Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    NASCAR: Full Speed (Netflix) Trailer (A trailert nézzétek meg, mert az marha jó.)

    Megint hozok egy ilyen sport doku alapú írást, amit valószínűleg csak én néztem végig. :D
    A Netflix bekezdett ezekkel a dokukkal. Én ennek örülök, mert érdekelt eddig mind. Ez elég egyértelmű, hogy a Formula 1: Drive to Survive mintájára készült. Ami számomra elfáradt az utóbbi évadokra. De a Tour de France: Unchained-et csíptem.

    Szóval Nascar. Már egy ideje van magyar közvetítés, úgyhogy lehet, hogy rajtam kívül már más is követi.
    Ez a doku sorozat több szempontból is gyenge. Kezdjük ott, hogy csak a playoff szakaszra fókuszál a bajnokságban. Ráadásul csak 5 részes. Az F1 24 versenyes széria ellenében, a Nascar 35(+6) futamos (februártól-novemberig tart a szezon). Gondolom nem szántak rá annyi pénzt, hogy bemutassák az egész évet. Így meg elég hülyén néz ki, hogy csak az rájátszás van benne.

    A másik dolog, hogy már volt 2022-ben egy mini doku, ami külön Bubba Wallace-ra fókuszált (Race: Bubba Wallace). És nem elég, hogy már az is elég erőltetettnek hatott. Bubba körül óriási a felhajtás a BLM miatt. Abban is bemutatták, hogy Danny Hamlin és Michael Jordan csaptában versenyez. Szóval rá is és Hamlin-re is jutott elég idő már abban a dokuban is. Itt viszont megint nagyon sokat foglalkoznak velük. Hamlin részéről még talán érthető is, mert mégis csak ott volt sokáig azok között, akik bajnokok lehetnek. De Bubba...elég már belőle. Amúgy durva, hogy Hamlin mennyire gazdag úgy is, hogy még sose volt bajnok. Ezt mondjuk nagyon szépen bemutatják. :) Szóval a 23XI csapat és versenyzői túl sok játékidőt elvisznek abból a kevés részből.

    Ettől függetlenül próbálja a sorozat a laikusoknak is bemutatni a Nascar-t. De nem erőltetik túl magukat, és kétlem, hogy ez sikerülne. Vannak marha jó összevágott klipek persze. Iszonyat jó felvételek. Nagy balesetekről is persze. De nem tudom, hogy egyáltalán cél volt e, hogy az "ezek csak mennek körbe-körbe" fals tézist megcáfolják. És bemutassa mélyebben is a laikusoknak ezt a szériát. Mert én erre utaló jelet nem nagyon láttam. Lehet, hogy ezt a doku-t csak Amerikának szánták. A világ többi részére meg csak kiadták.
    Aki követi a versenyeket, azoknak lesznek érdekes részek. De inkább a pilóták emberi oldaláról. Na meg a pilóta feleségek/barátnőkről.

    Az nézze meg aki szereti az autósportokat, és/vagy kíváncsi természet.

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák