Új hozzászólás Aktív témák

  • BOti

    csendes tag

    Sziasztok,
    egy kis segítséget szeretnék kérni, mert nemrég vásároltam egy T048.427.37.057.00 használt órát és mivel nem volt még automata órám korábban így nem értek néhány dolgot.
    Az világos, hogy hordva húzza magát és jár, nappal hordom este leveszem reggel felveszem és jár tovább stb.
    Amit viszont nem értek, amikor leraktam este és másnap reggel nem vettem fel, mert tudtam, hogy aznap nem akarom hordani, akkor megpróbáltam koronáról felhúzni ami addig tartott amig kb. 20 forgatás után elkezdett rezegni, vibrálni egyet és gondoltam, hogy ez azt jelenti, hogy ne húzzam tovább mert teljesen fel van húzva és nem húztam tovább, leraktam.Este viszont amikor ránéztem meg volt állva. És amikor újra megpróbáltam koronáról felhúzni ismét egy forgatás után remegett egyet, de nem indult el. Akkor indult csak el amikor kicsit forgatgattam az órát jobbra, balra.
    Kérdésem tehát, a remegés, vibrálás tényleg azt jelzi-e, hogy teljesen fel van húzva, ha azt jelzi akkor miért állt le reggeli teljes felhúzás után estére?
    Valamint amikor megpróbáltam újra felhúzni miért remegett szinte azonnal és nem indult el csak ha forgattam jobbra balra az órát?
    A normális megoldás tudom hogy egy óraforgató lenne és javasolt olyant venni ami mind a két irányba forgatja, csak amíg azt megveszem gondoltam folyamatosan járásba tartom még akkor is ha leveszem, megelőzve a sok indítgatás hátrányait (olaj, kopás stb.)

    Válaszaitokat előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák