Új hozzászólás Aktív témák

  • gbors

    nagyúr

    For All Mankind S02 (2021)
    Öööööö, hát itt meg mi a retek történt? Az első szezon sikerén felbuzdulva megfelezték a második budgetjét? Míg az első 10 epizódban egészen jól ki volt egyensúlyozva a space action és a becsületes szappanopera, a következő 5 szinte csak a szappanra koncentrált (kivéve a plazmakitörést, az jó volt, csak rövid). Ez két okból is problémás - egyrészt a sorozat szexepilje (számomra) elsősorban az űr-vonal volt, másrészt a karakterek messze nem olyan érdekesek, hogy csak miattuk nézzem az egyórás felvonásokat. Az írók egyébként becsületes munkát végeztek, elég hihetőek a karakterek a 10 éves ugrás után - csakhát aki a 30-as évei elején egy irritáló seggfej, az jó eséllyel a 40-es évei elején is az marad, márpedig ilyenből nem egy van a For All Mankindban (férfiak és nők vegyesen, semmi szexizmus :D ).
    A 6. résszel aztán szintet lép a második évad, előtérbe kerül a politikai vonal, és hirtelen az egész műsor sokkal érdekesebb lesz - az alternatív- és a valós történelmi események vegyítése nagyon ügyes (pl. KAL007), aztán a feszültség fokozása és az eszkaláció egészen DEFCON2-ig szintén nagyon hatásos. Az utolsó epizódban nem kevesebb, mint 4 szálon folyik a szembenállás az USA és a SzU között (elég para volt amúgy ezt 2022-ben nézni), és bár két szálon ijesztő mértékben indult be az allamericanhero-izmus, mégsem lett gond belőle - a Gordon / Tracy szálat bevállalósan és váratlanul szépen oldották meg az alkotók, míg az űrrandevú kicsit fejcsóválós lett, de a kínos előtt pont megállt. Ellenben a legtisztábbnak tűnő Pathfinder VS Buran vonal teljesen váratlanul akkora WTF lett, hogy csak pislogtam. Nem akarom elemezni, többen írtatok róla, sztem a 20 epizód totális mélypontja...
    A végére nekem is feltűnt, hogy kissé átestek a ló túloldalára a készítők a nőuralommal, de nekem ez annyira nem volt zavaró. Margo és Ellen ugyan politikai szeleket ügyesen meglovagolva kerültek pozícióba, de a látottak alapján megérdemelten, Molly alkalmasságát meg lehet vitatni - pont annyira, amennyire az elődjéét, Ed-ét is (aki amúgy a 10 rész alatt nagyon sokat fiatalodott ;] ). Idegesítően hülye női karakterek meg persze voltak - ahogy idegesítőenen hülye férfi karakterek is. A karakter-portré nem a sorozat erőssége, na.
    Minden hibája ellenére azért összességében élvezetes volt ez a második évad, adok rá egy 6/10-et.

    #értékelés

    Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

Új hozzászólás Aktív témák