Új hozzászólás Aktív témák

  • Laca19 (a)

    aktív tag

    válasz F_Peter #3265 üzenetére

    "...de a médiában való hallgatásból sok következtetés én vonható le sajnos."
    Igen, de korrektül le is írtam úgy gondolom a negatív körülményeket, nem csak "benyögtem", hogy egy sz.r.
    Azért jó pár szett megfordult nálam az elmúlt 15 év alatt, sok PC hangszóró is (Logitech 2.1-ek, Logitech Z10 / csak azért írtam konkrét típust, mert ez mélynélküli / 2.0 szett stb...), tehát azért írtam erről a 3 szettről mégis kis írást, mert azért nagyjából úgy gondolom eltudom dönteni 5 perc alatt egy szettről, hogy az engem érdekel, vagy nem vagy körülbelül mit tudhat. Persze teljesen biztosan nem tudhatom, de ezért írtam le a helyzetet.
    Amúgy én éveken keresztül "mély őrült" voltam, szerettem ha dübörög, illetve ha külön hallom a mélyet. Be is vallom, csak az volt a lényeg: ha dübörög akkor dinamikus a hangcucc, ha nem, akkor gyenge. Ezt az érzést egy 2.1-es szett változtatta meg: abban a másodpercben ahogy meghallottam, azt mondtam "aztamindenit". 10 mp után: "aztarohadtéletbe, ilyen nincs". És ettől a perctől kezdett el érdekelni "valamilyen szinten komolyabban" ez az egész. Ettől a perctől fogva mondom azt, hogy kib...ottul nem érdekel milyen erős a mély(legyen, de olvadjon hozzá a magashoz, filmél is legyen, de ne az legyen a döntő), és az sem érdekel semennyire hogy milyen hangos az egész rendszer, mert nem ez a lényeg és nem érdekel. Persze amíg valaki nem hall egy tényleg "egyben lévő" hangot, addig ezt úgysem hiszi el: munkatársak is furcsán néznek: nekik a dinamika egyenlő azzal, hogy mennyire dübörög. Lehet, ha nem hallom meg azt a szettet, a mai napig én is ezt képviselném, hogy mély nagysága egyenlő dinamika.
    Tegnap néztük az új majmok bolygóját 3D-be OLED-en: amikor sötétbe bújnak be az alagútba, és nem is feketét látok a képernyőn, hanem "semmit, mintha lyuk lenne a TV-be", nagyon durva a képminőség. Úgysem lehet leírni, és aki nem látott OLED-et, csak kinevet ilyenért, mert nem tudja elképzelni, ő nekik csak idióta fekete mániások az OLED-esek. Ugyanígy kinevetnek munkatársak azért, hogy mély nem egyenlő dinamika.

    http://www.diesel.com

Új hozzászólás Aktív témák