-
GAMEPOD.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
-
looser
addikt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
-
looser
addikt
Ma voltam az Europark Intersparban és van 3 féle Hobgoblin sör. Tudom, nem csúcs, de a címke szürreális, mint a Bevog söreinél :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz EmptyParadox #14603 üzenetére
Nekem elfogadható ez a magyarázat. Most már legalább lehet tudni, hol lehetne lefaragni :-)
Ez alatt nem a söripari dolgozók bérét értem, hanem a láncolatban rárakódó adókat és haszonkulcsokat. A többi a minőség rovására menne (eszközök, alapanyagok). Nekem továbbra is a legjobb ár/érték a Legendáé: kb. 100 Ft/dl az alapsör (Diesel, Vörös), kb. 200 Ft/dl a komolyabb söröké (Snake, Bitumen).Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz somasz #14606 üzenetére
somasz: többek között ezért sem megyek az Élesztőbe; nem tudom, csak tippelem, hogy simán csapra teszik a kísérleti, helyben főzött söröket. De ki lehet fogni jókat, ahhoz nem kell ismert csapat. Jó lenne, ha ezeket házisör árban adnák, név sem kellene hozzá :-)
De tényleg ingadozó a minőség. Az újabbak közül a First és a Fehér nyúl sem tudott semmi kiemelkedőt alkotni. Ebből a szempontból még Csakajó Gergő hozzáállása a legjobb, időnként lefőzet 1-1 batchet valahol, amit aztán lehet jó darabig inni megfelelő áron és szerintem még nem nagyon volt a Grabancokra (sem) panasz.Jhonny06: igen, az sajnos, erről az elmúlt években sírtam már ide párszor :-)
Csak ismétlem magam, a "jó sör alapjog" meg a többi hangzatos szózat miatt kicsit szomorú vagyok, mert ha még tökéletesek is lennének, akkor is kiábrándítóan drágák ezzel a 2,5-3e Ft/L árral a kraftok.Jó egyébként, hogy egy békésszentandrási tartotta az előadást, ők az egyik legrégebbiek és az ő áraik azért nincsenek is annyira elszállva, meg szerintem még a Rizmajer is ide sorolható. Legenda szerintem a jó közép, utána árban a többiek. Mondjuk Ogre bácsinál is nyaldossa az ezrest a korsó szimpla amerikai ale. Hát ez van.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
-
looser
addikt
Lefelé néző kutya a söröskorsó mellett
"Elsőre teljesen szürreális egy kocsma pincében a jógamatracon ücsörögni, miközben odakint zajlik az élet és szabályos időközönként megremeg az egész kóceráj, amikor elmegy egy 4-6-os. Aztán az sem vesz el a dolog furcsaságából, amikor kezedbe kapod a sörrel (aktuálisan a Hopfanatic Trance névre hallgató IPA-jával) töltött üvegpoharadat."
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Jó árak vannak itt is (Primátor).
http://drinkunion.hu/arlista[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz -=Vacsek=- #14698 üzenetére
Három ország, három ajánlat: belga Corsendonk Agnus Dei, cseh Pardubicky Porter, angol Fullers Golden Pride. Szerintem ezek mind finom sörök :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz -=Vacsek=- #14703 üzenetére
Hát a magas alkoholtartalomn (több szárazanyag) és 300 Ft-os ár eléggé beszűkíti a lehetőségeket, olyannyira, hogy én nem is tudnék ajánlani hirtelen... Talán még a békészentandrási Fekete Korsó ilyesmi árban van, vagy a Primátor 16-21-24 is érdekesek lehetnek.
Itt is érdemes lehet körülnézni, még sörpakkok is vannak!Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Dilikutya #14705 üzenetére
Úgy értettem, hogy elfogadható sört keres :-D
Az általa kóstolt Bak azért köröket ver ezekre a jószágokra, talán még az Eichbaumra is, amit említettél, pedig az tényleg nem rossz. De ez már ízlés kérdése :-)
Azt hiszem, régebben Auchanban volt a Paulaner Salvator duplabak 300 körül a 0,33-as, az is remek.
Szerk: most feljebb görgettem és szembejött a Leffe meg Grimbergen, ezek jó beugrók a belga ízvilágba olcsón.[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz -=Vacsek=- #14709 üzenetére
Sajnos a Stella tényleg nem valami jó, de olcsóbban van a LIDL-ben már dobozosan is az Argus Maestic, ez cseh gyártmányú lágersör és igen jó. Az Argus Strong szerintem nem túl jóízű, de még Dilikutya ajánlotta és emlékeim szerint Intersparokban van is az Eichbaum Extra Stout, az egész elfogadható. Van neki vörös meg világos, talán búza változata is. De a Maestic tényleg jó. Hajrá :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz mirci18 #14739 üzenetére
Szia, nehogy a Belgium büszkeségeit vedd meg! A 6-ost még most is láttam egy szakadt példányban :-)
Egyébként szerintem a 3000 Ft lenne az a lélektani határ, amiért még el lehetne adni.
A fadobozos kávéból régebben vettem és valamikor nyáron volt 1500 Ft-ért és alig fogyott, erre pár hete kijött 2000 Ft-ért, azon igencsak elcsodálkoztam. De azért örülök hogy az a német lánc gyökeret vert itt nálunk :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz perempe #14803 üzenetére
Őszintén szólva mi a Komarno-i Billa-ban voltunk, ott részben más volt a választék. A Kelt egy Pilsnerre hajazó láger, de sajnos csak a keserűség van meg, maláta szinte semmi; a szlovák 10-es Kozel (ez lehet, hogy csak érzékcsalódás), de nekem jobban ízlett a magyarnál, Billában ebből is volt 11-es és 12-es is, meg talán Tmavé is. A Corgon 10-es kiábrándító vizes láger, de a Zlaty Bazant 10-es szerintem nem rossz. Érdemesebb lenne Tesco-ba menned, ott azért jóval nagyobb a választék és temérdek cseh sör is van, azokkal kevésbé lehet mellényúlni; jópárat tudnék és a többiek is tudnának ajánlani.
A linkelt oldalról látatlanban e kettőt javasolnám: Lobkovicz Ale, Saris Svetly 12.[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Dr.Zoo #14813 üzenetére
Egy tavaszi főzésben benne lennék :-) Még nem vagyok százas, de 1-2 sört ittam mostanában (hűlnek az Aldis svéd ipák pár napja :-) szóval pár hónap múlva jó lehet :-)
jookomak: hát erre a Splah-re baromira nem emlékszem....pedig jó lenne. Nekem a Primátor 12-nél jobb láger nem kell, max. ha magyar :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Bitang jó söröket toltok, a nemjóját :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Olvasom a Beerporn hírlevelét Tomi főzdéjének szerencsés megmeneküléséről, a japánok elefántszaros-kávés söréről és és az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha összeírnánk a jelen legfontosabb, legismertebb, legtöbbeket foglalkoztató leg-leg-leg...sírásokat :-)
Vagyis hogy ki mivel elégedetlen a sörvilágban!
Kezdem három közismerttel (az első a kedvencem, tudjátok :-) de biztosan van még...
Tele lesz közhelyekkel, dehát a közhelyek már csak ilyenek; közhelynek nevezzük amit ciki kimondani, de ettől függetlenül van mögötte némi tartalom is :-)1. ÁR
A nagy sörforradalom egyik fő célkitűzése az volt, hogy jó sört a népnek. Arról persze nem volt szó, hogy ez mennyibe is fog fájni. Jó, vannak példák, jó áron jó sörök, de jelenleg egy egyszerű 5%-os, 0,33-as APA is 600+ Ft. A sörgeekeken kívül is elég széles az a réteg, akinek ez nem gond, a lékhorgászoknak meg továbbra is jó lesz a Barths nyolckettes. Jó ez így?
2. SOKFÉLESÉG
Ez talán meglepő lehet, hiszen jó, hogy temérdek féle-fajta sört ihatunk, elérhető a világ szinte összes söre, ha nem a Kertészből, Káesbéből vagy Beerselection-ből, akkor a weben is egy rakat honi s külhoni lerakat várja a bedzsekre éhes Untappereket. Viszont itt nem erről van szó, hanem a meglévő, mára már ismertté vált típusok különböző összetevőkkel való keveréséről. Lehet az mangóágyon érlelt, bebörtönzött kubai ellenállók térdén sodort szivar füstjével átszellőztetett dél-szudáni kókuszalapon főtt antarktiszi stout, de talán már időnként ti is besokalltok ezektől a hajmeresztő kombóktól. Oké, a Noa Pecan az metáljó, de mi a helyzet a többi alapanyaggal, újítással?
3. IVÓSÖR
Ezt a kifejezést az elmúlt 6-7 évben kb. ugyanannyiszor hallottam, mint az IPA sztorit a forradalom első évében :-) Szóval sokan mondják azt, hogy legyen egy jó alapsör, amit mindig ugyanolyanra főznek és ez bizony sokaknak sikerül is, de valahogy mindig előkerül a téma annak ellenére, hogy egy sörrajongó mindent inna, kivéve jó alapsört, mert ha már időt, pénzt, májat és agysejteket áldoz a szórakozásra, akkor az ne egy korrektre főzött tízes smash legyen, hanem mindig "valami új", az ivósör meg legyen fesztiválok vízpótlója. Hm?
Na ennyi így elsőre, de biztosan van még a tarsolyban egy-két sörös durci :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Olyan fura, régen így vélekedtem a Gulden Draak -ról, most pedig az egyik legkellemesebb sör, kicsit több édességet is el el tudnék benne viselni...
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Rákerestem a Skanzen lakáskocsma kifejezésre, kíváncsi lettem volna, mi lett velük, régebben megfordultam ott párszor úgy is, hogy nem dohányoztam, de utána gyakorlatilag mindent ki kellett mosni...na mindegy, nem ez a lényeg, hanem jött ez a cikk és tök jó hangulata van :-) Már az elején leírja a srác, hogy az apja támogatta a sörfőző szakmában, otthon tolták és szép lassan beindult a szekér. Tudom, mindenki így nyomja, de ez most tök jól esett :-)
A végén van egy rész, ami megragadott:
"Nem éltem úgy nagyvárosban sosem, mint ahogy Budapesten. Itt első megszólításra az emberek faszkalapok, de ha elkezdesz velük kommunikálni, mindenkiről kiderül, hogy jó arc."
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Szerintetek itt el fog férni egy főzdefesztnyi ember? Nem hangzik rosszul egyébként, csak gondolom kilométeres sorok lesznek a jobb helyeken.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz qltsar #14917 üzenetére
Végignézve a kínálatot, van pár multi, de azért egyik sem a szar kategória, szerintem. Kapásból jön a Krakntown, Zip's, Legenda, Etyeki, Yeast Side, Bigfoot. Nem félek, hogy nagyon rossz sörökbe belefutok, ha meg mégis, ott van még egy rakat kiállító jópár sörrel. Biztosan te is találsz valami jót, valami ismerőst. Gyere ki :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Na, múltkor fennakadtam (talán nem csak én) a Hoppin Frog sörárain, most a Cascade gyümis sorozatán húztam fel a szemöldököm. Ez azért már meredek kicsit, nem?
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Tegnap bekukkantottam a Király Legendába, épp csapon volt a Brutal Bitter, Olasz mester egyik első receptje (a Bitumen a másik), hát ki is kértem ízibe egy pohárral. Már az "illatával" gond volt, de azért leültem és belekortyoltam. Szerencsére nem a pultnál tettem meg, mert onnan nagyobb lett volna az esés. Valami nagyon félrement itt, iszonyat higítóíz kis napon hagyott canada dry édességgel. Szerencsére a csapos hölgy cserélte egy Jokerface-re, ami friss és zamatos volt.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
-
looser
addikt
Kerestem adster topictársat, 2,5 éves az utolsó posztja, de a blogja aktív, szerencsére. Olvasol még bennünket? :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Jhonny06, jsk: na, ennek szívemből örülök. Az utóbbi időben (egy éve) hanyagoltam az összes blogot (csak sörösből van nyolc) a feedben, de most újra kedvet kaptam hozzá; adster írásaiban bár néha túlteng a pátosz, a jelzők tengere, ezt annak fogom fel, hogy úgy áll a témához, mint egy hősszerelmes, aki szerelme tárgyához nem tud másképp viszonyulni: nincs veled vagy nélküled, csak veled :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Ezt a boltot ismeritek?
HudiHudi
Mindent tudok a rákászszakmáról...
Új hozzászólás Aktív témák
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Politika
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ilyen lehet a Samsung Galaxy Watch7 Ultra
- Tippmix
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Asustor NAS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen