Új hozzászólás Aktív témák

  • martonx

    veterán

    válasz cucka #1562 üzenetére

    "A php előnye, hogy a verziókövetőben található fileok halmaza és a futtatható kód egy és ugyanaz."
    Ez miért előnye a php-nak? Miért más nyelveken mit tárolnak a verziókövetőben? Szerelmes verseket?

    "Félreérthető voltam, amire utalni szerettem volna, az a programozási nyelv (mondjuk PL/SQL) és annak a szolgáltatáskínálata, na ez az, aminek 60-as évekbeli hangulata van."
    A relációs SQL az egy rohadt nagy halmaz, rengeteg alhalmazzal, amik között halmaz műveleteket tudsz elvégezni rohadtul gyorsan. Hol akarsz ebben fejlődést? Legyenek örökölhetőek, interfészelhetőek a tárolt eljárások? Legyen bennük lambda, meg generikus függvények??? Ráadásul vicces pont PHP oldalról fanyalogni az SQL nyelv egyszerűsége miatt... :DD

    "A többire kb. válaszoltam feljebb. A lényeg, hogy nem azt állítom, hogy tárolt eljárást írni rossz ötlet lenne, hanem hogy az esetek többségében nem ad semmilyen előnyt, cserébe növeli a komplexitást."
    Ne általánosítsunk már ennyire. Lehet, hogy a te eseteid kimerülnek abban, hogy egy darab adattábla van a weboldalad alatt. De hidd el, amikor komoly adatlogikákat kell kivitelezni, és komoly algoritmusokat kell kivitelezni, akkor azt próbáld már meg webszerver oldalon kivitelezni. És ha készen vagy vesd össze a futásidőket. Tudnék mutatni olyan tárolt eljárásokat, amik több ezer sorosak, és percek alatt lefutnak. Az egyikkel konkértan egy 4 óra futásidejű webszerver oldali tákolmányt váltottunk ki.
    Csak gondolj bele. Minden egyes db-hez fordulás idő. Ha van egy komplexebb feladat, amihez több db hívás kell, hívásonként visszad az sql szerver pár millió adatot. Utána for-al megforgatod az adatokat, megcsócsálod, majd visszaírod db-be, akkor az nagyságrendekkel könyebben, gyorsabban, optimalizáltabban elvégezhető db oldalon.
    Az én eseteim pl. szinte minden esetben ilyenek. Mégse mondom azt, hogy az esetek többségében tárolt eljárást kell írni. Ehelyett maradjunk abban, hogy a helyzet dönti el, melyik megoldás a hatékonyabb a rendszer futása, terhelhetősége szempontjából.

    Én kérek elnézést!

Új hozzászólás Aktív témák