-
GAMEPOD.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Remek hír!
Nagyon kíváncsi lennék az eddig megismert belga sörcsaládok egyéb tagjaira, pld. a belga Arany Ászokéra ;-) Apropó, úgy februárban jártunk ezen a helyen, ha hétfő-kedd megy az ember, akkor korlátlan a fogyasztás 3500 Ft-ért.
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Srácok, nem tudjátok, a Legenda főzde sörözője a 16. kerületben van szintén, vagy a Sörspecialista a hivatalos csapolda?
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz jookomak #7520 üzenetére
Ott van :-) Nem kellett felhívni (facebookom nincs, ha rákattintok, átirányít a főoldalra), viszont felfedeztem, hogy ha rákeresek, akkor a google találatban benne van a cím, plusz a fejlécbe is bele van írva: Szlovák út 116, a 31-es busz az örsről, Timur utcánál kell leszállni :-)
Szerintem ma bekapok 1-2-t a söreikből, majd referálok; rohadt kíváncsi vagyok :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Kergeboci #7522 üzenetére
A Pokerface-t jóra hozták ki a ratebeer-en is, de azért kíváncsi lennék külföldi kóstolókra is. Plusz kk többi tesztjére is ettől a főzdétől. Ja, meg ha lesz ERPÉ Barley Wine, arra különösen, a Kisalföldi meggyes topicban említette a tulaj, hogy készülnek egy ilyen sörrel. Bár ha most csinálják, akkor még arra egy évet kellene várni.
Az ÉLESZTŐ tök jól hangzik, ez a sörforradalom dolog már tényleg elkezdett beindulni :-)) Jobb nevet nem is találhattak volna :-)
NoLF, a tiéteket szerinted lenne esély itt Budapesten megkóstolni? Hátha ez az új krimó átvenne néhány hordóval... Esetleg a Csakajósör?...
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Srácok, ma megittam jópár sört, de pár perce úgy éreztem, hogy földrengés volt. Ti nem éreztetek valamit? Már ha valaki még ébren van...
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Ne fájdítsd a szívemet már, kérlek :-)
Megvallom őszintén, nekem kezdenek bejönni a nem túlzó, kirobbanó, erőteljes, vastag testű...stb. (elég ennyi jelző) sörök, ami az általam eddig kóstolt tradícionális GB vonalra illik. Plusz a brit söröscímkék, imádom őket, elegánsak, tradícionálisak mégis modernek és a palackok is szépek.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz jookomak #7534 üzenetére
Nem mentem el, közben jött két kollégám, hogy ők is innának valamit, úgyhogy közelebb mentünk, a Trefort kertbe, ahova meg épp jó volt a romkocsmakaluzos ticket, szóval féláron toltunk néhány korsó Zlatyit :-)
De el akarok menni, mindenképpen!Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz jookomak #7536 üzenetére
Oksa! Pirítóshoz mit szólsz? Oda is jó lenne a ticket (06.15-ig el kell használni és még van vagy 20 db), ott a szlovák Kaltenecker sörei vannak, amelyek 800 Ft/korsó, ezzel a jeggyel pedig a fele. Arra nem vagy kíváncsi? :-)
A Legenda persze engem is jobban érdekel, lévén hazai, jó árú és finom lehet, legalábbis Olasz egyéb söreit ismerve, szóval a távolságtól eltekintve (nekem Kispestről a világ vége) mindenképpen favoritban van, így látatlanban is :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Lager ale? Ez valami új stílus, mint a Pardubicky Porter, ami egy alsóerjesztésű felsőerjesztésű. Vagy mi a szösz... :-)
Apropó, most jövök az Élesztőből, így vasárnapra elég szellős lett, 15 sörrel. Dieselt, Splasht és Galaxist és Stari búzát ittam, ez utóbbi - nem viccelek - mint egy híg vaníliapuding, ezt bizony nem szűrték le, de ez csak jót tett neki. Nekem mondjuk a Vitus (lett) a kedvencem, de izgalmas volt ez is. Többre nem volt energiám, túráztunk egyet a Budai hegyekben és visszafelé 1-2 sör meg pálinka lecsúszott :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Részben egyet tudok veled érteni, adster, de nem mindenben. Kifejtem. Ha visszanézel, láthatod, nem régóta írogatok ebbe a topicba; 2011 nyarán találkoztam az első komolyabb sörrel (előtte nem emlékszem, de volt Guiness és Edelweiss, amelyek elérhetőek voltak itthon, de nem foglalkoztam vele, többnyire bort ittam), ami a Keserű Méz volt. Valahol olvastam róla, rákerestem és éppen csapon volt a frissen (új helyen) nyitott Csakajósörben. Rendkívül boldog voltam, ilyet még nem éreztem: hagyományos lágersör valami isteni illattal és aromával. Azóta tudom, ezek mitől is vannak :-) Később még abban az évben volt csapon az első Bitterfly, 600 Ft/korsós áron. Akkor azt hittem, végem, kész, innen nincs tovább; a testes, agyon(aroma)komlózott belga élesztős nedűtől sírni lett volna kedvem. Fantasztikus volt. Egy új világ tárult fel.
Ekkortól kezdtem el sörös témákban olvasgatni, fejlesztgetni a tudásomat és meglehetősen nagy örömöt okozott, ha a 4-5 kedvenc blogra felkerült egy új írás, elemzés. FK, KK, SB, SP és később Te is csatlakoztál az irodalmi vénával és hiperérzékeny ízlelőbimbókkal megáldott sörrajongó bloggerek sorába (na jó, nem cikizni akarom SP-t, de ő inkább alkoholista és csak utána sörfan :-)
Jött a második Főzdefeszt (az elsőről lecsúsztam), azután Budavári sörfeszt, Belga sörök fesztije (ohh, Koxx, úgy néz ki, idén sem tudok menni veletek (pedig nagyon szeretnék!); megyünk a céggel Zánkára péntektől vasárnapig csapatot építeni...); egymás után fedeztem fel a különböző népek söreit forgalmazó boltokat, kocsmákat. Megnyílt (előttem) a Hrabal, a Bohémia, a Pivo, elém toppant a Ferdinánd, a Sörmanufaktúra, Különleges Sörök Boltja; a közértek elkezdtek érdekesebb söröket is forgalmazni és lassan megismertem 1-2 nevet a hazai sörszakmából. Jó év volt a 2011 -es, valami elkezdődött vagy éppen akkor indult be, mindegy is volt, úgy éreztem, hogy része lehetek valami különlegesnek, mégha csak fogyasztóként is. Megismerkedtem Kővári Gergővel, Marosvári Lacival (Ogre), Kiss Tomival (Hopfanatic), Piszkor Norbival (Komlós trüffel), Utassy Rolanddal (Sörmanufaktúra (a menyasszonyát régebbről ismertem)), és még néhány érdekes emberrel, akiket azóta vagy nem láttam, vagy nem ismerte(m, k) meg :-))
Beindult a nagybetűs SÖRFORRADALOM!
Jöttek mindenfelől, mindenféle szakmákból hogy feloldódjanak a remek sörök okozta eufóriában. Ez volt a téma és kimeríthetetlennek tűnt. Sör-étel párosítások, ki-hol-mikor-mit-kivel ivott; jöttek a sztorik hírességekről és a tizenötpercesekről, mindenkinek volt valami hozzáfűznivalója. Épült, alakult egy olyan közösség, ami mára igen terebélyessé nőtt, vagy legalábbis gondolom, hogy már elég sokan vagyunk mint a jó sörök rajongói.
2012-re megint új főzdék, ivók nyíltak, egyre több helyütt bukkant fel a 'kézműves sör' jelző; január elsejéval legalizálták az otthoni sörfőzést ezer literig, s ez ismét ledöntött egy falat. Most már nem kell titokban főznöd, palackoznod, alapanyagot beszerezned; ha lejelented a hatóságoknak, mehet a móka. Tavaly lezajlott az első, idén a második házi sörfőzők versenye, s mennek a fiúk (lányok?) a nemzetközi versenyekre is. Itt az otthon legfeljebb 50 literre főzött sörök ütköznek; idén már BJCP szerint, de egyéb kategóriában bármely őrület indítható, ami szerintem igazán remek, mint amikor irodalom érettségin megkapod, hogy vagy Ady Léda verseit elemezd vagy József Attila Ódáját vagy bármely tetszőleges 20. századi prózát választhatod; egyszóval bármi belefér :-)
Na, e rövid felvezetés után rá is térnék a lényegre (nem mintha az előzőek ne kapcsolódnának ide :-)
Igen, nekem is több bajom van ezzel a kézművessör dologgal és ez elsősorban nem minőségi, hanem anyagi kérdés. Valami olyasmire vártam (s várok most is), hogy az a bizonyos sörforradalom ugyan beindult, de mégsem jut el mindenkihez. Ennek pedig az ár az oka. Nem hiszem, hogy ezek a 500+ forintos hazai kézműves (mikro, mini) sörök le fogják valaha is váltani a bármely polcon fellelhető 150-300 forintos söröket. Valami gazdasági csodának kellene történnie (tudom, ez már zajlik 3 éve…), hogy hazánk kiskeresetű polgárai ezeket a nedűket válasszák kikapcsolódásként. Remeknek tartom a fenti trendeket, öröm látni egyre több helyen tartanak néhány palackkal a Győrzámolyiak vagy Békésszentandrásiak főzetéből, esetenként csapon egy nem szokványos sörrel, de ez nem elég. Utóbbi csapat sörei 300 forint alatt is fellelhetőek (pld. Panni boltja), de ez is édeskevés. Magam nagyon ritkán iszok már 800+ -os söröket, igyekszem a legjobbakat fellelni a max. 500 Ft-os kategóriában. Azt látom Gergőnél, hogy a drága darabok bizony hosszan időznek a táblán, míg ha felkerül egy remek cseh (Svijany), magyar (Ogre) vagy német (Paulaner) sör, az hamarább eltűnik, mint az 1000 Ft körüli belga, amerikai, holland vagy dán darabok.
A sörrajongó kísérletezik, mindig újat kóstol, erre reagálnak a vándorfőzők; kísérleteznek, bátran használnak távoli helyekről való összetevőket az elképzelt söreikhez (hú, most visszaolvastam pár sort (sört, ehhe :-) és tökre úgy néz ki, mintha tudnám a tutit és azt magyaráznám nektek tényként, ez nem így van, csak erősen ez az érzésem, úgyhogy a ’szerintem’-et képzeljétek minden sor elejére. Proszit!) és mindenki örül a megvalósításnak, mert elképesztő ízvilágú dolgokat hoznak létre (pld. Armando – búzaélesztős vagy most a húszkomlós ipa; Hopfanatic – belga félbarna ipa; Fóti – aromakomlózott láger stb..), de őszintén, sörkedvelő polgárunk nem esik hanyatt egy 6%-os (kb. 14 balling) sör 650 forintos árától? Ez az ára a Grabancnak és a Keserű méznek, de ott van példának Kiss Tamás NO LIMIT ipája, ami 1100 Ft-os (/0,33L) áron került polcra, vagy az indexes Sörfőzés otthon topicban a tavaly őszi Főzdefeszt után ekézett Angry Beast (600 Ft / 0,2L). Utóbbiból előkerült egy hordó a télen és a Kertészben csapra verték 600 Ft-os áron (/0,33L), ami számomra az eddigi legfinomabb imperial stout (volt tavaly az a kóstoló, amibe belecsöppentem, ott volt egy remek stout, illetve két hete kóstoltam a Sierra Nevada Narwhal-t, ezek, amelyek még lenyűgöztek), egyszerűen remekre érett fél év alatt, ahogy az ára is. Kár, hogy nem vettem belőle egy litert annak idején, 1-2 év múlva elővenném, lenne meglepi :-)
Ide sorolnám még Majoros Gábor Öreg sörét (ha Kiss Tamás a Hopfanatic, akkor a Csobánkai mestere csakis Maltfanatic lehet), ez hasonló áron van a Skanzenben (200 Ft / dl), kinek az első söreit eléggé leszóltam annak idején (a Portásra emlékszem csak), de ez az Öreg sör igazán különleges, amolyan Old English (Hungarian) Ale; a sör hőmérsékletét komolyan veszi az alkotó: olyan 18-20 fok körül lehetett. Fura volt elsőre, de nagyon kellemes.
Amiket itt felsoroltam, tényleg csak az ismertebbek, de hát kézművesről volt szó, az meg számomra a legfeljebb néhány ezer literre főzött (mikrofőzdés) söröket jelenti. Csobánkán tudomásom szerint három darab 500 literes tartály van, Békésszentandráson nagyobb a kapacitás, de egyikük sem tervez bővítést.
S most értem ahhoz a részhez, ami mindenképpen kell, hogy kerek legyen a kép. Drága az alapanyag, kisebb mennyiségben még inkább. Ehhez jön, hogy különleges komlókat használnak, ráadásul abból többet (itt éppen a Brewdog jut eszembe, egyik kiadványukban 40x!!! komlómennyiséget említenek az átlagsörhöz képest), mint egy gigászi lágerfőzde bármely söre. Némely fent említett sör (stout, öregsör) akkor az igazi, ha érnek néhány hónapot, erre pedig végképp nincs kapacitás, mármint hogy egy többszázezres tartályban álljon a sör (befektetés). Drágábban szerzik be a hordót, üvegeket, mint a milliós tételben vásárló óriás. Egy ilyen főzde érzésem szerint kevésbé automatizált. Gergő az első Grabancot maga palackozta; mosta az üvegeket, van is róla valahol fotó. Ez persze mostanra is már sokat fejlődött, de alapjaiban igaz: egy kis főzde nem fogja tudni árakban felvenni a versenyt egy naggyal. A nagy nem tud kísérletezni, a kicsi ebben jár előrébb. A nagynak mindig ugyanazt a receptet kell főznie, ezt várják el a vásárlói, a kicsi időnként változtat, finomít a recepten, ha valami másképp sül el (nem hibára gondolok), a sörüknek akkor is örülni fognak a rajongóik.
Nyitnak még sörfőzdék (remélem, minél több) és sok ember szívét fogják meghódítani a kézműves sörök, de a sörforradalomról már nincsenek rózsaszín, cukormázas gondolataim. Ahogy az USA-ban maradt a Bud, a Miller s a Heineken a toppon, úgy marad nálunk is a Soproni, Borsodi, Dreher szentháromság. Ez érzésem szerint megváltoztathatatlan, de ez nem egy kiábrándult, megcsömörlött dolog bennem: folytatni kell, minden eszközzel, látogatni a feszteket, kóstolni ezerrel és esetleg megpróbálkozni otthon is, hátha Te hozod el az aranyat a legközelebbi versenyről! Egyszóval aki teheti, igyon hazai kézművest, ajánlja másoknak is és a sörfesztiválokra hozzon magával még egy embert :-)
Hát kb. ennyit akartam elmondani, elnézést a csapongásokért, kilengésekért, folyamatosan jutottak eszembe kapcsolódó dolgok. Sörforradalomról így én már nem beszélek, egyszerűen csak jó felé mennek a dolgok, temérdek jó dolog történik és jó látni, mennyien vágnak bele a sörbizniszbe. Ez automatikusan hozza magával a selejtet is, de ha megszállotja az ember a jó sörnek, akkor az eredmény is ezt fogja tükrözni, mind fogyasztói, mind szerzői oldalon. S ez a lényeg :-)
Cheers!
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
A nemjóját! Grat hozzá, apai ágon onnan való vagyok, minden férfi alkoholista volt, szóval gondolom a rokonság oda eső része is arrafelé ténfereg :-)
A választással kapcsolatban: érthető, magam is kb. 20/80 arányban fogyasztok magyarokat, de ha épp csapon van, akkor abból mindenképpen kell inni :-) Ogre-t rendszeresen iszom, időnként Fekete Korsót is, de többnyire cseheket; az alkalmankénti 4-6 sörből 1 szokott belga/dán/amerikai lenni, abból is pohárral. A Narwhal-ra például rábeszéltek és felesben ittam valakivel, de nem bántam meg. A Tokyo-t viszont már régóta szeretném megkóstolni...[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
(#7575) jookomak: a Brutal Bitter nekem is nagyon ízlett, az igazat megvallva jobban, mint a Galaxis. Amit pedig az új-zélandi komló miatt vártam, mivel az őszi feszten a Zip's Golden Ale-je lett a kedvenc, amiben innen való (ezek szerint nem ezt) a komlót használták. A Csobánkaiak nekem eddig sem ízlettek különösebben, de mindig meg fogom kóstolni a söreiket, hátha egyszer eltalálják az ízlésemet :-)
(#7576) DelArco: egyet tudok érteni. Ez jópofa volt a kétezres évek elején, de magam is hasonlóképp érzek. Ez nem az a közönség, aki szétszedi a berendezést, lehetne alánk új holmikat is tenni. Az Élesztőben az udvaron még érthető is, ha ázik, fújja a szél, az lehet lomtalanításból származó szutyok, de ott is jobb lenne valami elegánsabb. Ez persze senkit sem érdekel; a pénteki előadás miatt nagyon nem bántam meg, hogy végül is nem a Trefort Kertben kötöttünk ki...
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Tök jó, hogy eddig csak egy észak-ír és egy angol írt róla a Ratebeeren :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Kergeboci #7592 üzenetére
Mondom magamban, ez a fogadalom nekem nagyon ismerős valahonnan :-)
Ritkán iszom most már Primátor 24-et, de egy időben gyűlöltem a cukros söröket, azután megszerettem. Amire viszont asztaltársunk meghívott, az lenyűgözött. Ez a gyönyörűség volt az. Nem volt behűtve, épp ezért elképesztően illatozott. Nem tudom, milyen komlókat használt ez vándorfőző, de remekül megkomponált darab.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Tegnap este megint kifogtam egy bennmaradós napot a Csakajósörben. Végre sikerült megízlelni a Bismarckot :-)
Ogre hozott három erpé-s palackot (Ludas Matyi, Döbrögi, Vörös Ászok, ha jól emlékszem), egészen jellegtelen sörök, bár a Döbrögi feketében volt valami. Mintha egészen felhigítottak volna egy Fekete korsót. Szerintem magasabb ballinggal egy remek sör is lehetett volna; ízhibákat nem éreztem. A másik kettő nagyon nem ízlett.
Volt még egy dán, egy amerikai és egy lengyel sör is, ez utóbbi nem tudom, milyen komlót használt, de elképesztően jó volt. Valamelyik Ipa is dead-re hasonlított, meg nem tudnám mondani, melyikre...
A Bismarck egyébként egy folyékony medvecukor, de jópofa, tényleg, egyszer meg kell kóstolni, persze nem ilyen őrült áron.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
A sör jó.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
-
looser
addikt
Kaptam két palack Flying Dog Farmhouse IPA-t. Nézegettem Csakajóban, három darab 1700-ért, nem is lenne rossz, csak ha esetleg mégsem jön be. De így végre kiderül, milyen is :-)
A Raging Bitch nagy kedvencem volt annak idején (talán kétszer ha ittam :-) de gondolom ez sem lehet rosszabb.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Kergeboci #7651 üzenetére
De jó, annyira képszerű, hasonlóképp érzek :-)
Hát őszintén szólva nekem a Jokerface jobban ízlett az új Grabancnál, de a Serforrást még szeretném felfedezni. Este kis népzene-néptánc volt a Lőrinc pap téren, annyira szép zárás lett a végére :-)Ezeket terveztem (a csillagosak vannak meg), ill. nem írtam fel, de lett egy Kárpi barna búza is:
1 armando_otchoa - Grabanc Hopaocolypse *
2 Bázis Sörfőzde - Odilia *
3 Bázis Sörfőzde - Rocket
4 Bors - Marian Maid
5 Békésszentandrási - Armando *
6 Brandecker - Márton Szűretlen Pils
7 Domján - Elefánt Barna *
8 Gyertyános - Elixir 18
9 Kaltenecker - Rozsnyói Porter
10 Kaltenecker - Kaltenecker IPA
11 Kaltenecker - Limet Weizen
12 Kapucinus - Söröstyén
13 Kaltenberg - Szűretlen Világos
14 Legenda - Pokerface *
15 Legenda - Jokerface *
16 Legenda - Sixfingers
17 Legenda - Diesel Light
18 Legenda - Tripla X
19 Sörök a Möszjö vedréből - Ms. Wheeler Porter *
20 Tibeer - Dühös *
21 zip's weissbier
22 zip's ESB
23 zip's saison
24 zip's golden ale
25 zip's american pale ale
26 zip's imperial stoutA zip's-től ha mást nem is, de a Golden Ale-jüket újra szeretném kóstolni, a tavaly őszi kedvencem volt. Tibeer Dühösével zártam, egyszerűen pont ilyen sört szeretnék magam is főzni, bár egy kicsivel több aromakomlót kapna. Egy srác mondta, hogy tele van a hócipője a telekomlózott sörökkel és most csak búzákat fog inni. Nekem még annyira nem, de pld. a Szentandrási Armando tök jól eltalált bitter, nem vad, közel sincs egy ipához, de ez nem is lényeg, szerintem remek. Gondolom Ti is úgy vagytok vele, hogy legyen mennél többféle sör, aztán hadd lehessen válogatni.
Sörfesztivált minden hétvégére!
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Kergeboci #7653 üzenetére
Jó választás :-)
Volt, akinek jó zavarosan jött az új Grabanc, az enyém már tisztábbnak tűnt, bár inkább a zavarosat kóstoltam volna :-)
Akkor kihagyom a Serforrást. Az Elixírre még kíváncsi vagyok. Ma is vegyes nap lesz és felteszem 2x akkora tömeg, mint tegnap...
Hogy ne legyek igazságtalan, a tömegnek persze én is részét képezem :-)[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
A nemjóját, mindenki kint van? :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Olyanokat, amelyekhez hozzászóltam, azután már elült az azzal kapcsolatos téma. Időnként bele-belekattintgatok egy-kettőbe, de ha megnézed a regisztrációm időpontját és a hozzászólásaim számát, hát nem igazán erőltettem meg magam. Olvasni jobb szeretek, a hardveres témák közül a sörösüveg, a szoftveresek közül a sör, mobil témák közül a söröskorsó, gazdaságiakból a sörbiznisz, társadalmiakból a sör közösségekre gyakorolt hatása érdekel, szóval a lehető legjobb helyen vagyok ;-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Sajnos már nincs meg az akkori levelezésem Parcival, de eredetileg l00ser-t akartam (L nulla nulla s e r) mert rosszul tudtam a lúzer angol helyesírását meg duplanullás vesztesnek éreztem magam egy sikertelen leánykérés után és...TADAM!!! Parci mivel állt elő, hogy milyen nicket kérek tőle? 100ser (száz ser)? Háhá, hát igen :-)
Valami zűr volt az elején a regisztrációval, ezért vette kezelésbe az ügyet. De az igazat megvallva, csak az utóbbi években kezdtem el használni a ph-t, sokáig a hwsw-n meg az indexen fórumoztam. Jó a közösség, a benti informatikai ügyeket is itt szoktam megkérdezni, mindig kaptam segítséget. A hwsw-n is persze, de az valahogy kimaradt az életemből egy ideje. Na mindegy, már úgyis maradok :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz jookomak #7663 üzenetére
Az év egyik legjobb eseményére tartalékoltál :-)
A belgát és budavárit már nem sajnálom, viszont FF lesz ősszel is, a cseh napok pedig két hétig (!) tartanak, szóval minden szuper :-)
Az Izabella - Dob sarkán pedig megnyitott a Legenda pubja elérhető árakkal! 6 csap, minden Legenda főzet üvegben. Sörre fel! :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Kergeboci #7668 üzenetére
Nem tudom, Sümegiéknél hogy van, de régebben egy feszten amikor belefutottam a Palócék sörébe és a jó mester elkezdte összeöntögetni, hát azt hittem, agyvérzést kapok. Szóval ha a tulaj nem szól rá a lányokra hogy ne hanzlizzanak vagy el lesz törve a kezük, akkor a tulaj menjen a fenébe. Egyébként senkiről sem feltételezek rosszat. Egyszerűen az állott sör a növényeknek való, nem embereknek :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
A harmadik bekezdés nagyon jó :-))
Én kb. ezekért nem megyek, mert ha még beléptidíj nem is lenne, műanyag pohárba kapnád a sört (ez speciel talán még sem rossz, mármint az üvegkorsó, persze az sem saját lehet, hanem bérled; tavaly pld. 600 egységért), akkor is húzós. A zene különösebben nem érdekel, de a helyszín valami varázslatosan szép, éjszaka különösen. Igen, ez az egy, amiért elmennék. De inkább beszerzem a hozzávalókat a Kertészben és kimegyek akkor, amikor nincs fesztivál :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz jookomak #7677 üzenetére
(#7676) NoLF: remélem jól érezted magad itthon :-)
(#7677) jookomak: tuti, benne vagyok. Ahogy egy nyavajában is most, ami napok óta tart, úgyhogy remélem már holnapra elmúlik. Elméletben okés!
(#7678) Kergeboci: ez az igen remekre pontozott világos az én ajánlatom. Nem tudom felidézni, mi tetszett benne tavaly, de idén is rárepülök. Talán itt leírtam valahol :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Jut eszembe, kolléganővel (aki bevallása szerint iszogat kedvenc kézi- és futballmeccsei alatt ilyen-olyan ízesített Sopronikat) megkóstoltattam a Farmhouse ipa-t, mire ő sommásan és fintorogva megjegyezte: ennek is söríze van. És tényleg, ennek SÖRÍZE van :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz (ÉN)közPONT #7688 üzenetére
A nemjóját, visszatértél? Merre voltál széles e világon? :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
(#7698) (ÉN)közPONT: szuper :-) Voltál valami autentikus norvég metál koncerten?
(#7699) NoLF: általában nem szoktam irigykedni másokra, de most...
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz (ÉN)közPONT #7704 üzenetére
Azt nem mondom, hogy felismerném őket, de 1-2 zúzáson jártam régebben, meg a Szigeten is bekukkantottam a metál sátorba (2005-ben voltam utoljára, a dohányzást is akkor hagytam abba
Apropó, a legfontosabb, milyenek a söreik? Úgy hallottam, náluk az erősebb, testesebb sörök mennek inkább...Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Jut eszembe (ez egy alternatíva az "apropó"-ra, de azt már az előző bejegyzésben elhasználtam :-)) tegnap vettem három palack Pisnert, felnyitottam őket és mindhárom kapott 1-1 féle aromakomlót. Hagyom egy hétig pihenni, kíváncsi vagyok, mi lesz belőle. Végül is a Keserű Méz is egy alsóerjesztésű aromakomlózott sör (hopláger), valami olyasmire számítok. Styrian Goldings, Challenger és Amarillo, kb. 2g/palack. Persze másik kupakkal visszazártam :-)
Ha összejön, elkezdek szórakozni más sörökkel is. Tudom, ez pancsolás, de mégis különleges végeredményt adhat, ha jó lesz. A következő választottam a Red Devil, rendkívül kellemes malátás sör, megcifráznám mindhárom komlóval és lehetne belőle egy Triple Hop :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Nos hát, ma tesztelődnek a hét elején bearomakomlózott (jihajj :-) Pilsnerek. Vegyes tapasztalatok, de legalább leszűkült lehetőségek, ergo, egyszerűbb választás. A nyerő komló: Amarillo! A Styrian volt az első. Hát, nem igazán tudnám megmondani, nem túl érdekes, eléggé főzelékízű, ahogy szegény Challenger is, bár ő egy fokkal izgalmasabb, van benne némi útilapu és csalán. Az Amarillo-s darab lett az utolsó, s mivel mélyhűtőben feküdt, a leülepedett komlómaradék szépen megfagyott egy csíkban, így egészen tiszta lett a sör. Ragyogó íz, egyszerűen leírhatatlan, mit tesz pár forint beruházás egy palack sörrel. Olasz ezt használja a Legenda Pilsnél, ami számomra az utóbbi idők legjobb söre, tegnap sikerült megkóstolni a Dob utcai pubban. Próbáljátok ki Ti is, nem fogjátok megbánni :-)
Cheers!
Mindent tudok a rákászszakmáról...
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Szépségápolás, Haj - és Szakállápolási márkás gépek - BOLTI ÁR FELÉÉRT!
- Garmin Edge Explore 2 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Házhozszállítás
- Giant Stance 29 kerékpár (L-es méret)
- Beszámítás!!! - Új Bontatlan Ducati Elektromos Roller PRO-II PLUS Irányjelzők - Számla & Garancia
- FREEWELL 8/16/32/64 ND/PL szűrőkészlet - DJI Mavic 3 drónhoz
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest