Új hozzászólás Aktív témák

  • csendes

    őstag

    válasz VANESSZA1 #1555 üzenetére

    Olyan automatikusan optimalizáló forgalomszabályozóról (traffic shaper), mint a Windows-nál a Cfosspeed, nem tudok. Neked kell beállítani, hogy melyik kimenet mennyi sávszélességet kapjon.
    A legegyszerűbb az iproute2 csomag (iptables2 és tc) alapján történő szabályozás, a Wondershaper - és több más hasonló script - is ezt használja. A Wondershaper egy rövid script, kb. 4kB. Sajnos a fejlesztése 2002-ben leállt. Nagyon fapados a Cfosspeed-hez képest.
    Telepítés:
    1. Legyen fent az iproute2 csomag.
    2. Letöltöd a Wondershaper-t innen:[link] Választhatsz az 1.0 vagy az 1.1a közül.
    3. Olvasd el a README fájlt-t.
    4. Módosítsd a wshaper (vagy wshaper.htb) script-et a README alapján az ADSL le és feltöltési sebességednek és az igényeidnek megfelelően.
    5. A README alapján állítsd be, hogy a script indításkor lefusson.
    Keresővel fogsz találni egy rakás hasonló script-et, amik többféle beállítást engednek meg, illetve te is írhatsz egyet magadnak, ha párat átnéztél.

    Torrent program sokféle van, a KTorrent-en kívül például a Transmission, Deluge, illetve Linux-ra is van Azureus (új nevén Vuze). Ahhoz, hogy jó sebességgel menjenek meg kell nyitnod a megfelelő portot, vagy a legegyszerűbb (és legkockázatosabb), ha teljesen kikapcsolod a tűzfalat.

    Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

Új hozzászólás Aktív témák