annyira,
-
g0n21
senior tag
válasz Fall-N #228463 üzenetére
mondjuk a Tisellben 9-es miyota van 28,8k lengésszámmal, tapasztalataim szerint van eta 2824-2 szint az a werk összességében.
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
Fall-N
veterán
válasz g0n21 #228469 üzenetére
Igen korrekt órák, nekem is tetszenek. Csak nekem hiányoznak az egyedi formatervek. Mondjuk ha látnák élőben biztos tetszene és elcsábulnék. Ha úgy nézem nem rosszabb minőségű, mint egy Steinhart.
dzsi31: Úgy értettem a lufit, hogy hirtelen felkapott távolkeleti márka, ami egyszer akár el is tűnhet. Bár nem valószínű, mert elég népszerű (joggal).
fagyallo: Jogos, csak sokszor a kínai órákban egyedül a szerkezet, ami a legtöbbet ér. A többi tisztes OEM cucc, és ha jól sikerül a műszak, akkor még az összeszerelés is korrekt lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Taylor79
tag
A Hamilton "ügy" margójára: Videó
Casio Oc-108, Oc-503 acélszíjhoz keresek 3 db szemet.
-
őstag
A párom venne ilyen Longines órát:
L3.377.4.97.6
L156 --> ETA 255.412 van benne.Magyar forrásból
vagy a chrono24 segítségével olaszbólA kérdés: ha így a chrono24 segítségével olaszból pl. a hivatkozott forrásból jön, akkor arra van gyári gari? Itt mindig olvasom, hogy a többség külföldről vásáról, biztos helyekről. Az említett olasz link is annak számít gari szempontból?
Nem kell messzire menni az izgalomért:
az egyik órám egy néhány éve MALL.hu-ról vett festina... ami női dobozban!, női tartalék szíjjal érkezett. A gyári szíjja 1-2 nap alatt már kezdett széthullani. A festina Magyarországnál nagyon jó fejek és segítőkészek voltak... érdekelte őket a sztori is... De ami a lényeg, hogy a mall.hu-s beszerzés miatt nem volt rá festina garancia. Az egy divatóra volt... Nem érdekes. A Longines már drágább és nem lenne jó, hasonlóan szívni.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
fagyalllo
őstag
válasz bluemirage #228473 üzenetére
Erre egyedül az eladó tud válaszolni, a hirdetésben szerepel a garanciajegy, de sokszor üresen érkezik, ami csak könyvjelzőnek jó.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Votyesz13
tag
válasz bluemirage #228473 üzenetére
Szia.
Órás berkekben dolgozom, sajnos vannak azért furcsaságok külföldön.
Jövőre a Longines is bevezeti az egyedi szám alapján történő regisztrációt, így már most is érdemes itthon gondolkodni, itt nem akkor az árkülönbség szerintem, ami megéri a kockázatot. -
ricsik
őstag
válasz Lev Abalkin #228376 üzenetére
Az árát röhögve megéri, a szíj szőrkitépős, de azt leszámítva patent. Vettem egyet feketében is, gumival. Sosem adom el.
-
dzsi23
addikt
válasz Fall-N #228470 üzenetére
Miben érint engem, hogy esetleg eltűnik a márka? Van egy f@xa órám tőlük (mert bizony elég f@xa, amit csinálnak), de ha itthon úgysincs gari, akkor nyugodtan megszűnhet, nem? Van egy 50-60 éves Raketám, nyáron volt szervizben, és vígan teszi a dolgát, pedig az a lufi is kipukkant már egy ideje.
#228463 Fall-N:
Seikora és Orientre szintén nincs gari külföldről, itthon pedig talán a Mako 3 a legjobb, ami megvehető 100k-ig. Nem sokkal gyengébb, mint a Tisell sub, de nekem volt már Mako 3-am, mást meg nem nagyon kínálnak ennyiért, ami felvenné a versenyt, ezért lett Tisellem.#228462 Fall-N:
Volt már pár Casiom, most is van egy, és biztos lesz is még, de ha zafírra, kerámiára, tömör szemes szíjra és (főleg) mechanikus szerkezetre vágyom, akkor máris kiesik a Casio, és 50k alatt minden más gyártó is. Itt jön a képbe Kína, ahonnan 25-30 ezerért megkapom ezeket. -
pulutodurumo
őstag
válasz Szilágyi84 #228479 üzenetére
Inkább zöldes, vagy kékes a használt anyagtól függően. Annyira fárad el, mint bármilyen index, vagy mutató. Nem kell tőle tartani.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Szilágyi84
senior tag
válasz pulutodurumo #228480 üzenetére
-
tlac
nagyúr
Tissot, Seiko meg Orient órák most elég jó áron vannak az emag-on. Éjfélig még jár 10%-nyi utalvány is értük: [link]
-
pulutodurumo
őstag
válasz Szilágyi84 #228481 üzenetére
Megkerestem a kéken világító poromat a fiók mélyén, és szinte teljesen fehér. Olcsó, ebayes motyó. Gondolom a Zelosnál meg tudják oldani, hogy fehér legyen.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
evo87
őstag
válasz Caldera #228484 üzenetére
Számomra olyan hihetetlen, hogy az első automata órám, egy szeretett Blue Mako, ami persze már nincs meg, a Tutu-nál harmincvalahányezer volt... ma pedig egy Mako 3x ennyibe kerül...
Szerk.: esküszöm azt hittem, hogy 3-4 éve történt mindez, kíváncsiságból visszanéztem itt a fórumon és 2013. legelején újságoltam nektek büszkén, hogy Mako tulaj lettem... hihetetlen, mennyire gyorsan szalad az idő.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
csabulaxi
senior tag
válasz evo87 #228486 üzenetére
Nekem az első automata karóram szintén egy kék Orient Mako volt.
Azt 2007 júniusában vettem, 26 ezer Ft-ért.
Utána itt adtam el egy fórumtársnak Bazsi101-nek "kissé" viharvert állapotban, szervizeletlenül 4 éve egy tizesért."A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Taylor79
tag
-
g0n21
senior tag
Undorító módon hazudozik az eMag, maradjunk annyiban.
Csak egy példa, Orient Helios (RA-AG0026E10B)
eMag 156.999 Ft HELYETT 70.990 Ft
Tutuora: 109.990 listaár, akció nélkül.Az eMag gyakorlatilag a kisker árrést engedi el. Azt a részt, amiből valaki boltot nyit, alkalmazottat fizet, és fenntartja, hogy be lehessen menni felpróbálni.
Viszont legalább széthazudja magát, hogy honnan akcióznak. SOHA nem kerültek annyiba, mint amennyit odahazudnak.Érdemes a márkaképviseletnél rákérdezni, hogy az emagon vásárolt holmikra él-e a garancia, mivel romániából jönnek, a román eMagtól.
[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
tlac
nagyúr
-
momcrew
tag
válasz Szilágyi84 #228487 üzenetére
Köszönöm, karácsonyra ilyet kapok.
ZX Spectrum+ készülékről küldve
-
Lev Abalkin
tag
Jaja. Az utolsó sort nézem, hogy hová, nem pedig honnan árazták le.
Amúgy meg már kezdem magam sz@rul érezni. Ha megveszek egy valamit (pl. órát) nekem tetsző áron, akkor valahol meghal egy kiscica...
Talán ezeknek a nem virtuális üzleteknek a létjogosultságát meghaladta az idő? Lehet azon filozofálgatni, hogy ez jó vagy rossz, de: ez. van.
Pl. könyvek. Min. 25 % kedvezménnyel rendelem őket, általában a kiadótól. És biztos, hogy előbb-utóbb bedőlnek a kicsi könyvesboltok, de hát eltűntek a fiákerek is, meg a jégárusok, meg a gyufaárus kislányok is...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Elektromos autók - motorok
- Sweet.tv - internetes TV
- Mesterséges intelligencia topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Androidos tablet topic
- Renault, Dacia topik
- iPhone topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- További aktív témák...
Állásajánlatok