Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz Ragnar_ #62916 üzenetére

    Ugye 1959-ben költöznek be a házba, és pár hónap múlva végez is a családjával a srác. És ekkor már lehetett sejteni, hogy ki a "Vecna", hiszen az életbe maradt apa elmondta, hogy neki azt mondták, hogy a fia egy hét után halt meg, miközben mindenki más esetén tudjuk, hogy egyből meghalt az összeroppantásban.

    Utána El 7évesen, 1979-ben löki át abba az "interdimenzionális?" világba az immár felnőtt srácot. Upside Down 1983-ban jött létre, amikor is kvázi kaput nyitott mi világunk, a Upside Down és azon világ között ahová küldte a "Vecna"-t. Vagy legalábbis valami ilyesmi, mert még az előző évadokban Upside Down-t még úgy kezelték, hogy az olyasmi lehet mint az ő világuk, csak azt elpusztította az az entitás ami őket is támadja azóta. Itt viszont már az volt az alapfelvetés, hogy Upside Down az valójában időben mindig ugyan az mint a valós világuk. Ezért is mennek el a fegyverért Nancy-hez, mert neki van egy a szobájába. Ekkor csodálkoznak rá, hogy itt nem 1986 van, hanem még mindig 1983, mert "befagyott az idő" ott. Ami igazából kicsit fura, hiszen ha 1983-ban az a valami letarolta azt a világot (és azért látható főleg az infrastruktúrán, hogy azért elég szépen pusztítót), akkor nem "befagyott az időben" , hanem azóta nem történt változás mert nem volt senki aki változást csináljon mert nem maradt senki életbe. Bár jó kis plot twist lehetne, ha találnának túlélőket, vagy akár saját maguk Upside Down-os alteregójukat (mert Will esetén tudjuk, hogy azért meg lehet élni ott).

    Na de a lényeg, hogy a srácok szerint Vecna is csak egy báb (five star general) abban a világban, hiszen ugye a fő ellenfélnek nevezhető entitás az a "Mind Flayer", ő irányit mindent Upside Down-ban, és valószínűleg ő
    is abból a világból jött ahová 79-be Eleven küldte el Henry-t. Simán lehet, hogy eddigi ott volt és mivel 3 év alatt se sikerült a Mind Flayer-nek meghódítani a világot ezért csak most vette elő, hogy akkor majd egy Eleven-el megegyező erőjűvel talán végre sikerül.

    “I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

Új hozzászólás Aktív témák